Srečanje gostincev v Portorožu - 17.11.2015

Sekcija za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije že vrsto let organizira strokovno srečanje gostincev v Portorožu.

Letos se bo srečanje odvijalo v ponedeljek 16. novembra 2015 ter v torek 17. novembra 2015.

Sekcije za gostinstvo in turizem Območnih obrtno-podjetniških zbornic Koroške regije organizirajo skupen prevoz na srečanje v torek, 17. novembra 2015. 

Prijave sprejemamo do četrtka, 12.11.2015 na tel. št.: 02 88 21 590.

Za ogled celotnega vabila in programa klikni na VEČ.

Strošek prevoza za člane krije OOZ Slovenj Gradec, vaš strošek je samo kotizacija v višini 15,00 EUR, ki vključuje tudi kosilo.

PROGRAM:

VABILO

8. STROKOVNO SREČANJE GOSTINCEV

Portorož, 16. in 17. november 2015

 

 

Spoštovani člani sekcije!

 

 

Vabimo vas na tradicionalno Strokovno srečanje gostincev, ki bo v torek, 17.11.2015 v Avditoriju Portorož.

 

 

 

 

Že v ponedeljek 16.11.2015 zvečer ob 18.00 uri vabimo gostince, da se udeležijo večerje  z Janezom Bratovžem in Almo Rekić v Gostilni Tomi v Portorožu.

 

Dopoldan 17.11.2015 v Avditoriju Portorož bo osrednja tema predavanje z naslovom »Davčne blagajne v praksi in problematika pri nadzoru gostincev« z Iztokom Mohoričem in predstavniki FURS. Sekcija želi pri tem opozoriti na različne probleme pri nadzoru FURS in drugih inšpektoratov. Na terenu se gostinci soočajo z veliko težavami, saj so zahteve pri nadzoru pristojnih na primer iz Uprave za varno hrano, veterino in varstvo rastlin zelo različne. Na srečanju bomo predstavili predlog sekcije, da se vino, pivo in brezalkoholne pijače pri opravljanju gostinske dejavnosti uvrstijo med hrano z znižano stopnjo DDV tako, kot na Hrvaškem ter druge predloge za spremembo predpisov. Dopoldanski program bomo zaključili s predstavitvijo ugodnosti, ki jih članom nudijo partnerji kartice Mozaik podjetnih.

Glede na to, da so problemi pri nadzoru zelo različni vas vljudno prosimo, da nam vnaprej pošljete vaše izkušnje pri nadzoru, da zberemo čim več informacij s terena (v prijavnici).

 

Letos bo v okviru srečanja potekala tudi dobrodelna akcija »Gostincu v nesreči«. Akcijo bomo zaključili popoldan z žrebanjem simboličnih nagrad donatorjem.

 

V preddverju Avditorija se bodo predstavili različni razstavljavci in pokrovitelji srečanja ter generalni pokrovitelj srečanja POS Elektronček. V preddverju bo potekal tudi bo zanimiv prikaz mešanja koktajlov in zimskih napitkov.

 

V popoldanski del bomo začeli s kratko delavnico Kako biti uspešen v gostinstvu s Smiljanom Morijem. Prof. dr. Janez Bogataj bo nato vodil okroglo mizo z naslovom »Tradicija z novimi trendi v gostinstvu in turizmu« s posebnimi gosti. Poleg tradicije bodo predstavljeni novi trendi v gostinstvu; Teden restavracij, Odprta kuhna, Regijski svet malih hotelov iz Maribora, Truck food.

 

Popoldan bo potekala slovesna podelitev nagrad za kakovost gostinske ponudbe in jubileje v poslovanju, ki jih podeljuje Sekcija za gostinstvo in turizem. Udeleženci bodo že tradicionalno zaključili druženje na večerji v Gostilni Tomi. Večerjo bodo pripravili kuharji iz Slovenske mladinske kuharske reprezentance.

 

Vljudno vabljeni!

PROGRAM STROKOVNEGA SREČANJA GOSTINCEV

 

Ponedeljek, 16. 11. 2015

17.45                           Večerja z Janezom Bratovžem in Almo Rekić
 »Slovenske jedi v novi preobleki«, Do kdaj tradicionalna jed ohrani svojo identiteto? Gostilna Tomi, Portorož
Vina: VinaKoper

Torek, 17. 11. 2015

9.30 - 10.00                Registracija udeležencev

 

10.00 – 16.30             Dobrodelna akcija »GOSTINCU V NESREČI«– zbiranje donacijskih sredstev

                                  

10.00 - 12.00              Davčne blagajne v praksi in problematika pri nadzoru gostincev

Iztok Mohorič, OZS
Sebastijan Prepadnik, Manja Kralj, Ida Volavšek, FURS

Katarina Železnik Logar, IVD Maribor

 

11.45 - 11.45              Zaključki: Pobude in predlogi gostincev za spremembo zakonodajo 

 

12.00 - 12.30             Predstavitev kartice Mozaik podjetnih

Ivan Ukmar, OZS

 

12.30 - 14.00              Odmor: Kosilo in druženje s pokrovitelji in razstavljavci srečanja
Strokovni prikaz mešanja koktajlov, zimskih napitkov

                                    Degustacija in predstavitev prekmurskega špricerja

                                   

13.30 – 14.00              Podpis sporazuma o mednarodnem sodelovanju Sekcije za gostinstvo in turizem  s Hrvaško in Avstrijo na področju gostinstva in turizma


14.00 - 14.30             Kratka motivacijska delavnica: Kako biti uspešen v gostinstvu

Smiljan Mori

             

14.30 - 16.00              Okrogla miza »Tradicija in soočenje z novimi trendi v gostinstvu in

turizmu«, ki jo vodi Prof. dr Janez Bogataj

Sodelujejo:

- Teden restavracij, Uroš Mencinger

- Odprta kuhna, Alma Mujezinović

- Regijski svet malih hotelov iz Maribora, Vasja Ilešič

- Truck food, Martin Jezeršek

- Janez Bratovž

 

16.00 - 17.00              Odmor: Druženje s pokrovitelji in razstavljavci srečanja

ob 16.30                      Zaključek dobrodelne akcije «GOSTINCU V NESREČI« in žrebanje nagrad

17.00 - 18.00             Podelitev priznanj za kakovost gostinske ponudbe in jubileje v
                                   poslovanju

 

ob 20.00 uri                Večerni družabni dogodek z večerjo. Večerjo bodo pripravili kuharji 

                                   Slovenske mladinske kuharske reprezentance.

Vina: P&F Jeruzalem Ormož

Gostilna Tomi, Portorož