MAREC 2014

OOZ SG
Do 12.3.2014 je skladno z Zakonom o odpravi posledic škode po naravnih nesrečah potrebno. V Državnem zboru RS je bil sprejet tudi Zakon o ukrepih za odpravo posledic žleda med 30. januarjem in 10. februarjem 2014, s katerim je predviden poenostavljen način zbiranja ocene škode v gospodarstvu za lažjo pripravo ocene škode. 
 
Celoten članek si preberite pod VEČ.
OOZ SG
Sklad je 28. 2. 2014, v Uradnem listu RS št. 15/2014, objavil Javni razpis za sofinanciranje spodbud delodajalcem za izvajanje praktičnega usposabljanja z delom po izobraževalnih programih za pridobitev izobrazbe v šolskem oziroma študijskem letu 2013/2014.
Celoten razpis si oglejte pod VEČ.
07.03.2014

Mesečna obvestila marec 2014

Zbrali smo vse pomembne informacije in dogodke, ki se bodo dogajali v mesecu marcu 2014. S klikom na POVEZAVO si ogljete pdf.

Sekcija tekstilcev in predelovalcev kož pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije vabi svoje člane na dvodnevno strokovno srečanje, ki bo potekalo v petek 11. in v soboto 12. aprila 2014 v Hotelu Marina v Izoli.

Celoten članek, si lahko preberete pod VEČ.

APRIL 2014

SPIRIT Slovenija je na podlagi zagotovljenih sredstev Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo objavil javna razpisa s področja internacionalizacije za leto 2014.

Celotno vsebino razpisa si poglejte pod VEČ.
Za člane OOZ Slovenj Gradec in ostale organiziramo predavnje na temo
"Kaj mora podjetnik vedeti o kadrovsko pravnih zadevah?"
Predavnje bo v sredo, 16. aprila 2014 ob 16.00 uri v prostorih Doma obrtnikov, Šolska ulica 6, Slovenj Gradec.
 
Celotno vsebino seminarja si poglejte pod VEČ.

Predlog Vlade za dvig DDV zaradi padca nepremičninskega davka po mnenju Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) ni prava rešitev. OZS Vladi predlaga, da najde rezerve za krpanje proračunske luknje na odhodkovni strani ter pri učinkovitejšem pobiranju davkov.

Celoten članek si oglejte pod VEČ

diners club
S pomladjo prihaja nova kartica Mozaik podjetnih Diners Club. Dobila bo novo podobo in nadgradnjo; Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije v sodelovanju z Erste Card svojim članom ponuja plačilno kartico z odloženim plačilom – Mozaik podjetnih Diners Club.
 
UGODNOSTI preverite pod VEČ.
Celjski sejem d.d.  V Celju na Celjskem razstavišču bodo v času od 10. do 13 aprila 2014 potekali naslednji sejmi: 19. sejem Avto in vzdrževanje, 
11. sejem Moto boom, 10. sejem Logotrans in 9. sejem Gospodarskih vozil.
 
Celoten članek si lahko pogledate pod VEČ.
 
 
Območna obrtno-podjetniška zbornica Slovenj Gradec v sodelovanju s podjetjem UNIHEM d.o.o. iz Ljubljane, v sredo 23. aprila 2014 organizira usposabljanje za polagalce talnih oblog.
 
Za ogled celotnega članka kliki na VEČ. 
  KARTICA Z NAJPRIJAZNEJŠIMI OBROKI IN NAJVEČJIM PRIHRANKOM. S KLIKOM na VEČ si oglejte ugodnosti.
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS), v okviru projekta Enterprise Europe Network vas vabi na finančni dan z naslovom - »Viri financiranja za mala in srednje velika podjetja«, ki bo potekal v četrtek, 8. maja 2014, ob 10.00 uri v poslovni stavbi Gospodarskega razstavišča (dvorana Urška 1 / 2. nadstropje), Dunajska cesta 18, v Ljubljani.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ
V Uradnem listu RS (št. 21/2014) je bil objavljen novi Pravilnik o minimalnih tehničnih pogojih in o obsegu storitev za opravljanje gostinske dejavnosti, ki začne veljati petnajsti dan po objavi ali 12. aprila 2014. Stari pravilnik, ki je bil že iz leta 2000 in nazadnje spremenjen v letu 2008 bo z dnem uveljavitve novega pravilnika prenehal veljati.
 
Za ogled celotnega članka klikni VEČ
Začela je veljati novela zakona o splošnem upravnem postopku, ki jo je državni zbor sprejel septembra lani. Novela poenostavlja poslovanje z upravnimi organi. Uradniki bodo odslej na željo stranke dolžni sami izpolniti obrazec vloge, ki je potreben za začetek postopka, in ga stranki ponuditi v podpis. Zakonska sprememba bo tako pripomogla k boljši formalni ustreznosti vlog, pričakovati pa je tudi zmanjšanje zapletenosti samih obrazcev.
 
Za ogled celotnega članka kliki na VEČ.

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije opozarja, da bo napovedan dvig  trošarin na elektriko, energente in alkohol prizadel malo gospodarstvo, kar pa je v nasprotju z obljubami vlade, da gospodarsko ne bo več dodatno bremenila. Vlada bi morala proračunsko luknjo napolniti na druge načine, denimo z racionalizacijo v javnem sektorju in z učinkovitejšim nadzorom črnega ter sivega trga.

 

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

14.04.2014

Lončene peči

lončene peči
R GOD Pečarstvo Kumer izdeluje ločene peči po vašem okusu in prostorskih zmožnosti.
 
Celoten članek si oglejte pod VEČ.

Sekcija tekstilcev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS) je že pred leti dala pobudo za kolektivno znamko, ki bi označevala izdelke, narejene v Sloveniji. Člani OZS v tekstilni dejavnosti namreč zadnja leta v svoji dejavnosti opažajo velik upad dela, kar vodi k zmanjševanju števila zaposlenih in zapiranju poslovnih subjektov. Vdor tekstila z Bližnjega vzhoda in Kitajske se iz leta v leto stopnjuje in neposredno ogroža kvalitetne slovenske tekstilne izdelke.

Celoten članek si lahko ogledate pod VEČ. 

V množici obveznosti podjetnika spada tudi oddaja različnih poročil. Nekatera je potrebno oddajati mesečno, druga se izpolnjujejo na letni ravni. V nadaljevanju je objavljen splošen pregled vseh poročil, ki ste jih dolžni oddati. Za to lahko poskrbite sami ali pa to namesto vas stori vaš računovodja.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
S tem programom vam omogočajo subvencijo 5.000 EUR za zaposlitev brezposelnih oseb, ki so prijavljene v evidenci brezposelnih oseb vsaj 6 mesecev ali nimajo dokončanega srednjega strokovnega izobraževanja, srednjega poklicnega, tehniškega izobraževanja oz. splošnega srednjega izobraževanja. Njihovo zaposlitev morate ohraniti najmanj eno leto. Javno povabilo je odprto do 30. 9. 2014.
 
Za ogled celotnega razpisa klikni VEČ.
 
 
V Celju na Celjskem razstavišču bosta v času od 20. do 23 maja 2014 potekala naslednja sejma: 17. sejem ENERGETIKA in 16.sejem TEROTECH - VZDRŽEVANJE
 
Celoten članek si lahko pogledate pod VEČ.

Območna obrtno-podjetniška zbornica Slovenj Gradec vsem, ki bodo najeli apartma v Termah Olimia v mesecu maju 2014 podarja dva brezplačna kosila v Gostišču Lipa v Termah Olimia in izjemno ugoden najem apartmaja v času 1.8. do 3.10.2014.

 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

MAJ 2014

Na podlagi konec lanskega leta sprejetega Zakona o matični evidenci zavarovancev iz pokojninskega in invalidskega zavarovanja, ima zavod namreč pravno podlago, da ugotavlja lastnost zavarovanca in to celo za nazaj. Običajno ZPIZ posameznika najprej obvesti o določenih svojih ugotovitvah in ga pozove, da se glede teh ugotovitev pisno izjasni ali poda izjavo na zapisnik pri njihovi pristojni območni enoti. 

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

07.05.2014

VABILO

Vabimo Vas na otvoritev podjetja ABC BREZNIK d.o.o., ki bo v petek 09.05.2014 od 12:00 ure dalje!
Vabilo si oglejte pod VEČ.

S  1.7.2014 bo obvezno CE označevanje jeklenih in aluminijastih konstrukcij. Ključni pogoj, da lahko proizvajalec jeklene konstrukcije označi proizvod z oznako CE, je, da ima vzpostavljen in certificiran sistem kontrole proizvodnje.

Da bi svojim članom čim bolj olajšali zahtevni pristop pri pripravi tehnične dokumentacije in certificiranju proizvodnje v skladu s standardom SIST EN 1090-1 ter jim predvsem omogočili cenovno čim ugodnejšo izvedbo, je Sekcija kovinarjev pri OZS članom OZS omogočila, da s pomočjo kartice Mozaika podjetnih pri tem koristijo dogovorjene ugodnosti.

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

 

 

Sekcija plastičarjev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije tudi letošnje leto organizira dvodnevno strokovno srečanje plastičarjev. Svojim članom želimo ponuditi visoko strokovno izbrana predavanja uveljavljenih predavateljev, kakor tudi predavanja na teme aktualnih, splošnih področij, zanimive za obrtnike in podjetnike. Za čim bolj prijetno počutje bomo strokovni del povezali s prijetnim neformalnim druženjem, kjer bo mogoče vzdrževati in navezovati poslovne stike.

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

Ne preveč perspektivna gospodarska situacija v Sloveniji, kronično nerazumevanje države za potrebe podjetnikov, birokratske ovire, nepredvidljiva in nestimulativna davčna politika - vse to so razlogi, da se čedalje več podjetnikov odloča, da bo svojo poslovno dejavnost preselilo v Avstrijo.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Državni zbor je 23. aprila 2014 sprejel prenovljen zakon o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno. Zakon, ki je del ukrepov vlade za zajezitev sive ekonomije, med drugim krepi nadzor na tem področju in ga prenaša na carino, zvišuje globe in pri osebnem dopolnilnem delu uvaja vrednotnice.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Za opravljene storitve, za katere je DDV dolžan plačati prejemnik storitev v skladu s 196. členom Direktive Sveta 2006/112/ES, nastane obveznost izdaje računa najkasneje 15. dan v mesecu, ki sledi mesecu, v katerem nastane obdavčljivi dogodek. Za ostale opravljene storitve po DDV zakonodaji rok za izdajo računa neposredno ni določen, določeno pa je, da mora davčni zavezanec v svojem knjigovodstvu zagotoviti dovolj podrobne podatke, da omogočijo pravilno in pravočasno obračunavanje DDV in nadzor davčnega organa nad obračunavanjem in plačevanjem DDV.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ. 
Za člane OOZ Slovenj Gradec organiziramo seminar na temo "Aktualno na področju delovno-socialne zakonodaje".
Seminar bo v sredo, 28.5.2014 ob 10.30 uri v prostorih Gasilskega doma Slovenj Gradec.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Slaščičarna Šrimpf
Glavni ˝krivec˝ za pisanje te zgodbe je prijokal na svet daljnega leta 1909 in v krstno knjigo so zapisali ime Albin. Iz rodnega Prebolda se je Albin Schrimpf podal po prelepi domači deželi najprej v Celje, kjer se je prva izučil svečarstva in medičarstva, kasneje tudi slaščičarstva, nato pa v Trbovlje, kjer je delal v delavnici slaščičarskega mojstra Kozine. 
Celoten članek si preberite pod VEČ.

V začetku maja smo obiskali župana občine Mislinja g. Franca Šilaka in mu predstavili projekt e OBRTNA ZBORNICA Slovenj Gradec. To je projekt med Območno obrtno-podjetniško zbornico Slovenj Gradec in podjetjem RR-Računalniške rešitve d.o.o. Cilj projekta je približati ponudbo gospodarstva v občini Mislinja preko občinskih meja ter predstaviti reference svojih članov širši javnosti.

Enostavno in učinkovito.
S to vključitvijo gospodarske dejavnosti v e-občino Mislinja, bo občanom dana možnost, da najdejo obrtnika za svoje potrebe kar na občinskem portalu, stopijo z njim v stik in se dogovorijo za sodelovanje.

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Podjetje SiPRO s svojimi večletnimi izkušnjami, saj posluje že od leta 1991, znova in znova preizkuša nove izdelke, raziskuje tuje trge. Celotno predstavitev si oglejte pod VEČ.

V Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije so v letu 2013 in v prvi polovici letošnjega leta dosegli številne spremembe, ki obrtnikom in malim podjetnikom omogočajo lažje poslovanje. V minulem letu so tako opravili več kot 13.500 individualnih svetovanj za svoje člane, organizirali 187 izobraževalnih dogodkov za več kot 7 tisoč udeležencev, ustvarili kartico ugodnosti Mozaik podjetnih, s katero članom ponujamo ugodnosti več kot 80 partnerjev, in še veliko več.

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

 

 
Javni sklad za razvoj kadrov in štipendij je objavil razpis "Usposabljanje in izobraževanje zaposlenih, katerega namen je usposabljanje zaposlenih in s tem izboljšanje njihove usposobljenosti, povečanje mobilnosti in zaposljivosti.
 
Za ogled celotnega razpisa klikni na VEČ.
Regres za letni dopust mora biti izplačan najkasneje do 1. julija tekočega koledarskega leta. Izjema od navedenega pravila so delodajalci, ki so nelikvidni. Za takšne primere se lahko s kolektivno pogodbo na ravni dejavnosti določi kasnejši rok za izplačilo regresa, ki pa ne sme biti kasnejši od 1. novembra tekočega koledarskega leta.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Članom zbornice smo omogočili cenovno ugodnejšo izvedbo vseh ravni pristopa k certificiranju proizvodnje v skladu s stardasdom SIST EN 1090-1 in SIST EN 1090-2 (s 1.7.2014 bo namreč obvezno CE označevanje jeklenih in aluminjastih konstrukcij).
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

JUNIJ 2014

Svetovalni center pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije je moderen in strokoven servis za mikro, mala in srednje velika podjetja. Podjetjem poleg osnovnega svetovanja po posameznih področjih zagotavljamo tudi celovite svetovalne produkte in tako hitro in strokovno odgovarjamo na želje in potrebe podjetij.
 
Celotno predstavitev si oglejte pod VEČ.

UVOD
Že vrsto let opozarjamo, da je velik del malega gospodarstva v resnih težavah. K temu ni pripomogla samo kriza, kateri še ni videti izhoda, temveč tudi Vlada, saj ta gospodarstvo še dodatno obremenjuje. Zavedamo se, da je potrebno plačevati davke, prispevke, vendar ne razumemo početja Vlade, da v teh kriznih časih gospodarstvu nalaga nove in nove obremenitve. Poudarjamo, da taki ukrepi prizadenejo registrirane subjekte, ki že vplačujejo v državno blagajno in tako polnijo državni proračun.
Celoten prispevek si oglejte pod VEČ.

Zavod Republike Slovenije je objavil javni razpis - Prvi izziv 2014. Subvencija za zaposlitev brezposlenih mladih oseb iz Vzhodne Slovenije za najmanj 15 mesecev , skupaj s 3 - mesečno poskusno dobo.
 
Celoten razpis si lahko pogledate pod VEČ.
Brisanje računov je prepovedano od lanskega leta, kar določata Zakon o davčnem postopku in Pravilnik. To velja za vse, trenutno pa DURS poostreno preverja taksiste.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Zunanji kamini s pečjo
Poletne dni si je težko predstavljati brez piknikov. Dober občutek, romantično vzdušje, odlično pripravljena hrana, vse to vam dajejo zunanji kamini s pečjo. 
 
Celoten članek si oglejte pod VEČ.

Koroška gospodarska zbornica iz Celovca, v sodelovanju s partnerji projektov Nova Alpe Adria in Evropske podjetniške mreže EEN, organizira mednarodno poslovno srečanje z individualnimi razgovori med podjetji s področja lesne industrije in gozdarstva.


Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ. 

Direkcija RS za ceste je na osnovi rezultatov varnostne analize premostitvenih objektov  prisiljena uvesti dodatne omejitve na štirih premostitvenih objektih, in sicer bo na treh uveden ukrep omejitve nosilnosti, na enem pa ukrep omejitve hitrosti.

 

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ. 

Člani OOZ Slovenj Gradec lahko v pisarni zbornice uredijo vso potrebno dokumentacijo, ki jo potrebujejo pri svojem poslovanju in sicer od varstva pri delu, izdelava ocene tveganja, pregled strojev,...
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
ABC BREZNIK d.o.o je svoje poslovne prostore v začetku maja preselilo na novo lokacijo.
Pod več si oglejte njihovo ponudbo in nekaj slik iz otvoritve.

JULIJ 2014

Albin Schrimpf, rojen leta 1909 v Preboldu, se je v Celju najprej izučil obrti svečarstva in medičarstva, kasneje tudi slaščičarstva, kar je opravljal v delavnici mojstra Kozine v Trbovljah. 
 
Celotno predstavitev si oglejte pod VEČ.
Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o opravljanju plačilnih storitev za proračunske uporabnike (Ur. list RS, št. 111/2013 z dne 27.12.2013, v nadaljevanju ZOPSPU), ki je začel veljati dne 11.1.2014, določa, da bodo od 1.1.2015 dalje morali proračunski uporabniki prejemati račune izključno v elektronski obliki (v nadaljevanju e-računi).
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Kot minimalna zavarovalna osnova na OPSVZ obrazcu se v letu 2014 (od aprila 2014 dalje to velja za vse samozaposlene zavarovance) upošteva mesečna minimalna plača za leto 2013, torej 783,66 eurov(in ne mesečna minimalna plača za leto 2014, ki znaša 789,15 eurov).
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ. 
v sredo 02.07 so prostore OOZ SG obiskali predstavniki parlamentarne stranke Državljanske liste. Predsednik g. Bojan Starman in poslanka ga. Polonca Komar sta predstavila njihov program.
Celoten članek si oglejte pod VEČ.
Sekcija za promet pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije je na svojih spletnih straneh sekcije začela objavljati veliko informacij, ki se tičejo delovanja cestnih prevoznikov. 
 
Za ogled celotnega članka kilkini na VEČ.
08.07.2014

Obvestilo!

Obveščamo Vas, da bo pisarna zbornice v času od 10.7. do 18.7.2014 zaprta.
V nujnih primerih se lahko obrnete na OZS in sicer na tel. št.: 01 58 30 500.
Sekcija avtoserviserjev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije organizira ogled sejma AVTOMECHANIKA v Frankfurt.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Obveščamo Vas, da glede na letne dopuste, ki so pred nami kegljišče v mesecu juliju in avgustu 2014 ne obratuje.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
 
OOZ SG je postavila svoj Facebook profil. Objavljali bomo slike, napovedi dogodkov, svetovanja, aktualne novice, povezovali se bomo s našimi člani in partnerji.
 
Pod VEČ si ga poglejte in nam namenite všeček ;)
Zakon o delovnih razmerjih (ZDR-1) določa, da se kot delo na domu šteje delo, ki ga delavec opravlja na svojem domu ali v prostorih po svoji izbiri, ki so izven delovnih prostorov delodajalca. Na podlagi ZDR-1 se za delo na domu šteje tudi delo na daljavo, ki ga delavec opravlja z uporabo informacijske tehnologije.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
23.07.2014

Javno povabilo - Usposabljanje in izobraževanje zaposlenih 2011 - SREDSTVA SO ŠE NA VOLJO

Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendij je 24.4.2014 na svoji spletni strani objavil 5. javno povabilo za zbiranje ponudb v okviru programa "Usposabljanje in izobraževanje zaposlenih 2011". SREDSTVA SO ŠE NA VOLJO.
 
Za ogled celotnega čćlanka klikni na VEČ.
Davčna uprava RS s ciljem povečanja prostovoljnega izpolnjevanja davčnih obveznosti še naprej intenzivno izvaja tako preventivne aktivnosti, kot tudi aktivnosti nadzora na vseh področjih gotovinskega poslovanja.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Dež, veter, toča, oziroma vsaka vremenska neprilika lahko poškoduje vaš avtomobil. V večini primerov je garaža tista, ki zaščiti vaš avto pred vremenskimi neprilikami. V današnjem času ko imajo družine že po dva ali tri avtomobile v garaži enostavno ni več dovolj prostora. V takšnih situacijah si lahko pomagamo z nadstreški. 
 
Celoten članek si oglejte pod VEČ.
Sporočamo Vam, da sta v letošnjem letu razpisana še dva termina za izvedbo pedagoško-andragoškega seminarja.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

Po novem bo Davčna uprava RS o neplačanih davčnih obveznostih opominjala tudi preko portala eDavki. V prehodnem obdobju, do konca avgusta, bodo opomini za neporavnane obveznosti zavezancem posredovani tako po klasični poti, kot preko portala eDavki.

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

AVGUST 2014

Območna obrtno-podjetniška zbornica Slovenj Gradec organizira že tradicionalno srečanje obrtnikov in podjetnikov. 
 
Srečanje bo v soboto, 13. septembra 2014.
 
Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.
Občasni prevozi potnikov v mednarodnem cestnem prometu, na ozemlju držav EU se opravljajo s potniško spremnico. Ker se dogaja, da se poleg skupine potnikov peljejo tudi  spremljevalci, je potrebno v takšnih primerih pravilno izpolniti potniško spremnico.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Slaščičarna Šrimpf je slaščičarna s tradicijo in kakovostjo že več kot 70 let. Podjetje se ukvarja s peko različnih slaščic in raznovrstnega peciva, odličnih tort različnih vrst in okusov za različne priložnosti. 
Celoten članek si preberite pod VEČ.
Sekcija za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije ugotavlja, da je zakon o omejevanju uporabe tobačnih izdelkov  močno vplival na upad prometa v nekaterih gostinskih lokalih. Obstoječi zakon je po mnenju mnogih gostincev tog, neživljenjski ter številnim povzroča veliko poslovno škodo, zato sekcija predlaga nekatere spremembe.  
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
 
12.08.2014

Enotno območje plačil v evrih

Avgusta je v vseh državah članicah območja evra zaživelo enotno območje plačil v evrih (SEPA). To bo močno olajšalo plačila za državljane in podjetja in povečalo konkurenco med bankami.SEPA ustvarja pravi evropski enotni trg plačil malih vrednosti v evrih in omogoča direktne bremenitve in plačila med državami članicami, ki so enakovredna domačim transakcijam tako po hitrosti kot po enostavnosti. Enotno območje plačil v evrih bo od 30. oktobra 2016 veljalo tudi za vse transakcije v evrih v državah zunaj območja skupne evropske valute.
 
 
Evropska komisija je podala mnenje iz katerega  izhaja, da prevozi za lastne potrebe nad 3,5 ton zapadejo pod  pravila socialne zakonodaje kar pomeni obvezna vgradnja  in uporaba tahografa ter izpolnjevanje pravil glede časov vožnje, odmorov in počitkov voznikov. 
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

V Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS) ugotavljajo, da je sedanja zakonska ureditev, ki omogoča opravljanje dejavnosti upokojenih samostojnih podjetnikov, povsem neustrezna. Konec letošnjega leta bodo morali namreč upokojeni samostojni podjetniki zapreti svoja podjetja, če bodo želeli obdržati svoje prislužene pokojnine v celoti.

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ. 

Številni upokojenci, ki še vedno opravljajo podjetniško dejavnost, so pričeli prejemati odločbe ZPIZ-a, po kateri morajo vrniti »neupravičeno« prejete pokojnine ter ponovno vstopiti v zavarovanje, nekateri celo za obdobje minulih pet let.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Zavod RS je na svoji spletni strani objavil razpis Zaposli me 6/2014.
 
Za ogled celotnega razpisa klikni na VEČ.
VABILO

V sredo 20. avgusta 2014  Vas vabimo, da skupaj z nami praznujete 20. obletnico otvoritve.  Veseli bomo vašega obiska!

Kolektiv Urarstva Zlatarstva Planinšec

Petra, Stane in Branka

Novi Zakon o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno je začel veljati 20. maja, uporabljati se je začel večinoma  18. avgusta, vrednotnice, ki so ena pomembnejših novosti zakona, pa bodo v uporabi od 1. januarja 2015.

 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Avtoakustika Breznik, se ukvarja s prodajo in montažo avtoakustike.
 
Celoten prispevek si oglejte pod VEČ.
 
Izdelujemo unikatne zidane štedilnike.
Izbirate lahko med različnimi barvnimi kombinacijami in oblikami zidanih štedilnikov, kombinirate pa jih lahko tudi z že obstoječim štedilnikom in pečjo ali v kombinaciji steklokeramičnimi ploščami ter tako zgolj izpopolnite prostor z unikatnim in estetskim pečatom. 
Celoten prispevek si oglejte pod VEČ.
20.08.2014

AKCIJA - Terme Olimia 29.8. - 5.9.2014

V času od 29.8 - 5.9.2014 imamo prost termina za najem apartmaja v Termh Olimia - Podčetrtek. Najem apartmaja za cel teden je cena 230,00€ s kopalnimi kartami.
 
Dodatne informacije dobite na tel. št.: 02 88 21 590, ali na e-naslov: maja.savc@ozs.si

V sredo 20. avgusta 2014 so obeležili 20. let odprtja poslovalnice v PTC Katica, kjer svojo dejavnost opravljajo še danes.

Kakšno je njihovo poslanstvo in kako so 20. obletnico obeležili si poglejte pod VEČ.

Po novem bo Finančna uprava RS o neplačanih davčnih obveznostih podjetja in podjetnike opominjala le še preko portala eDavki. Prehodno obdobje pošiljanja opominov po klasični poti in preko portala eDavki se izteka konec avgusta. To velja tudi za tiste posameznike, ki so vključeni v sistem eVročanje. 
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Programske rešitve za gostinstvo, trgovine in storitvene dejavnosti (blagajna, poslovanje, računovodstvo, ipd…). Najem blagajn za prireditve ali daljše obdobje, prodaja in servis računalnikov in računalniške opreme. 
 
Predstavitev in ponudbo podjetja si oglejte pod VEČ.

SEPTEMBER 2014

Mizarstvo Moric je 1. avgusta 1989 ustanovil Jože Moric.
 
Delavnica je bila na začetku skromna, vendar se je skozi leta povečevalo povpraševanje po notranji opremi in pohištvu.
 
Celotno predstavitev podjetja si oglejte pod VEČ. 
V apartmaju Terme Olimia Podčetrtek imamo še proste termine. Pohitite in si rezervirajte termin po ugodnih akcijskih cenah.
 
Za ogled prostih terminov klikni na VEČ.
Avto Vornšek d.o.o. je mlado podjetje, ki izhaja iz družinskega podjetja Avtoličarstvo Vornšek Darinko s.p. z 20 letno tradicijo. 
Celotno predstavitev si oglejte pod VEČ.
Zavod RS za zaposlovanje namenja dodatna sredstva za zaposlovanje brezposelnih s pomočjo subvencije za zaposlitev. Po novem so na javnem povabilu lahko uspešni delodajalci iz vse Slovenije. Javno povabilo bo odprto le do 30. septembra 2014 (sklop A) oziroma do 28. novembra 2014 (sklop B)
 
Za ogled celotnega razpisa klikni na VEČ.

V času od 10. do 15. septembra 2014 bo v Celju potekal 47. mednarodni sejem obrti in podjetnosti, ki velja za najpomembnejši poslovni sejem v Sloveniji in regiji.

Člani OOZ Slovenj Gradec lahko v pisarni zbornice prejmete brezplačen poslovni kupon za ogled sejma. 

11.09.2014

ODPOVED SREČANJA OBRTNIKOV IN PODJETNIKOV!

Za 13. september 2014 smo razpisali tradicionalno srečanje obrtnikov in podjetnikov ter upokojenih obrtnikov. 
 
Ker so vremenske razmere takšne kot so, moramo žal srečanje ODPOVEDATI. 
 
O novem terminu boste pravočasno obveščeni.
Po vašem povpraševanju vam izdelamo ponudbo in po vašem naročilu adaptiramo, dogradimo ali zgradimo stanovanjski, poslovni, gospodarski objekt, kot tudi vse druge vrste objektov.
Celotno predstavitev si oglejte pod VEČ.

AMIS, TELEKOM SLOVENIJE IN DEBITEL: izkoristite izbiro različnih naročniških razmerij in aparatov na enem mestu! Podjetje Ratel d.o.o. je zastopnik za Amis, Telekom Slovenije in Debitel, treh odličnih operaterjev, ki vam nudijo nekaj več!
Celoten članek si preberite pod VEČ.

 
Od 25. do 28. septembra 2014 bo svoja vrata odprla BONACA, sejem plovil, navtike, karavaninga in kampinga, zelene energije, e-mobilnosti, turizma ter opreme.
 
Člani OOZ Slovenj Gradec lahko v pisarni zbornice prejmejo brezplačen poslovni kupon za ogled sejma.
 
Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.
 
 
Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o opravljanju plačilnih storitev za proračunske uporabnike (Uradni list RS, št. 111/2013 z dne 27. 12. 2013, v nadaljevanju ZOPSPU), ki je začel veljati 11. 1. 2014, določa, da bodo od 1. 1. 2015 dalje morali proračunski uporabniki prejemati račune izključno v elektronski obliki (v nadaljevanju e-računi). To pomeni, da bodo morale pravne in fizične osebe za dobavljeno blago, izvedene storitve ali izvedene gradnje pošiljati proračunskim uporabnikom e-račune.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
SPIRIT Slovenija ob podpori Evropske komisije in Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo organizira že šesti Evropski teden podjetništva.

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Na seji upravnega odbora Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije je minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Jožef Petrovič obljubil, da bo pomagal malemu gospodarstvu in tesno sodeloval z OZS, ki je največji reprezentativni zastopnik tega segmenta gospodarstva. Med ključnimi problemi, ki so jih predstavniki obrtnikov in podjetnikov predstavili ministru, pa so še vedno nefleksibilen trg dela, administrativne ovire in težek dostop do bančnih posojil. 
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Po prenehanju opravljanja dejavnosti lahko nekateri samostojni podjetniki, ki so pridobili nepremičnine pred začetkom ali med opravljanjem dejavnosti, vendar pred 1. januarjem 2005, te nepremičnine brez dodatne obdavčitve prenesejo v svoje »gospodinjstvo«. Nekateri se odločijo za njihovo oddajanje v najem ali vključitev kot kapitalski vložek v gospodarsko družbo, drugi pa razmišljajo o podaritvi teh nepremičnin svojemu partnerju (zakonskemu ali zunajzakonskemu) ali otroku (lastnemu otroku, posvojencu ali pastorku), ker ne želijo imeti po prenehanju poslovne kariere premoženjskih bremen. 
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
25.09.2014

NLB - malemu gospodarstvu ponuja brezplačen najem prostorov

NLB Center za inovativno podjetništvo (v ustanavljanju) v okviru programa izgradnje podpornega okolja za razvoj podjetništva objavil poziv za zbiranje ponudb za brezplačen najem in uporabo poslovnih prostorov v lasti NLB d.d. na petih lokacijah: v Mariboru, Ljubljani, Murski Soboti, Kamniku, in Trzinu. Upoštevane bodo ponudbe, ki bodo ne glede na način dostave prispele na naslov NLB d.d., Sektor za nabavo in upravljanje nepremičnin, Šmartinska 130, 1520 Ljubljana, do vključno 8.10.2014 do 12:00 ure.

Pri opravljanju telekomunikacijskih storitev, storitev radijskega in televizijskega oddajanja ter elektronskih storitvah, opravljenih osebam iz EU, ki niso davčni zavezanci, bo po novem od 1. januarja 2015 kraj obdavčitve v državi članici, v kateri ima prejemnik storitve sedež, stalno ali občasno prebivališče.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Območna obrtno-podjetniška zbornica Slovenj Gradec je postavila FB profil s ciljem širjenja informacij objavljenih v e Glasilu tudi na Facebook omrežje.
 
Namenjen je predvsem za  objavo člankov članov zbornice, ker gledamo na Facebook kot na moderen informacijsko prodajni kanal. Pozivamo Vas, da všečkate naš profil TUKAJ in objave na svojem profilu (če ga seveda imate) tudi delite. 
 
Zakaj? Ker skupaj smo močnejši!

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo pripravlja načrt ukrepov za odpravo škode v gospodarstvu zaradi poplav v času med 12. in 16. septembrom 2014.  

Rok za oddajo obrazcev je 13.10.2014. 

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

 

Območna obrtno-podjetniška zbornica Slovenj Gradec je v torek, 23.9.2014 pripravila "Soočenje kandidatov za župana Mestne občine Slovenj Gradec in občine Mislinja". Soočenje je bilo v Mpik-u, mrežnem podjetniškem inkubatorju Slovenj Gradec. Na soočenju sta se predstavila kandidata za župana MOSG gospod Matjaž Zanoškar in gospod Andrej Čas, ter župan občine Mislinja gospod Franc Šilak.

Soočenje si lahko ogledate pod VEČ.

OKTOBER 2014

Na OOZ Slovenj Gradec se je obrnila gospa, ki potrebuje izvajalca oz. nekoga, ki bi ji lahko izdelal zimski vrt.

Vsi, ki se s tem ukvarjate vam v nadaljevanju pošiljam kontakt, kjer lahko gospo kontaktirate in ji ponudite svojo storitev.

Kontakt si poglejte pod VEČ.

Sekcija zlatarjev in draguljarjev vas vabi na ogled Hiše Mineralov.

Ogled bo v soboto, 18. oktobra 2014, ob 14.00 uri v Velenju.

Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) je skupaj z Združenjem delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije in Zvezo društev upokojencev Slovenije koalicijskim poslanskim skupinam poslala predlog za podaljšanje prehodnega obdobja za uskladitev lastnosti zavarovanca, po katerem bi samostojni podjetniki v primeru nadaljevanja dejavnosti lahko ohranili pokojnino v celoti. 

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

Sekcija za promet pri Območni obrtno-podjetniški zbornici Slovenj Gradec organizira seminar na temo "Delovni čas voznika in uporaba tahografa". Seminar bo v soboto, 8.11.2014, ob 8:30 uri v prostorih Visoke šole za tehnologijo polimerov (Mpik - mrežni podjetniški inkubator Koroška, Ozare 19, 2380 Slovenj Gradec).
 
Za ogled vabila klikni na VEČ.
Socialni partnerji so se na seji Ekonomsko-socialnega sveta (ESS) v mandatu te vlade dogovorili o načinu dela za sklenitev socialnega sporazuma in obravnavali problematiko upokojenih samostojnih podjetnikov. Upokojenim samostojnim podjetnikom kaže dobro, saj je sklep ESS, da se prehodno obdobje za uskladitev lastnosti zavarovanca podaljša, pokojnin za nazaj pa ne bo treba vračati. Zadnjo besedo bo sicer imel Državni zbor.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Po Zakonu o urejanju trga dela lahko upokojenci od 1. 7. 2013 opravljajo delo po pogodbi o začasnem ali občasnem delu. Pri tem je potrebno upoštevati omejitve oziroma pravila, ki jih tudi določajo predpisi s področja posameznega dela kot je na primer cestnega prometa. 
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Dnevi Slovenskega turizma (dst) ki predstavljajo osrednji strokovni dogodek v turizmu, bodo letos potekali od 13. do 15. oktobra v Hotelih Bernardin v Portorožu.

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

 

Posebni linijski prevoz je prevoz določene vrste potnikov. S posebnim linijskim prevozom se opravlja prevoz delavcev na delo in domov, prevoz šoloobveznih otrok, dijakov in študentov med domom in izobraževalno ustanovo, prevoz oseb s posebnimi potrebami med domom in zavodom ter prevoz vojakov in vojakinj ter njihovih družin med domom in vojašnico.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

 
V Sloveniji se na leto v povprečju zgodi 450 dimniških požarov in povprečno 10 zastrupitev ljudi z ogljikovim monoksidom, ki so posledica obratovanja kurilnih naprav. Da bi število nezgod zmanjšali Sekcija dimnikarjev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije še pred začetkom kurilne sezone opozarja na nevarnosti pri obratovanju kurilnih, dimovodnih in prezračevalnih naprav in svetuje, da se preventivno očisti peči, dimnike, obvezni so tudi letni pregledi in meritve emisije dimnih plinov.  
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
11.10.2014

ZAPRTA PISARNA 13.10. - 16.10.2014

Obveščam Vas, da bo od ponedeljka 13.10. do četrtka 16.10.2014 pisarna zaprta. V nujnih primerih pokličite na telefonsko številko: 02 88 21 590.
uspešna prodaja Pisali smo že (naš tretji članek), da ni dovolj, da nas internet naplavi na prve strani Googla, saj moramo biti na to pripravljeni. Naše spletno mesto je prepričalo potencialnega kupca, da je z nami stopil v stik in pričakuje naš odziv, ki smo ga mu obljubili na spletnem mestu. Pričakuje preprosti odziv na svoje povpraševanje ali naročilo. Naša prodaja mora budno spremljati zahteve, ki jih dobivamo preko interneta in se na njih pravilno in pravočasno odzivat. Pred nami imamo kupca, ki je od drugih različen samo po tem, da smo ga pridobili preko interneta. Moramo ga obravnavati enako resno, kot vse, ki so v našo poslovalnico vstopili preko vrat. Zavedati se moramo, da se je za nas odločil, ker nas je našel na internetu in pričakuje takojšnji odziv, ker vse na internetu poteka hitreje.

Celoten članek si preberite pod več
Okrog 30 tisoč obrtnikov in podjetnikov mora po novi uredbi o metodologiji za oblikovanje cen storitev obveznih občinskih gospodarskih javnih služb varstva okolja (uredba) plačevati omrežnino glede na obseg vodomera in ne glede na dejansko porabo vode. Stroški omrežnine so se za nekatere povečali za kar 200 odstotkov. OZS je zato ministrstvo za okolje in prostor ponovno pozvala, da čim prej ukrepa in spremeni uredbo, ki nepravično bremeni obrtnike in podjetnike.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Glede na to, da je kar nekaj nejasnosti glede izvajanja kabotaže na območju držav EU, na OZS iščemo jasne odgovora za praktične primere, ki se dogajajo, saj je to vprašanje izredno kritično in so globe za kršitve v nekaterih državah izredno visoke. 
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Sekcija kovinarjev pri OZS letos že štiriindvajsetič organizira Strokovno srečanje kovinarjev, od 14. do 16. 11. 2014. 
 
Za ogled celotnega povabila klikni na VEČ.

Finančna uprava RS bo pričela z nadzorom svečarjev, cvetličarjev, vrtnarjev in vulkanizerjev. Tudi v letošnjem letu bo pozornost usmerjena v nadzor nad izdajanjem računov in morebitnim "brisanjem" že evidentiranega prometa. 

 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

Območna obrtno-podejtniška zbornica Slovenj Gradec bo organizirala delavnico na temo eRačuni - obvezno poslovanje za pravne in fizične osebe, ki poslujejo s proračunskimi uporabniki.

Delavnica bo 30.10.2014 v prostorih Mpik - Mrežni podjetniški inkubator Slovenj Gradec, Ozare 19, Slovenj Gradec.
 
Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ
V soboto, 25. oktobra 2014 odpira svoja vrata novi kozmetični salon JANJA NEGA NOG, Janja Štusaj s.p.
Otvoritev bo 25.10.2014 ob 15:00 uri na Tomšičevi 47, Slovenj Gradec. 
Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.

 

Sekcija za gostinstvo in turizem bo organizirala osrednji dogodek Strokovno srečanje gostincev, ki bo 17.11.2014 v Avditoriju Portorož. Za člane pripravljajo strokovni program z zanimivimi temami. Na prireditvi se bodo letos predstavili gostinci Kraške in Primorske regije, potekale bodo še spremljajoče aktivnosti. Isti dan se bo podelilo tudi priznanja za kakovost gostinske ponudbe in jubileje. V Avditoriju se bodo članom predstavili različni pokrovitelji in razstavljavci.

Za ogled celotnega povabila klikni na VEČ.

 

Najemna (zakupna) pogodba je urejena v Obligacijskem zakoniku (OZ), v primeru najema poslovnih prostorov pa se kot lex specialis uporabljajo določbe Zakona o poslovnih stavbah in poslovnih prostorih (ZPSPP).
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
V Kovinostrugarstvu in trgovini Ivan Meh imamo v ponudbi novost in sicer prodajo plina.
 
Kakšnega si oglejte pod VEČ.

 

Zbor za oživitev in razvoj gradbeništva (ZORG), katerega članica je tudi Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije in njene strokovne sekcije, je v Državnem svetu RS organiziral posvet, na katerem so predstavniki stroke in gospodarstva predstavili zahteve in konkretne rešitve za oživitev in razvoj slovenskega gradbeništva. Akcijski načrt s konkretnimi ukrepi, časovnico in nosilci bo pripravljen do konca leta, stroka pa že poziva vlado, da načrt tudi realizira. 

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

Območna obrtno-podjetniška zbornica Slovenj Gradec bo organizirala tečaj nemškega jezika.
Vsi, ki bi se tečaja radi uzdeležili, vas prosim, da mi  potrdite svojo udeležbo in sicer do 31.10.2014.
 
Za ogled celotnega povabila klikni na VEČ.
Pri noveli Zakona o vinu je bilo posebej pojasnjeno s strani Ministrstva za kmetijstvo in okolje, da zadnje spremembe Zakona o vinu ne veljajo za MOŠT.  Glede mošta velja enako kot v preteklih letih: mošt mora imeti ustrezne spremne dokumente in pa odločbo o oceni mošta. 
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
23.10.2014

NOVO V PONUDBI OOZ SLOVENJ GRADEC

Območna obrtno-podjetniška zbornica Slovenj Gradec bo svojo ponudbo ugodnosti razširila in sicer boste lahko člani zbornice po ugodnih cenah kupili smučarske karte za Smučišče na Kopah.
 
Karte bodo na voljo v mesecu novembru 2014 in sicer tako za čez teden kot za vikend. Pri nakupu karte vam pripada tudi topla malica. 
 
OOZ Slovenj Gradec krije 30% cene nakupa karte. O začetku prodaje in cene karte boste obveščeni.
23.10.2014

Proste kapacitete gozdnih kamionov s hidravličnim dvigalom

Ministrstvo za infrastrukturo, Direktorat za promet povprašuje po prostih kapacitetah gozdarskih kamionov s hidravličnim dvigalom.
 
V kolikor razpolagate z zgoraj omenjenim, Vas prosim da nam to spročite najkasneje do 28.10.2014 na e-mail: maja.savc@ozs.si
Na podlagi sprejetega Odloka in Pravilnika o urejanju vrtičkarstva v Mestni občini Slovenj Gradec (Ur. l. 28/2013, 58/2013) vse občane in občanke, ki se ukvarjajo z vrtičkarstvom, obveščamo, da v zimskem času med 1. novembrom in 28. februarjem postavitev rastlinjakov s prekrivnimi folijami ni dovoljena.
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.
Pošta Slovenije opozarja vse uporabnike mobilnih telefonov na novo obliko kriminalnega dejanj, ki ga vršijo naši soevropski državljani.
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.
Sekcija slikopleskarjev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije organizira v petek, 28. novembra 2014,16. TEKMOVANJE SLIKOPLESKARJEV  SLOVENIJE, ki bo v Centru za korekcijo sluha in govora Portorož,  Sončna pot 14 a. 
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.
Člane Sekcije elektro dejavnosti, ki jih zanima zunanja razsvetljava oz. se z njo ukvarjajo obveščamo o seminarju O ZUNANJI RAZSVETLJAVI, ki bo potekal 13.11.2014 na Fakultetei za elektrotehniko v Ljubljani.
 
Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.

Mestna občina Slovenj Gradec objavlja namero o oddaji stvarnega premoženja v najem – poslovni prostor na Glavnem trgu 1 v Slovenj Gradcu, v izmeri 84,65 m2, za opravljanje gostinske dejavnosti (bivši lokal »BAR POD VELBOM«). Rok za oddajo vlog je ponedeljek, 10.11.2014, do 9.00 ure.

Za ogled celotnega dokumentacije klikni na VEČ.

Avtoservisna mreža EUROSERVIS je del globalne svetovne mreže EUROGARAGE, ki jo trenutno predstavlja 4000 servisov širom Evrope ter Južne Amerike. 
Celotno predstavitev si oglejte pod VEČ.
Sekcija frizerjev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenje vas vabi na strokovni posvet frizerjev, ki bo potekal v ponedeljek, 24. novembra 2014, s pričetkom ob 8.30 uri v dvorani Plečnik 1, MONS Hotelu oziroma FOUR POINTS by SHERATON, Pot za Brdom 4 v Ljubljani.
 
Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.
29.10.2014

Delavnica E-računi - obvestilo!

OOZ Slovenj Gradec jutri 30.10.2014 organizira delavnico na temo e-Računi, ki se prične ob 10:00 uri v prostorih Visoke šole za tehnologijo polimerov (Mpik - mrežni podjetniški inkubator Koroška, Ozare 19, 2380 Slovenj Gradec), predavalnica P1 - III nadstropje.
 
Obveščamo Vas, da se delavnice lahko brezplačno udeležijo SAMO ČLANI ZBORNICE OOZ Slovenj Gradec, ki se s svojo Kartico Mozaik podjetnih indentificirajo.
 
Vsi ostali, ki niso člani zbornice, se seminarja lahko udeležijo s plačilom kotizacije, ki jo lahko poravnajo na samem licu mesta.
 
Računovodski servisi, ki vodijo knjige obrtniku oz. podjetniku, ki je član zbornice Slovenj Gradec, oni sami pa niso člani zbornice se delavnice NE MOREJO udeležiti brezplačno.
 
V dneh pred 1. novembrom je na območju celotne države povečan obseg prodaje cvetja, nagrobnih aranžmajev in sveč na stojnicah – torej tudi zunaj poslovnih prostorov. S strani sekcije cvetličarjev in vrtnarjev so na tržni inšpektorat RS naslovili vprašanje glede informacij, ki jih je podjetje dolžno zagotoviti potrošniku, v konkretnem primeru - pri prodaji cvetja, nagrobnih aranžmajev in sveč zunaj poslovnih prostorov.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
S strani sekcije cvetličarjev in vrtnarjev pri OZS so na naslov Finančne uprave Republike Slovenije (FURS) posredovali vprašanje, kako bodo postopali inšpektorji, ki bodo pri nadzoru blagajniškega poslovanja ugotovili razliko v blagajni le nekaj deset centov do npr. nekaj € oz. ali imajo inšpektorji kakšne usmeritve, da v takih primerih zavezanca le opozorijo in ne izrekajo globe za prekrške.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

NOVEMBER 2014

Zgodba se začne leta 1995 na univerzi Stanford, kjer sta se ustanovitelja Sergey Brin in Larry Page  GOOGLE-a spoznala. V kratkem 25 minutnem dokumentarcu izveste zakaj je postal GOOGLE v tako kratkem času najuspešnejše podjetje na svetu.
Pod VEČ si ga oglejte.

V mesecu oktobru je zbornica pričela z oglaševanjem na Radiju Center. Oglašujemo portal www.OOZ-SG.si in vse tiste, ki ste se vključili v sistem informiranja.

Pod VEČ lahko oglase tudi poslušate.

Sprejeta je Uredba o spremembah Uredbe o cestninskih cestah in cestnini tako, da se bo znižala cena tedenske (iz sedanjih 40 € na 30 €) in mesečne vinjete (iz sedanjih 80 € na 60 €) za cestninski razred 2B (vozila do 3,5 t največje dovoljene mase, katerih višina nad prvo osjo presega 1,3 m). Cena letne vinjete za cestninski razred 2B ostaja nespremenjena, torej 220 €.
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.
  Obveščamo Vas, da zavod pripravlja javno povabilo za izbor prpgramov javni del za leto 2015, ki bo objavljeno v drugi polovici meseca novembra 2014.
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.
 
Območna obrtno-podjetniška zbornica je razpisala tečaj nemškega jezika. 
Sporočamo vam, da se bo tečaj začel v četrtek, 13. novembra 2014.
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.
 
Sredi meseca avgusta se je začel uporabljati novi Zakon o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno, razen nekaterih določb v zvezi z osebnim dopolnilnim delom, ki se začnejo uporabljati v začetku leta 2015.

Inštitut t.i. kratkotrajnega dela na podlagi katerega se je v legalne okvire spravila občasna pomoč ožjih družinskih članov, ki v manjšem obsegu lahko priskočijo na pomoč manjšemu podjetniku je bil že v stari zakon umeščen predvsem na pobudo OZS. 

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije je na spletni strani objavil Javni razpis za sofinanciranje kadrovskih štipendij delodajalcem. Za sofinanciranje kadrovskih štipendij, ki se bodo izplačevale od šolskega/študijskega leta 2014/2015 do zaključka izobraževanja na tej izobraževalni ravni, je namenjenih tri milijone evrov.
 
Za ogled celotnega razpisa klikni na VEČ.
Od Ministrstva za infrastrukturo (MzI), ki je pristojno za  cestni promet smo prejeli odgovor na  vprašanje, ali je na podlagi določbe 19. člena Pravilnika o določanju cen subvencioniranega prevoza (Uradni list št. 69/2013), mogoče javnim linijskim cestnim prevoznikom, ki opravljajo prevoz potnikov na linijah, ki se subvencionirajo povrniti stroške poročanja.
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.

 

Sekcija za promet pri OZS svetuje, da naj bodo prevozniki, ki vozijo v Veliko Britanijo še posebej pazljivi na to, da bi mejni organi pred vkrcanjem na trajekt v Calaisu ne našli v vozilih ilegalnih migrantov.

Ker se bo nadzor povečal in so kazni zelo velike predlagamo skrajno pazljivost ali preusmeritev na druga pristanišča.

Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.

07.11.2014

Povpraševanje - Beljenje prostorov

Na OOZ Slovenj Gradec se je obrnila gospa, ki išče obrtnika za notranje beljenje prostorov. Prosim, da vsi, ki se ukavrjate s tem pošljite svojo ponubo na naslov lea.pecoler@gmail.com.
Izbor letošnjega Obrtnika leta se bo odvil v okviru osrednje slovesnosti ob 45-letnici Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS), ki bo v sredo, 19. novembra, ob 18. uri v kongresnem centru na Brdu pri Kranju. Ob tej priložnosti bo OZS podelila tudi 68 mojstrskih diplom že 14. generaciji mojstrov in mojstric in razglasila najstarejšega obrtnika leta. 
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Po opravljenem tehničnem pregledu vozila se stranki izda zapisnik oziroma potrdilo, na katerem je navedeno tudi ugotovljeno stanje tehnične brezhibnosti vozila in vse ugotovljene nepravilnosti ter obvestilo o naslednjem tehničnem pregledu. V zakonodaji ni predpisano, da bi moral biti zapisnik v vozilu med vožnjo.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
11.11.2014

e Gospodarstvo

Osnovna ideja projekta e-Gospodarstvo je zagotoviti pogoje, ki omogočijo malim gospodarskim subjektom združevanje poslovnih funkcij, kjerkoli se za to pokaže potreba, a se ohranja avtonomija povsod, kjer ni dogovora o združevanju ali uporabi ponujenih možnosti. Enotna baza podatkov in potrebna programska oprema s svojo robustnostjo, modularnostjo in fleksibilnostjo daje možnosti vključevanja na nivoju, ki ga posamezni gospodarski subjekt potrebuje.
Pod VEČ si preberite celoten članek.
Mestna občina Slovenj Gradec je objavila javni razpis za leto 2015 za podelitev 1. Bernekerjeve nagrade in 2. Bernekerjevih plaket.
 
Za ogled celotnega razpsia klikni na VEČ.
27. novembra 2014 ob 16. uri bo več kot 160 podjetij po vsej Sloveniji odprlo svoja vrata devetošolcem in njihovim staršem ter jim predstavilo delovne procese, naravo in pogoje dela v realnem delovnem okolju. 
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.
Na Zavodovi spletni strani, natančneje na naslovu www.ZaDelodajalce.si je na voljo nov Portal za delodajalce, kjer na enem mestu nudijo vse storitve za delodajalce
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Mestna občina Slovenj Gradec je objavila javni poziv za izbiro predstavnikov zainteresirane javnosti   v Svet zavoda Javnega zavoda za turizem, šport, mladinske in socialne rograme SPOTUR Slovenj Gradec  (za vsako področje dela po enega kandidata).
 
Za ogled celotnega javnega poziva klikni na VEČ.
Območna obrtno-podjetniška zbornica Slovenj Gradec organizira Miklavževanje za otroke obrtnikov, njihovih zaposlenih in ostalih.
 
Miklavževanje bo v petek, 5. decembra 2014.
 
Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ. 
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) je 19. novembra ob slovesnosti ob svoji 45. obletnici delovanja že dvanajstič podelila prestižno priznanje Obrtnik leta, ki ga je za svojo delovno predanost in poslovno odličnost prejel Janez Kodila iz Markišavcev. Za najstarejšega obrtnika leta so razglasili 83-letnega čevljarja Aleksandra Vukovića iz Kopra in podelili 68 mojstrskih diplom že 14. generaciji mojstrov in mojstric.

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

Leto je naokrog in prav je, da se ponovno srečate v kar čim večjem številu, pridobite nekaj novih informacij in znanja, se povezujete, si vzamete čas za navezovanje poslovnih stikov ter sprostitev in druženje. Srečanje bo v soboto, 29. novembra v Ljubljani v M Hotelu.

 
Za ogled ceklotnega vabila klikni na VEČ.
Podjetje DARS, ki upravlja s slovenskimi avtocestami, je že razkril cene in predstavil novo barvo, ki jo bo potrebno nalepiti na vetrobranska stekla v prihodnjem letu. Nova vinjeta bo rdeče-oranžne barve.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
 

Gostinci, združeni v Sekciji za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS), so bili na 7. strokovnem srečanju gostincev soglasni, da davek na sladke pijače ne bo prinesel pozitivnih zdravstvenih učinkov na prebivalce, bo pa negativno vplival na številne gostince in proizvajalce pijač.

 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Otroške, poročne, štirikotne, za posebne priložnosti, klasične, posebnih oblik...
 
Celoten katalog tort si oglejte pod VEČ.

V gostilni Neža vam nudimo pristno domačo hrano, ki jo pripravljamo po receptih naših babic. Preprosta, a okusna in zdrava hrana prijetno dopolnjuje čudovit razgled in sproščen domač ambient, ki ga ponuja lokacija gostilne.

Ponudbo si oglejte pod VEČ.

Pri načrtovanju, vgradnji, nadzorovanju in rabi kurilnih, dimovodnih in prezračevalnih naprav se naredi vse več nepravilnosti, ki ogrožajo zdravje ljudi, požarno varnost, okolje in racionalno rabo goriv. V praksi prepogosto odloča prepričanje, da sodobne kurilne naprave z nizkimi temperaturami dimnih plinov ne predstavljajo požarne nevarnosti, zato se dimovodne naprave vgrajujejo požarno neustrezno (nevarno) in v nasprotju s predpisi.
 
Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.

DECEMBER 2014

Obveščamo vas, da Avstrijsko – Štajerska agencija za pospeševanje podjetništva, v sodelovanju z Evropsko podjetniško mrežo EEN, katere članica je tudi OZS, organizira mednarodno poslovno srečanje podjetij, ki delujejo na področju energetsko učinkovitih gradenj, solarne tehnologije, fotovoltaike, izolacije, ogrevanja, prezračevanja, hlajenja, pridobivanja toplote in biomase.

Srečanje bo potekalo 15. januarja 2015.

Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.

Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije je objavil javni poziv za oddajo potreb po kadrovskih štipendijah, ki jih je z novim zakonom o štipendiranju potrebno predhodno najaviti.
 
Za ogled poziva klikni na VEČ.

Pomembne informacije za prevoznike:

 
- Redno usposabljanje voznikov za leto 2015.
- Madžarska - amnestija za cestnine.
- Obvezno označevanje tovornih vozil v Avstriji.
- Italija - opozorilo.
- Sodbe evrospkega sodišča.
- Registracija živilskega obrata.
- Živila živalskega izvora.
- Živila neživilskega izvora (živila rastlinskega izvora).
 
Za ogled vseh informacij klikni na VEČ.
 

Vlada RS je na seji 27.11.2014 določila besedilo predloga Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o matični evidenci zavarovancev in uživalcev pravic iz obveznega pokojninskega in invalidskega zavarovanja ter ga posredovala Državnemu zboru Republike Slovenije v obravnavo po nujnem postopku. 

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

Septembra 2014 se je začelo novo šolsko leto, zato vam podajamo nekaj pomembnih dejstev pri sklepanju učnih pogodb, ki so pogoj za izvajanje praktičnega usposabljanja z delom v srednjem poklicnem izobraževanju.
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.
Zakon o poklicnem in strokovnem izobraževanju (Uradni list RS št.: 79/06) v 28. členu nalaga Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, da pred pričetkom novega šolskega leta, vsako leto posebej, objavi razpis prostih učnih mest.
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.
 

V okviru projekta Turistična infrastruktura zahodnega pohorja ste vabljeni na slavnostni dogodek ob odprtju Centra Kope, v soboto 6. decembra 2014 ob 15:00 uri.

 
Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.
V dobrih sedmin mesecih od objave portala www.OOZ-SG.si si  je portal ogledalo več kot 27.000 različnih obiskovalcev v povprečju 3.600 na mesec.
 
Pod VEČ si oglejte celotno objavo in grafe.

V podjetju Ratel vam na prodajnem mestu prijazno svetujemo o izbiri treh različnih operaterjev, katerih smo zastopnik.

Pod več si jih oglejte.

Oprema gostišč ali lokalov v veliki meri pripomore k dobremu počutju gostov in zadovoljeni sproščenosti. To so prostori, v katerem gosti dobijo domačnost. 
 
Celotno predstavitev si oglejte pod VEČ.
ZAKAJ?
  1. ker boste bolje predstavil svojo ponudbo
  2. ker bodo vašo ponudbo kupci lažje našli
  3. ker živimo v informacijski dobi
  4. ker je za člane OOZ SG ZASTONJ
... ja res je, za člane zbornice je zastonj, ker je plačala OBMOČNA OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA SLOVENJ GRADEC
 
... klikni VEČ ...
Kupovanje od lokalnih ponudnikov blaga in storitev ima veliko prednosti. Predvsem za nekatere storitve si ne znamo predstavljati, da bi morali nekam daleč (pek, frizer, dnevna gostinska storitev … ). Enako velja tudi za proizvode, kjer je zaradi bližine blago bolj sveže in zdravo, saj se skrajša čas transporta. In ne nazadnje garancija za dobro kakovost, saj ponudnika poznamo osebno in se hitro izve, če kaj ne opravi kvalitetno ali se ne drži dogovora.
Celoten članek si preberite pod VEČ.
Prejeli smo dopis, ki nas seznanja s tem, da DARS zadnje čase ugotavlja porast primerov neplačevanja cestnine za gospodarska vozila. DARS prosi prevoznike, da v skladu s pravili plačujejo cestnine. Dopis DARS-a si lahko pogledate pod VEČ.
Podjetja Asistenca 4U iz Lendave, prevoznike opozarja, da v kolikor ste cestnino plačali z nakupom relacijske karte in ste bili kaznovani s strani nadzornih organov med 1.7.2013 in 31.3.2014, ste lahko upravičeni do vračila zneska globe.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Davčne blagajne ne bodo rešile problema sive ekonomije, so prepričani v Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS). Največji problem na tem področju niso legalni subjekti, ki pošteno plačujejo davke, temveč šušmarji, za katere so kazni še vedno prenizke in ki davčnih blagajn sploh ne bodo uporabljali. Virtualne blagajne, ki so v uporabi od julija lani, pa so se izkazale za učinkovit ukrep države v boju zoper sivo ekonomijo. Če davčne blagajne bodo, pa morajo biti obvezne za vse, ki poslujejo z gotovino, stroške pa naj nosi država.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
V Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS), ki je največja reprezentativna zbornica malega gospodarstva, smo zadovoljni z imenovanjem g. Zdravka Počivalška za ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo. Obrtniki in mali podjetniki od novega resornega ministra pričakujemo veliko, med drugim takojšnjo zaustavitev dodatnih obremenitev gospodarstva, znižanje stroškov dela, zmanjšanje sive ekonomije in dela na črno in lažji dostop do bančnih posojil.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Čas prihajajočih praznikov pomeni čas povečane prodaje zunaj poslovnih prostorov, zlasti na stojnicah (kadar se ta glede na spremenjeno definicijo poslovnih prostorov ne šteje za poslovni prostor), sejmih ali celo na domu potrošnika.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Sekcija kleparjev in krovcev pri Obrtno-podjetniški zbornici objavlja razpis za sodelovanje na 15. državnem prvenstvu mladih kleparjev krovcev Slovenije, ki bo na Pomladnem sejmu  (MEGRA) v Gornji Radgoni, od 26. do 27. marca 2015.
 
Za ogled celotnega razpisa klikni na VEČ.
Obveščamo Vas, da si je Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije skupaj z ZDOPS in ZDUS dalj časa prizadevala za podaljšanje prehodnega obdobja za opravljanje dejavnosti po starem ZPIZ-1.
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.
 

Gostinci bodo morali od sobote 13.12.2014 pri jedeh, ki jih ponujajo, jasno in vidno navesti tudi alergene.

V soboto, 13.12.2014 bo v veljavo stopila uredba EU, ki od gostincev zahteva, da v jedeh, ki jih ponujajo, označijo alergene. Informacije o alergenih bodo morale biti pripravljene vedno, torej ne le na željo stranke, alergeni pa bodo morali biti navedeni za vsako živilo posebej.

Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.

MODEL PEČI: VIVIANA PLUS BORDO ( omogoča razpih ogretega zraka v druge prostore ) Barva: BORDO
 
Grelna moč: 3,4-11,1 kW
Ogrevalna površina: 292m³ ( oz. za 120 m2 pri stand. višini 2,4 m)
Izkoristek: >91%
Volumen zalogovnika: 18kg
Poraba: 0,7-2,3kg/h
Premer dimnega priključka: 80mm
Dimenzija: L525 X H1054 X P591
 
Celotno ponudbo si oglejte pod VEČ.
AKCIJSKA PRODAJA v mesecu DECEMBRU 2014
Kaminska kurišča priznanih evropskih proizvajalcev
KOBOK, SCHMID in SUPRA z montažo, kamini, kaminske peči  
8 % popust na plačane avanse.
 
za LONČENE, KRUŠNE PEČI z kompletnim materialom
šamotni pečarski material in pečarske malte 
8 % popust na PLAČANE avanse.
Celotno ponudbo si oglejte VEČ.
Vabljeni  na našeprodajnmo mestu, kjer vam bomo v prazničnem vzdušju ob kavi in borovničkah svetovali o ugodnih paketih Amisa, Telekoma Slovenije in Debitela. Ob sklenitvi naročniškega razmerja oz. ob nakupu telefona vam podarimo praktično darilo – stojalo za pametni telefon (akcija traja od 15. do 31.12.).
Celoten članek si oglejte pod VEČ.
Gozdno gospodarstvo Slovenj Gradec je v zadnjih desetih letih iz tipično gozdarskega podjetja zraslo v razvejano skupino, ki svoje priložnosti išče tudi na področju žagarstva, energetike, trgovine, gradbeništva in v drugih, z lesom povezanih dejavnostih.
Celotno predstavitev podjetja si oglejte pod VEČ.

V skladu z Zakonom o spremembah in dopolnitvah Zakona o opravljanju plačilnih sredstev za proračunske uporabnike (Uradni list RS, št. 111/2013), bodo od 1. 1. 2015 dalje pravne in fizične osebe ter proračunski uporabniki za dobavljeno blago, izvedene storitve ali izvedene gradnje dolžni proračunskim uporabnikom pošiljati račune v elektronski obliki (e-računi).

Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.

 

Ministrstvo za delo predvideva za polovico manj denarja za izvajanje aktivne politike zaposlovanja (APZ) v prihodnjem letu. Tako je bilo letos na voljo 104,6 milijona evrov, v letu 2015 pa se znesek zmanjšuje na vsega 47,2 milijona evrov.

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Slovenski odvetniki bodo v petek, 19. decembra 2014, nudili pro bono (brezplačno) pravno pomoč, pri čemer želijo pomagati predvsem tistim, ki so pomoči najbolj potrebni in ki si zaradi pomanjkanja denarja ne upajo prestopiti praga njihovih pisarn. 

Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.
Obveščamo Vas, da za OBSTOJEČE NAJEME PRIDOBIVANJE ENERGETSKE IZKAZNICE NI POTREBNO. Torej če kdorkoli že nekaj časa ima sklenjeno najemno pogodbo in jo bo z istim najemnikov podaljševal tudi za naprej nima na tem področju nobenih obveznosti.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
V Sloveniji so od lani v veljavi t.i. virtualne davčne blagajne, ki vsebujejo program, katerega cilj je onemogočiti brisanje računov, a niso neposredno in v realnem času povezane s centralnim informacijskim sistemom Finančne uprave RS (Furs).
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Državni zbor sprejel novelo zakona o matični evidenci zavarovancev in uživalcev pravic iz obveznega pokojninskega in invalidskega zavarovanja, po kateri se upokojencem, ki še vedno opravljajo določeno dejavnost, prehodno obdobje za uskladitev statusa zavarovanca podaljšuje še za eno leto, torej do konca 2015.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ. 
22.12.2014

OBVESTILO - 23. in 24.12.2014 bo pisarna zaprta

Vse člane OOZ Slovenj Gradec obveščamo, da bo pisarna v torek 23. in v sredo 24.12.2014 zaprta. V primeru nujnih zadev pokličite na tel. št.: 02 88 21 590.

Sekcija elektronikov in mehatronikov pri OZS vam omogoča udeležbo na sejmu IFAM (Celje, 28.01. – 30.01.2015).

Člani boste imeli možnost razstavljati na skupnem razstavnem prostoru na  lokaciji  v dvorani L.

Za ogled celotnega povabila klikni na VEČ.

SPIRIT Slovenija, javna agencija , je objavila javno povabilo k partnerstvu pri projektu »Slovenija na EXPO Milano 2015«. Rok za prijavo za sodelovanje je  28. februar 2015.


Za ogled celotnega povabila klikni na VEČ.
23.12.2014

VOŠČILO 2015

24.12.2014

Voščilo srečno 2015

Na facebooku bodo s 1. januarjem 2015uvedli nova pravila, ki se veljajo predvsem za tiste, ki uporabljajo najpopularnejše družbeno omrežje za prodajo in promocijo svojih izdelkov ali storitev in bodo tudi v prihodnosti želela oglaševati na facebooku. Algoritmi bodo še strožji, vaše objave pa bodo še manj vidne, saj bodo po novem promocijske objave ločene od kakovostnih objav.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek  je na seji upravnega odbora Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) zagotovil, da ne bo dovolil dodatnih obremenitev gospodarstva. Obrtniki, podjetniki in minister so bili soglasni, da moramo v prvi vrsti pomagati domačemu gospodarstvu in mu olajšati pogoje poslovanja. 
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
29.12.2014

Srečno 2015

Člani Sekcije za gostinstvo in turizem si lahko v nadaljevanju članka pogledate osnutek smernic za obvladovanje in označevanje alergenov v gostinskih obratih in tabelo za označevanje alergenov v pijačah.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
30.12.2014

VOŠČILO 2015

V Uradnem listu 44/2013 je v Pravilniku o delih in opremi vozil določilo, da je obvezna oprema vozil z gasilniki za vozila za javni prevoz potnikov, avtobuse in tovorna vozila (za vozila kategorij M(1) in N(1) z gasilno sposobnostjo najmanj 8A, 55B, za ostala vozila z gasilno sposobnostjo najmanj 21A, 113B). V nadaljevanju vam pošiljamo ponudbo gasilnih aparatov podjetja Tomo Felle s.p. Člani OOZ Slovenj Gradec imajo dodaten popust pri nakupu gasilnega aparata.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
V nadaljevanju vam pošiljamo nekaj informacij in sicer:
- Nove cestine v Belorusiji od 1.1.2015.
- Sestanek sekcije za promet pri OZS z DARS, glede plačila cestnine.
- Omejevalni ukrepi EU, zaradi nezakonite priključitve Krima Rusiji.
 
Za ogled celotnih informacij klikni na VEČ.
Zavezanci, ki so v letu 2014 fizičnim osebam oddali v najem premično ali nepremično premoženje, morajo vložiti napoved za odmero dohodnine od dohodka iz oddajanja premoženja v najem
najpozneje do 15. januarja 2015. Napovedi niso dolžni vložiti zavezanci, ki so dosegli dohodek iz najema skupnih prostorov v večstanovanjskih stavbah (npr. hišniških stanovanj) preko upravnikov.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.