ŠE NEKAJ PROSTIH MEST - NACIONALNI PARK BRIONI S PULJSKIM AKVARIJEM 17.10.2015

Območna obrtno-podjetniška zbornica Slovenj Gradec vabi svoje člane na enodnevni zlet v NACIONALNI PARK BRIONE IN OGLED PULJSKEGA AKVARIJA.
 
Izlet bo v soboto, 17. oktorbra 2015. Prijave zbiramo osebno v pisarni zbornice do srede, 7. oktorbra 2015, med 8.00 in 12.00 uro oz. do zasedbe mest na avtobusu.
 
Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.

Vabimo vas na enodnevni izlet v območje hrvaške Istre, kjer prevladuje mediteranska klima.

Odpravili se bomo na Brione, ki jih od istrskega polotoka  ločuje 2 km široki Fažanski kanal. Po osvoboditvi so jugoslovanske oblasti deloma popravile škodo in obnovile hotele, tedanji predsednik Josip Broz - Tito pa si je na Vangi dal urediti počitniško rezidenco, nekatere objekte so tam zgradili tudi po načrtih znanega slovenskega arhitekta Jožeta Plečnika. Za časa Jugoslavije so bili Brioni (z izjemo Velikega Briona) zaprto vojaško območje, tudi izbrisano iz uradnih jugoslovanskih zemljevidov. Na Brionih je namreč Tito gostil znane politike, operne dive, lovske prijatelje, filmske zvezde, med njimi Elizabeth TaylorRicharda BurtonaSophio LorenCarla Pontija in Gino Lollobrigido ter druge pomembne osebnosti tistega časa, na Velikem Brionu pa je imel safari park z eksotičnimi živalmi. Po razpadu Jugoslavije je rezidenco nasledil hrvaški predsednik Franjo Tuđman, tu je bila med drugim podpisana Brionska deklaracija, resnična prenova pa se je pričela šele v tem tisočletju.

 

PROGRAM:

Ob 5:00 uri zjutraj se bomo iz Avtobusne postaje v Slovenj Gradcu podali na pot proti Kopru in nadalje proti Fažani. Na poti do Kopra si bomo privoščili malico. Po prihodu v Fažano, bomo vstopili na ladjo, ki nas bo popeljala na Veliki Brijon, po katerem se bomo popeljali s turističnim vlakcem. Na otoku si bomo ogledali tudi Titov muzej prepariranih živali in cerkvico sv. Germana.

Po triurnem ogledu Brionov se bomo z ladjo odpeljali nazaj v Fažano, kjer bomo imeli malico in nekaj prostega časa za kavico ali nakup spominkov.

Iz Fažane se bomo odpeljali v šest kilometrov oddaljeno Pulo,  do 130 let stare utrdbe Veruda v katero je umeščen puljski akvarij v katerem biva 100 vrst rib jadranskega morja, 50 vrst rib iz drugih morij in v katerem deluje center za pomoč poškodovanim in bolnim morskim želvam iz območja jadranskega morja.

Po ogledu se bomo odpeljali nazaj proti Sloveniji in daljši postanek namenili zgodnji večerji v prijetni restavraciji v Postojni. Domov bomo prispeli v poznih večernih urah.

Za dobro voljo in veselo vzdušje nas bo na izletu spremljal tudi muzikant s frajtonarico.

Cena izleta je za člane OOZ SG 40,00 evrov/osebo, v katerih je zajeta vsa vstopnina, vodenje, prevoz, malica in večerja, razliko do polne cene članom plača OOZ Slovenj Gradec.

S seboj je potrebno prinesti le dobro voljo.

Vabimo vas, da se prijavite do srede 7. oktobra 2015 oz. do zasedbe mest na avtobusu v pisarno zbornice, vsak delovni dan med 8:00 in 12:00 uro. Ob prijavi je potrebno plačati kotizacijo v višini 50,00€.