JANUAR 2016

05.01.2016

Urejanje socialnih zavarovanj - od 1. januarja 2016 obvezno prek portala e-VEM za vse poslovne subjekte - vse postopke izvajamo na OOZ SLOVENJ GRADEC

Od 1.1.2016 morajo vsi zavezanci za prijavo, ki so kot fizične ali pravne osebe (samostojni podjetniki posamezniki, osebe, ki samostojno opravljajo poklicno dejavnost, gospodarske družbe, zavodi, organi državne uprave, itd.) vpisani v Poslovni register Slovenije, obvezna socialna zavarovanja urejati prek sistema e-VEM.

Vse postopke glede obveznega socialnega zavarovanja urejamo na OOZ Slovenj Gradec ZA VSE ČLANE BREZPLAČNO ZA VSE OSTALE JE STORITEV PLAČLJIVA.

 
V nadaljevanju vam pošiljam termine za letovanje v Termah Olime za leto 2016. Tako kot vsa ptretekla leta je cena za tedenski najem s tremi kopalnimi kartami za bazene Termalija 260,00€ za upokojene obrtnike pa 230,00€.
 
Za ogled terminov klikni na VEČ.
Območna obrtno-podjetniška zbornica Slovenj Gradec v sodelovanju z Višjo strokovno šolo organizira tečaj nemškega jezika.
 
Tečaj se bo začel v četrtek, 28 januarja 2016.
 
Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.
Območna obrtno-podjetniška zbornica Slovenj Gradec svojim članom nudi veliko ugodnosti. V nadaljevanju vam pošiljam povzetek le teh.
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.
12.01.2016

UGODEN NAKUP PELETOV ZA ČLANE OOZ SLOVENJ GRADEC

Obveščamo Vas, da je podjetje DMC BIOMASA d.o.o. iz Mislinje za člane OOZ Slovenj Gradec pripravilo ugodno ceno za nakup avstrijskih peletov A1 kvalitete.
 
Več glede ponudbe pokličite na tel. št.: 070 200 201 - CETIN TONE.

Vse zainteresirane ponudnike obveščamo, daje Javno komunalno podjetje Slovenj Gradec na portalu javnih naročil, dne 11. 1. 2016, pod št. objave NMV181/2016, objavili naročilo male vrednosti »Zemeljski plaz na LC Razbor, lokacija pod Rdečnikom«.


Rok za oddajo ponudbe je 26. januar 2016.


Za ogled celotnega naročila klikni na VEČ.
Ne. Obratovalni čas morajo prijaviti samo gostinci. Razpored obratovalnega časa mora biti določen v skladu s Pravilnikom o merilih za določitev obratovalnega časa gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost. Gostinec mora razpored obratovalnega časaza svoj gostinski obrat prijaviti za gostinstvo pristojnemu organu samoupravne lokalne skupnosti.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ. 
Obveščamo vas, da policija na madžarskem opravlja poostrene nadzore glede plačila cestnine. Ne vstopajte na Madžarsko, v kolikor si predhodno niste pridobili elektronske naprave (HU-GO) ali nimate v naprej kupljene relacijske karte.

Za ogled celotnega obvestila klkini na VEČ.
15.01.2016

Seminar - Davčni obračun za leto 2015 in novosti SRS 2016

Obveščamo vas, da bomo 15.2.2016 izvedli seminar na temo Davčni obračun za leto 2015 in novosti SRS 2016
 
Podrobne informacije o vsebini seminarja, lokaciji in ceni za nečlane OZS bomo posredovali naknadno.
Seminar bo za člane OZS brezplačen.
GIZ  Slovenskih izvajalcev suhe gradnje vabi vse slovenske izvajalce suhe gradnje in vse izvajalce, ki se poleg drugih dejavnosti ukvarjajo tudi s suho gradnjo na skupno srečanje.
Srečanje bo v sredo 27. januarja 2016, ob 13 uri, v veliki dvorani Območne obrtno-podjetniške zbornice Ljubljana - Vič, Tržaška cesta 207, Ljubljana.
 
Za ogled vabila klkni na VEČ.
SPIRIT Slovenija, javna agencija je objavila na svoji spletni strani seznam skupinskih predstavitev slovenskega gospodarstva na mednarodnih sejmih v tujini v letu 2016, ki jih bodo sofinancirali v letošnjem letu. SPIRIT Slovenija, javna agencija za podjetja v celoti financira najem neopremljenega razstavnega prostora na sejmih, tehnične priključke in vpis razstavljavcev v sejemski katalog.
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.
Vabimo vas na strokovno srečanje slikopleskarjev, fasaderjev in črkoslikarjev, ki ga letos organiziramo skupaj z
gradbinci, kleparji krovci, polagalci talnih oblog in inštalaterji-energetiki.
 
Srečanje bo v Konferenčnem centru Terme Zreče, v petek 29. januarja in v soboto 30. januarja 2016.
 
Prijave sprejemamo do srede, 28. 01. 2016 oziroma do zapolnitve prostih mest.
 
Za ogled celotnega vabila klkini na VEČ.
15.01.2016

Redno usposabljanje šoferjev za EU95 - 16.1.2016

Vse prevoznike člane OOZ Slovenj Gradec, obveščamo, da je jutri 16.1.2016 ob 8:00 uri redno usposabljanje za prevoz blaga in ljudi - EU95 - program za leto 2016. Vsi, ki ste se prijavili in k prijavi še niste priložili kopijo vozniškega dovoljenja, Vas prosimo, da le to prinesete s seboj na predavanje.
 
Usposabljanje se bo izvedlo v prostorih Visoke šole za tehnologijo polimerov, Ozare 19, Slovenj Gradec.
15.01.2016

POSEL ZA VAS

Na nas se je obrnil član, ki potrebuje izvajalca za naslednja dela:

Odstraniti je potrebno steno med dvema prostoroma in ostala povezana dela:

- pripraviti statični izračun nadomestne podpore -zaščititi tla, kuhinjo in stene -odstraniti steno in namestiti nadomestno podporo -odpeljati gradbeni material -na mestu kjer je bila stena položiti parket in obdelati preostali del sten -zmontirati nova notranja vrata -pobeliti in očistiti.

Vse, ki lahko izvedete zgoraj navedena dela pošljite svojo ponudbo na naslov: konrad.trzan@gmail.com ali pokličite: 041 298 557.

Obveščamo Vas, da si lahko rezervirate po zelo ugodni ceni najem apartmaja v Termah Olimia za samo 230,00€.
 
Cena velja za rezervacije, ki bodo narejene do 31.1.2016 in samo za člane OOZ Slovenj Gradec. Izberete si lahko katerikoli termin.
 
Za ogled vseh prostih terminov kliknite na VEČ.
Pred časom smo vas obvestili, da boste tudi letos lahko na zbornici kupili smučarske vozovnice po ugodnih cenah. Letos smo v ugodnosti vključili tudi smučarske vozovnice za smučišče na KOPAH, BUKOVNIK in RIMSKI VRELEC.
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.
Vse članice Sekcije cvetličarjev in vrtnarjev Koroške regije vabimo na sestanek, ki bo v sredo, 27. januarja 2016 ob 19:00 uri v prostorih Gostišča Delalut.
 
Za ogled vabila klkini na VEČ.
21.01.2016

PROST TERMIN V TERMAH OLIMIE - 29.1. - 5.2.2016 SAMO 230,00€

V Termah Olimie imamo prost termin od 29.1. - 5.2.2016. Tedenski najem s kopalnimi kartami za člane OOZ Slovenj Gradec SAMO 230,00€.
 
Rezervirajte si termin na te. št.: 02 88 21 590 ali na mail: maja.savc@ozs.si

Pojavljajo se goljufiva podjetja, ki vam (podjetnikom in podjetjem) ponujajo pomoč pri unovčenju vaših neplačanih terjatev, in sicer tako, da prijavite v ePobot pri AJPES-u fiktivno obveznost do tega goljufivega podjetja, ki tako pride do vašega denarja, vam pa ga kljub obljubi nato ne nakaže.

Na sceni prevar in goljufij so se v zadnjem času intenzivno znova pojavila podjetja, ki naj bi vam (podjetjem z odprtimi terjatvami) posredovala pri unovčenju vaših (običajno težko izterljivih) terjatev preko ePobota pri AJPESu, ki na ta način pridejo do sprejema nakazil denarja (iz vaših terjatev), ki bi vam ga morala zmanjšanega za njihovo provizijo nakazati, a do tega nakazila ne pride. Tako ostanete brez vaših terjatev in brez denarja. Pri tem pa ste sami zagrešili še prekršek, ko ste v okviru prijave v ePobot prijavili fiktivno obveznost do navedenega goljufivega posrednika v ePobotu, kar pa je nezakonito in za to so zagrožene globe od 100 do 10.000 EUR.

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

21.01.2016

Vstopnice za sejem IFAM - 27. - 29.1.2016 CELJE

Obveščamo Vas, da bo v času od 27. - 29. januarja na Celjskem sejmišču potekal sejem IFAM - sejem robotike, avtomatizacije, mehatronike in elektronike.
 
Člani OOZ Slovenj Gradec lahko v pisarni zbornice prejmejo BREZPLAČNO VSTOPNICO.
Zavezanec, ki med letom ni uveljavljal olajšave, in tisti, ki želi medletno olajšavo spremeniti, mora najpozneje do 5. februarja na svoj pristojni finančni urad vložiti obrazec, ki se imenuje  »Vloga za uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane pri informativnem izračunu dohodnine«.
 
Rok za predložitev vloge je 5. 2. 2016.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
 
 
Območna obrtno-podjetniška zbornica Slovenj Gradec se je v letu 2015 intenzivno zavzemala za spremembo Odloka o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča v Mestni občini Slovenj Gradec.
 
Po številnih sestankovanjih z županom Andrejem Časom, občinsko direktorico Vesno Kozlar in s predstavitvijo na mestnem svetu so 23. decembra 2015 na izredni seji OS MO Slovenj Gradec odlok sprejeli in je bil objavljen v 105 št. Uradnega lista RS.
 
Za ogled odloka klikni na VEČ.
 
 
 
 
29.01.2016

ZIMSKE ŠPORTNE IGRE OOZ SLOVENJ GRADEC - 30.1.2016

VSE PRIJAVLJENE, KI BODO SODELOVALI NA ZIMSKIH ŠPORTNIH IGRAH OOZ SLOVENJ GRADEC JUTRI 30.1.2016 OBVEŠČAMO, DA SE DOBIMO OB 9:30 PREH HOLCER PUBOM NA KOPAH, KJER BOSTE PREJELI ŠTARTNE ŠTEVILKE. 
TEKMA SE ZAČNE OB 10:00 URI. PROSIM BODITE TOČNI.

FEBRUAR 2016

Slovenski podjetniški sklad je objavil prvi letošnji razpis za mikrokredite v skupni višini pet milijonov evrov. Posojila so namenjena mikro in malim podjetjem, ki bodo tako lahko na enostaven način prišla do zelo ugodnih finančnih sredstev za nemoteno poslovanje in krepitev podjetniške aktivnosti.
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.
S 1. julijem 2013 velja nova zakonska ureditev pošiljanja podatkov v evidenco trga nepremičnin, s katero so predpisani novi zavezanci za poročanje o kupoprodajnih in najemnih pravnih poslih. Po novem so zavezanci za poročanje tudi prodajalci za kupoprodajne posle z nepremičninami, za katere je bil obračunan davek na dodano vrednost (DDV), in najemodajalci za stavbe in dele stavb, ki jih oddajajo.

Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.
Javno podjetje Komunala Slovenj Gradec d.o.o. je v okviru prijave potreb po kadrovskih štipendistih v šolskem letu 2016/2017 prijavilo štipendije za zobraževalne programe za srednje poklicno izobraževanje - INŠTALATER STROJNIH INŠTALACIJ.
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.
12.02.2016

OBVESTILO!

OBVEŠČAMO VAS, DA BO PISARNA OD 15.2. DO 19.2.2016 ZAPRTA.
23.02.2016

Obvestilo za javnost – začasna prepoved tovornega prometa na občinskih cestah

Mestna občina Slovenj Gradec obvešča občane, da zaradi odjuge in razmočenosti cest velja začasna prepoved tovornega prometa na makedamskih občinskih in gozdnih cestah. Prepoved prometa velja za vozila težja od 7,5 t skupne mase na cestah, kjer je postavljena ustrezna prometna signalizacija. Prepoved tovornega prometa velja do preklica.

Se še spomnite časov, ko so se po cestah vozile predvsem Zastave 101, Yugi, fički? Še danes v Kragujevcu izdelujejo vozila – sodobne proizvodnje linije je postavil italijanski proizvajalec FIAT.

Sekcija avtoserviserjev v sodelovanju OOZ Novo Mesto, ki je glavni organizator izleta, vas 18.-19. marec 2016 vabijo na ogled Fabrike automobila  v Kragujevcu. Prijave zbirajo do 29.2.2016. 

Za ogled celotne ponudbe klikni na VEČ.

Delodajalci imate do 31. marca 2016 čas, da delavce pisno obvestite o odmeri letnega dopusta za tekoče koledarsko leto. S pisnim obvestilom delavcu sporočite, kako je opredeljen njegov letni dopust oziroma, koliko dni letnega dopusta mu pripada.
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.
23.02.2016

Vstopnice za sejem FLORA, POROKA, ALTERMED, APISLOVENIJA - 12. - 13. 3.2016

V času od 12. - 13. marca 2016 se bo na Celjskem sejmišču odvijal sejem Flora, Poroka, Altermed in ApiSlovenija. 

Člani OOZ Slovenj Gradec lahko v pisarni zbornice prejmejo brezplačno vstopnico za ogled sejma.

Odbor polagalcev keramičnih oblog pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije organizira brezplačno USPOSABLJANJE POLAGALCEV KERAMIČNIH OBLOG, ki bo potekalo na Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, Celovška 69, v Ljubljani, velika sejna dvorana, v sredo, dne 2. marca 2016, s pričetkom ob 12.30 uri in predvidenim zaključkom ob cca 17.15 uri. 
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.
Sekcije kovinarjev, plastičarjev, elektronikov in mehatronikov, elektro dejavnosti, fotografov, grafikov in avtoserviserjev pri OZS vas vabijo na  SEMINAR »Poročanje o nastalih odpadkih do 31.03.2016«, ki bo potekal v sredo, 9. marca 2016, v veliki predavalnici Obrtno-podjetniške zbornice Slovenija, Celovška 69, Ljubljana, s pričetkom ob 10. uri.
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.

Glede na izkazan interes članov OZS po obisku sejmaLIGHT&BUILDING 2016, FRANKFURT, vas vabimo, da se v času od(16.) 17. marca– 18. marca 2016, udeležite dvodnevnega ogleda strokovnega sejma.

Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.

Zavod za zaposlovanje ima trenutno aktualne razpise za zaposlovanje in sicer so to: 
 
- Prvi izziv 2015
- Vračilo prispevkov delodajalca za prvo zaposlitev
- Oprostitev plačila prispevkov delodajalca za starejše 2016
- Davčna olajšava za zaposlovanje brezposelnih
- Davčne olajšave za zaposlovanje invalidov
- Delovni preizkus 2016
 
Za ogled celotnih razpisov klikni na VEČ.
Vabljeni na sejem DOTIK PARIZA, kjer si boste med drugim ogledali tudi PINK TV - backstage, ozadje nastajanja TV oddaj... V dogovorih so tudi, če bo seveda na ta dan to izvedljivo in bo TV shema to dopuščala, da si morda ogledate še masko...
 
Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.
23.02.2016

KOPALNE KARTE IN KARTE ZA SAVNO

Obveščamo člane, da lahko v pisarni zbornice kupijo kopalne karte za bazene na Ravnah na Koroškem in sicer:

 

- kopalna karta je 2,00€   redna cena 5,00€
- kopalna karta + savna je 4,00€     redna cena 10,00€
23.02.2016

Smučarske karte za SMUČIŠČE NA KOPAH IN SMUČIŠČE BUKOVNIK

Obveščamo Vas, da še imamo nekaj smučasrkih kart za smučišče Kope in Bukovnik. 
 
Cena za smučišče Bukovnik je 8,00€.
 
Cena za smučišče na Kopah pa so cene sledeče:
- nočna - 11,90€
- otroška čez teden z malico - 13,90€
- otroška čez vikend z malico - 15,90€
- odrasla čez teden z malico - 15,90€
- odrasla čez vikend z malico - 21,90€
24.02.2016

BEOGRAD - 1.4. - 3.4.2016

Vsi, ki ste se prijavili na izlet v Beograd 1.4. - 3.4.2016, prosimo, da do ponedeljka 29.2.2016 poravnate plačilo izleta.
 
Sporočamo pa, da imamo še 4 prosta mesta, tako, da v kolikor se bi še kdo odločil za izlet, naj svojo udeležbo sporoči v pisarno zbornice.
24.02.2016

Potrdila rednega usposabljanja voznikov z dne 19.12.2015

Obveščamo vse, ki so se udeležili rednega usposabljanja voznikov 19. decembra 2015, da so potrdila v pisarni zbornice. Potrdil ne bomo pošiljali, ampak jih vsak lahko prevzame v pisarni.

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) in Združenje delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije (ZDOPS) sta danes na Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve, invalide in enake možnosti naslovili pripombe na Predlog zakona o napotitvi delavcev na delo, ki je v javni obravnavi.  Slovenski podjetniki se pri poslovanju v tujini že tako ali tako srečujejo z različnimi ovirami, zato so dodatne ovire, ki jih prinaša Predlog zakona o napotitvi delavcev na delo, popolnoma nepotrebne in nerazumne.

 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Obveščamo Vas, da zaradi povpraševanja ponovno organiziramo nakupovalni izlet v ARIZONO. Izlet bo v soboto, 23. aprila 2016.
 
Cena za člane OOZ Slovenj Gradec je 40,00€ za vse ostale je cena 45,00€.
 
Za ogled celotnega povabila klikni na VEČ.
Predmet produkta so garancije Sklada za bančne kredite s subvencijo obrestne mere, ki jih razpisuje Sklad v sodelovanju z naslednjimi bankami: Gorenjska Banka d.d., BKS Bank AG, Hypo Alpe-Adria-Bank d.d., Deželna Banka Slovenije d.d., Sberbank banka d.d., Abanka Vipa d.d., Banka Koper d.d., Nova kreditna banka Maribor d.d., Nova Ljubljanska banka d.d., SKB banka d.d., UniCredit Banka Slovenije d.d., Banka Sparkasse d.d., Hranilnica Lon d.d. Kranj, Hranilnica in posojilnica Vipava d.d. ter Delavska hranilnica d.d. Ljubljana.

Za ogled celotnega razpisa klikni na VEČ.
Obveščamo Vas, da vsi, ki si boste rezervirali termin najema apartmaja v Termah Olimie do 30. marca 2016 je cena najema s tremi kopalnimi kartami SAMO 230,00€
 
Pod VEČ si lahko pogledate proste termine. 
Samostojni podjetnik si lahko na podlagi formule za izračun zavarovalne osnove in s pomočjo tabelice, v kateri so navedene osnove za plačilo ter zneski prispevkov za socialno varnost, sam izračuna višino slednjih. Višina zneska prispevkov za socialno varnost je odvisna od dobička in že obračunanih prispevkov.
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.
Občina Črna na Koroškem je objavila javno naročilo - 
Odvajanje in čiščenje komunalnih odpadnih voda v porečju reke Meže v občini Črna na Koroškem (čistilna naprava Črna, kanalizacija Črna).

Rok za oddajo ponudbe je 4.4.2016 do 11:00 ure.

Za ogled celotnega razpisa klikni na VEČ.
Sekcija frizerjev bo organizirala ogled 13. mednarodnega frizerskega festivala HAIRSTYLE NEWS 2016 v Zagrebu, ki je bil zadnja leta v Opatiji. Organizirali bomo enodnevni ogled sejma z avtobusom v nedeljo 3. aprila 2016.
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ. 

Objavljeni so bili težko pričakovani razpisi za črpanje sredstev za naložbe v kmetijstvo in sicer za ukrepa:

 • Podpora za naložbe v kmetijska gospodarstva za leto 2016, za naložbe namenjene prilagoditvi na podnebne spremembe in naložbam za izvajanje tehnoloških izboljšav ter znižanju stroškov pridelave

 • Podpora za naložbe v predelavo, trženje oziroma razvoj kmetijskih proizvodov za leto 2016

Rok za oddajo je april 2016. 

Najaktualnejše cvetličarske informacije:
 

- EUROPA CUP 2016 -  Genova

Razstava poročnih šopkov na sejmu Poroka 2016

Seminar - 5 brezplačnih idej za povečanje prodaje in dobička v vaši cvetličarni

Za ogled celotnih informacij klikni na VEČ.

 

 

MAREC 2016

07.03.2016

AKCIJA SMUČARSKIH KART ZA SMUČIŠČE NA KOPAH

Člani OOZ Slovenj Gradec lahko v pisarni zbornice kupijo smučasrke karte za smučišče na KOPAH po ZELO UGODNI CENI in sicer po AKCIJSKI CENI:
 
- ODRASLA ČEZ TEDEN: 14,00€
- OTROŠKA ČEZ TEDEN: 11,00€
- ODRASLA ČEZ VIKEND: 20,00€
- OTROŠKA ČEZ VIKEND: 13,00€
- NOČNA KARTA: 10,00€
 
VSE KARTE IMAJO ZRAVEN KUPON ZA MALICO.
 V okviru projekta Obvladovanje kostno – mišičnih bolezni in poškodb pri delu v obrtnih dejavnostih vas v torek, dne 15.3.2016, ob 16:30, vabimo  na promocijski dogodek DAN ZA ZDRAVJE ZAPOSLENIH, ki bo potekal  na OOZ Slovenj Gradec.
 
Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.
Območna obrtno-podjetniška zbornica Slovenj Gradec v sodelovanju s KRISTJAN STYLING FRIZERSKA HIŠA organizira frizersko delavnico - moško striženje.
 
Delavnica bo v ponedeljek, 21. marca 2016 ob 9:00 uri v prostorih Mpik-a, - I. nadstropje, Ozare 19, Slovenj Gradec.
 
Za člane OOZ Slovenj Gradec je delavnica brezplačna, za vse ostale je cena 50,00€ (brez ddv).
 
Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.
09.03.2016

OBVESTILO - ZAPRTA PISARNA

Obveščam vas, da bo pisarna 10. in 11. marca 2016 zaprta. Smučarske karte, karte za bazen in savno ter vstopnice za sejem flora, lahko prevzamete v računovodskem servisu EKATRA - pisarna zraven pisarne zbornice.
 
Prosim vas, da mi v kolikor boste želeli zgoraj omenjene karte imeti, mi to napišete na mail: maja. savc@ozs.si, prav tako glede nujnih zadev mi pišite na mail.
Davčne blagajne so se med podjetniki že "prijele", obenem pa so nadzorniki finančne uprave začeli s strožjim nadzorom in tudi doslednim izrekanjem glob vsem zavezancem, ki še niso vključeni v sistem davčnih blagajn.
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.
Predmet razpisa so garancije Regijske garancijske sheme v Koroški regiji (RGS Koroška) za bančne kredite, ki jih izvajalec razpisuje v sodelovanju z bankami. Podatki o ponudbi kreditov z navedbo višine obrestne mere, stroškov v zvezi s kreditom, ročnostjo in s kontaktnimi podatki bank so navedeni v prilogi Kreditni pogoji sodelujočih bank v RGS Koroška.
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.

Kaj je tisto, kar pričajujete od Islandije? Mogočni vulkani, veličastni ledeniki, bruhajoči gejziri, slikoviti slapovi, kopanje v geotermalni vodi, obdani s črnim kamenjem lave. Vse to in še več. Spoznajte Islandijo 13.05.2016 na 4-dnevnem potovanju s turistično agencijo Kompas.

Imetniki skupne kartice Mozaik podjetnih Diners Club lahko koristijo tudi možnost plačila na 10 obrokov.

Za ogled celotne ponudbe klikni na VEČ.

Območna obrtno-podjetniška zbornica Slovenj Gradec organizira v torek, 29.3.2016 ob 18:00 uri sestanek članov Sekcije avtoserviserjev.
 
Sestanek bo v prostorih Mpik-a, Ozare 19, Slovenj Gradec. Sestanka se bo udeležil gospod Igor PIPAN, sekretar Republiške Sekcije avtosreviserjev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije.
 
Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.
Javno komunalno podjetje je objavilo naročilo male vrednosti - dobava soli za posip cest.
 
Ponudbe je potrebno oddati najkasneje do 5. 4. 2016 do 9.00 ure. Javno odpiranje ponudb bo dne 5. 4. 2016 ob 10.00 uri v sejni sobi naročnika (2. nadstropje). Razpisna dokumentacija je brezplačno na voljo na internetnem naslovu: www.komusg.si.
 
Za ogled celotnega razpisa klikni na VEČ.
Sedaj lahko do spletne strani pridete na zelo enostaven in ugoden način! V sodobnem času je spletna stran glavno orodje za pridobivanje kupcev ter povečanje prepoznavnosti vašega podjetja. Zato ne zamudite naše ekskluzivne ponudbe za izdelavo spletne strani, ki bo v najkrajšem možnem času postavila vaše podjetje na splet!
Območna obrtno-podjetniška zbornica Slovenj Gradec organizira v sredo, 13. aprila 2016 seminar: Opravljanje čezmejnih storitev v Avstriji ter novosti v letu 2016 in predlog Zakona o napotitvi delavcev v tujino.

 

Prijave sprejemamo do ponedeljka, 11. aprila 2016 na tel.št.: 02 88 21 590 ali na mail: maja.savc@ozs.si

Za ogled celotnega povabila na seminar klikni na VEČ.
Vse zainteresirane ponudnike obveščamo, da je Javno komunalno podjetje Slovenj Gradec na portalu javnih naročil, dne 29. 3. 2016, pod št. objave NMV1996/2016, objavilo javno naročilo »Dobava rezervnih delov za vozila«. 
 
Rok za oddajo ponudbe je do srede, 20. 4. 2016 do 9.00. ure.
 
Za ogled celotnega razpisa klikni na VEČ.
Mestna občina Slovenj Gradec objavlja namero o sklenitvi najemne pogodbe za nepremičnino – objekt »Partizanski dom pod Malo Kopo«, neto površine 639,89 m2, brez depandanse, ki se nahaja na parc. št. 1418/25 k.o. 846 - Gradišče, v izmeri 3.000 m2.
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.
V svetu kiberkriminala so že nekaj zadnjih let na pohodu izsiljevalski virusi, ki nam zaklenejo računalnik, ali nam ukradejo podatke tako, da jih zašifrirajo. Prvi takšni virusi so bili enostavni in obstajali so postopki, s katerimi smo svoje dokumente lahko povrnili. Danes skoraj nikoli ni več tako.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

Naročnik vabi, da podate svoje ponudbe in bo upošteval vse ponudbe, ki bodo s strani ponudnikov predložene naročniku najkasneje do 06.04.2016 do 9.00 ure na naslov Mestna občina Slovenj Gradec, Šolska 5, 2380 Slovenj Gradec. Do tega dne in ure oddana ponudba v vložišče občine ali prispela po pošti, se bo štela za pravočasno.

Za ogled celotnega razpisa klikni na VEČ.

Vabimo Vas na Pomladni sejem gradbeništva, energetike, komunale in obrti ter sejem trajnostnih tehnologij in zelenega življenjskega sloga GREEN, ki bosta od 31. marca do 2. aprila 2016 v Gornji Radgoni.
 
Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.
 
Neurejeni potni stroški pomenijo dodaten davek od dohodka pravnih oseb, dodatno dohodnino, dodatne prispevke za socialno varnost, zamudne obresti ter morebitne kazni za prekršek.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
OOZ Slovenj Gradec je v torek, 29.3.2016 organizirala sestenek Sekcije avtoserviserjev celotne Koroške regije. Na srečanju avtoserviserjev Koroške regije je sekretar sekcije pri OZS g.Igor Pipan navzočim podal koristne informacije za delo v avtoservisni delavnici.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
 

lani sekcije kozmetikov in frizerjev vabljeni na Sejem kozmetike in lepote LOVE BEAUTY v sodelovanju z BEAUTY FORUM, ki bo 9. in 10. aprila potekal na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Člani kartice mozaik podjetnih imajo 20  % popust na vstopnico.

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

 
Zavod RS za zaposlovanje je na svoji spletni strani objavil novo javno povabilo za izvedbo programa Usposabljanje na delovnem mestu.
Brezposelni si tako izboljšajo zaposlitvene možnosti, delodajalci pa usposobijo kandidate za konkretno delo. Za usposabljanje jim povrnejo upravičene stroške.
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.
Sekcija za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije organizira ogled sejma Hotel & Gast 2016 Wien in ogled Dunaja z njegovo gostinsko ponudbo. Na strokovni ekskurziji se nam bo pridružil tudi  prof. dr. Janez Bogataj.  
 
Datum: 04. /05. april 2016       

Za ogled celotnega povabila klikni na VEČ.

Mestna občina Slovenj Gradec vabi vse zainteresirane ponudnike za oddajo ponudb na priloženih obrazcih za zamenjavo oken v Tretji osnovni šoli Sl. Gradec. Dela se bodo izvajala julija 2016.

Ponudbe je potrebno oddati do 13.4.2016 do 9:00 ure. 

Za ogled razpisa klikni na VEČ.

APRIL 2016

Območna obrtno-podjetniška zbornica Slovenj Gradec organizira seminar na temo JAVNA NAROČILA, ki bo v torek, 12. aprila 2016 ob 11:00 uri v prostorih Višje strokovne šole Slovenj Gradec, Korška 11, Slovenj Gradec. Prijave sprejemamo do ponedeljka, 11. aprila 2016 na tel. št.: 02 88 21 590 ali na mail: maja.savc@ozs.si
 
Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.
 
 
Člani Sekcije frizerjev in kozmetikov pri Območni obrtno-podjetniški zbornici Slovenj Gradec lahko v pisarni zbornice prejmejo brezplačno vstopnico za ogled sejma kozmetike in lepote LOVE BEAUTY, ki bo potekal 9. in 10. aprila 2016 na gospodarskem razstavišču.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
 

 

Območna obrtno-podjetniška zbornica Slovenj Gradec za Sekcijo frizerjev in kozmetikov organizira seminar ličenja, ki bo v ponedeljek, 18. aprila 2016 ob 10:00 uri v prostorih Mpik-a. Seminar bodo izvedli strokovnjaki iz podjetja MUD - Make-Up Designory.
 
Rok za prijavo je 15.4.2016 na tel. št.: 02 88 21 590 ali na mail: maja.savc@ozs.si
 
Za ogled celotnega povabila klikni na VEČ.
06.04.2016

Potrdila rednega usposabljanja voznikov KODA EU95 - 16.1.2016

Obveščamo Vas, da vsi, ki ste opravili redno usposabljanje voznikov 16. januarja 2016 so potrdila v pisarni zbornice. V kolikor vam letos poteče koda 95, Vas prosim, da vsa potrdila, ki jih imate prinesete v pisarno zbornice, da vam uredimo zaključno spričevalo s katerim boste lahko podaljšali kodo.
08.04.2016

SPREMENJENA LOKACIJA SEMINARJEV

Obveščamo Vas, da za seminar JAVNA NAROČILA, ki je 12.4.2016 ob 11:00 uri in za seminar OPRAVLJANJE STORITEV V AVSTRIJI, ki ga imamo 13.4.2016 ob 11:00 uri spremenjena lokacija in sicer sta OBA SEMINARJA NA VIŠJI STROKOVNI ŠOLI - ŠTIBUH, KOROŠKA ULICA 11, SLOVENJ GRADEC.

Mestna občina Slovenj Gradec objavlja javno naročilo po odprtem postopku Prevozi učencev v Mestni občini Slovenj Gradec za šolsko leto 2016/2017.

Rok za oddajo ponudbe: upoštevane bodo vse ponudbe, ki bodo prispele najkasneje do vključno 11. 5. 2016 do 9.00 ure na naslov naročnika. Prijave morajo prispeti na naslov Mestna občina Slovenj Gradec, Šolska ulica 5, 2380 Slovenj Gradec do 11. 5. 2016, do 9.00 ure (upoštevane bodo prijave, ki bodo oddane v vložišče občine do 11. 5. 2016 do 9.00 ure ali prispele po pošti najpozneje 11. 5. 2016 do 9.00 ure). Rok za prejem ponudbe velja tudi za priporočeno pošto.

Za ogled celotnega javnega naročila klikni na VEČ.

Mestna občina Slovenj Gradec razpisuje nepovratna finančna sredstva za uresničevanje ciljev ohranjanja in razvoja kmetijstva in podeželja v MOSG v letu 2016.
 
Vloge na javni razpis sprejemajo najkasneje do vključno 10.5.2016 po pošti ali osebno na naslov Mestna občina Slovenj Gradec, Šolska ulica 5, Slovenj Gradec.
 
Za ogled celotne razpisne dokumentacije klikni na VEČ.
 
Sekcija fotografov pri OZS obvešča svoje člane, da za 24. 5. 2016 in 27. 9. 2016 načrtuje izobraževanja za Elektronski prenos fotografije, ki je potrebno za avtorizacijo Ministrstva za notranje zadeve in vaše bodoče delo v sistemu e-Fotograf. 

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
 
Kolektiv Trajnice Strgar vas v soboto, 23.4. 2016 ob 10. urivabi na tretje predavanje o trajnicah v letošnji sadilni sezoni.
 
Pogovarjali se boste o pomladi cvetočih čebulnicah in trajnicah, o oskrbi cvetličnih gred ter o kombinacijah, ki popestrijo vrt v tem letnem času.
Predstavili vam bodo tudi trajnice za korita in balkone. 
 
Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.
 

Obveščamo vas, da Hrvaška gospodarska zbornica v sodelovanju z Evropsko podjetniško mrežo EEN, katere članica je tudi OZS, organizira mednarodno poslovno srečanje FRANCHISING EXHIBITION CROATIA 2016, ki bo potekalo 2. junija 2016 v kongresni dvorani hotela Royal v Opatiji.  

 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.
Pri Inox ograje skoraj ni omejitev,  saj jih lahko kombinirajo tako z lesom, kot tudi z steklom, plastiko… omejitev pri željah skoraj ni, saj se lahko pri izdelavi ograjnih sistemov v največji možni meri upoštevajo vse zahteve posameznega naročnika.     
 
V okviru programov spodbujanja zaposlovanja vam na Zavodu RS za zaposlovanje omogočajo subvencije oziroma delno povračilo stroškov za zaposlitev novih sodelavcev.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
22.04.2016

Obvestilo - zaprta pisarna 25.4. - 29.4.2016

Obveščamo Vas, da bo pisarna od ponedeljka 25.4.2016 do petka 29.4.2016 zaprta. V nujnih primerih pišite na mail: maja.savc@ozs.si
Območna obrtno-podjetniška zbornica Slovenj Gradec je v sodelovanju s podjetjem MUD v ponedeljek, 18.4.2016 uspešno izvedla delavnico ličenja za Frozersko sekcijo in sekcijo kozmetikov.
 
V nadaljevanju članka si lahko pogledate slike.

Obveščamo Vas, da ponovno organiziramo nakupovalni dan v ARIZONI BRČKO in sicer v soboto 4.6.2016.

Prijave sprejemamo do ponedeljka, 23. maja 2016 na tel. št.: 02 88 21 590 ali na mail: maja.savc@ozs.si

Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.

 

Smo perspektivno gradbeno podjetje, ki deluje na področju gradbeništva že več kot 20 let. Dela izvajamo na zasebnih in javnih objektih. Z znanjem in izkušnjami na področju gradbeništva vam svetujemo in tako olajšamo delo.  

MAJ 2016

Območna obrtno-podjetniška zbornica Slovenj Gradec organizira izobraževanje DOBRA HIGIENSKA PRAKSA HACCP za živilce, gostince in prevoznike živih živali.
 
Izobraževanje bo v torek, 10.5.2016 ob 16:00 uri.  Predavanje bo v prostorih Višje strokovne šole Slovenj Gradec, Koroška cesta 11, Slovenj Gradec.
 
Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.
Lesarska dejavnost je z vidika številnih zakonodajnih zahtev in predpisov ena izmed bolj obremenjenih in zahtevnih panog, kar zahteva dobro poznavanje in upoštevanje predpisov iz področja Varnosti in zdravja pri delu, Varstva okolja, Varstva pred požarom, Certificiranje …
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.
05.05.2016

Pojasnila Tržnega inšpektorata RS v zvezi z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov

Dne 14. 11. 2015 je pričel veljati Zakon o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (Uradni list RS, št. 81/2015; v nadaljevanju ZIsRPS), ki med drugim v določenem delu določa Tržni inšpektorat RS (v nadaljevanju TIRS) kot nadzorni organ.  Pojasnila v zvezi s samim zakonom in nadzorom TIRS v priponki.
 
OOZ Slovenj Gradec ima vstopnice za INTERNAUTICO, ki poteka od 4. do 8. maja v marini Portorož. 
Tudi letošnja INTERNAUTICA bo premierno predstavila številne modele motornih plovil in jadrnic ter hkrati poskrbela tudi za predstavitev energetsko-učinkovito zasnovanih plovil in projektov, okolju prijaznih, trajnostnih in gradbeno učinkovitih tehnologij ter inovativnih pogonskih in hibridnih sistemov, ki zmanjšujejo porabo goriva in emisij v okolje.
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.
 
Vse, ki opravljate občasne prevoze potnikov, želimo opozoriti, da so v zadnjem času poostreni nadzori nad opravljanjem tovrstnih prevozov. 
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
11.05.2016

Posel za vas - podizvajalci v gradbeništvu

Na nas se je obrnil član podjetje NIMRA gradbeno podjetje d.o.o. iz Slovenj Gradca, ki išče podizvajalce za različne vrste del, predvsem zidarje, montažerje, slikopleskarje. Vse dodatne informacije lahko prejmete pri gospodu RIBO ARMIN tel. št.: 064 197 300.
Gradbeno podjetje Temnikar d.o.o. deluje na področju gradbeništva že več kot 20 let. Dela izvajajo tako na zasebnih kot tudi  javnih objektih. Z znanjem in izkušnjami na področju gradbeništva vam svetujejo  in tako olajšajo delo.

Obveščamo Vas, da poteka razpis za priznanje za kulinarične presežke v Koroški regiji, ki teče pod okriljem časopisa Večer Koroška in pod vodstvom prof. dr. Janeza Bogataja.

Za ogled celotnega razpisa klikni na VEČ.

 
Uredba (ES) št. 561/2006 opredeljuje dnevni počitek:
„dnevni čas počitka“ pomeni dnevno obdobje, v katerem lahko voznik svobodno razpolaga s svojim časom, in zajema „redni dnevni čas počitka“ in „skrajšani dnevni čas počitka“.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

Podrobnosti o pogodbi o zaposlitvi za določen čas, ki jih morda ne poznate, a so zelo pomembne.

V naslednjem članku bomo podrobneje izpostavili nekatera "pravila" in odgovorili na pogosta vprašanja v povezavi z pogodbo o zaposlitvi za določen čas...

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

Glede na velik interes članov za obisk tekem MOTO GP, smo skupaj s podjetjem Kompas, partnerjem Mozaika podjetnih, pripravili posebno ponudbo za ogled tekme MOTO GP za veliko nagrado Avstrije.

Ponudba, ki jo je pripravil Kompas za člane OZS si lahko pogledate pod VEČ. 

16.05.2016

Načrt ravnanja z organskimi kuhinjskimi odpadki in odpadnimi jedilnimi olji in mastmi

Gostinci - člani OOZ Slovenj Gradec lahko v pisarni zbornice dobijo osnutek načrta ravnanja z organskimi kuhinjskimi odpadki in odpadnimi jedilnimi olji in mastmi, ki je pripravljen skladno z zahtevo Uredbe o ravnanju z organskimi kuhinjskimi odpadki in zelenim vrtnim odpadkom. Imeti ga morajo vsi gostinci, ki dnevno pripravijo več kot 20 obrokov/gleda se letno povprečje.

Prosimo, vas, da nas predhodno pokličete oz. naročite načrt na mail: maja.savc@ozs.si

Finančna uprava RS (FURS) je 6. maja 2016 začela z elektronskim vročanjem odločb o odmeri nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča (NUSZ) pravnim osebam preko portala eDavki in sicer za zavezance iz območja določenih občin.  11. maja 2016 je FURS začela tudi z elektronskim vročanjem odločb o odmeri davka na vodna plovila pravnim osebam. 
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije – Sekcija za promet in Gospodarska zbornica Slovenije – Združenje za promet, sta 6. maja 2016 organizirali brezplačni seminar na temo "Mednarodni prevozi v cestnem prometu, kabotaža in obvezni dokumenti".  V nadaljevanju si preberite povzetek in gradiva s seminarja.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
16.05.2016

SLIKOPLESKARSTVO "MALARKA" Mateja Jakop s.p.

 

Urarstvo Zlatarstvo Planinšec
Urarstvo Zlatarstvo Planinšec  je družinsko podjetje s skoraj 20-letno tradicijo, katerega glavna dejavnost je prodaja in popravilo ur ter nakita.
 
Celotno predstavitev si oglejte pod VEČ.
Espeji, ste zboleli pa bi šli na bolniško? Če menite, da vam za bolezen že takoj pripada nadomestilo, se motite. 
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.
Na sekciji cementninarjev, kamnosekov in teracerjev pri OZS želimo članom pomagati tudi pri pridobivanju posla. Zato vas bomo v bodoče obveščali o nekaterih novih javnih naročilih, ki so razpisana na področju Slovenije in se nanašajo na celotno gradbeno področje.
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.
Horizon 2020 (Obzorje 2020) je okvirni program Evropske unije, ki je aktiven od leta 2014 in bo trajal vse do leta 2020. Program je namenjen raziskavam in inovacijam, s ciljem ustvarjati gospodarsko rast in nova delovna mesta v Evropi. Za program je namenjenih preko 80 milijard evrov.
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.
Na sekciji avtoserviserjev pri OZS želimo članom pomagati tudi pri pridobivanju posla. Zato vas že nekaj časa obveščamo o novih javnih naročilih, ki so razpisana na področju Slovenije in se nanašajo na področje vozil - tako vzdrževanje in popravilo kot tudi dobavo.
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.

JUNIJ 2016

Z veseljem vam sporočamo, da je v projekt Mozaik podjetnih vstopilo podjetje Shell Adria d.o.o.
Novi partner članom Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije omogoča prihranek pri nakupu dizelskega in bencinskega goriva in sicer:
- 0,045€/liter (DDV  vključen) popusta na maloprodajno ceno dizelskega goriva na 9 Shellovih bencinskih črpalkah v Sloveniji (seznam: tukaj)
- 0,010 €/liter (DDV vključen) popusta na maloprodajno ceno dizelskega in bencinskega goriva na več kot 200 sprejemnih mest: Petrol in OMV

Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.
 
01.06.2016

Rusija – začasna omejitev tovornega prometa

Veleposlaništvo RS v Moskvi nam je poslalo obvestilo, da je Rusija začasno (tako kot vsako leto) uvedla pomladansko-poletno omejitev tovornega prometa na avtocestah, ki bo trajala od 20. maja do 31. avgusta 2016. V tem obdobju bo promet dovoljen med 22. in 10. uro.

Vožnja tovornih vozil pri temperaturi zraka nad 320C bo dovoljena le na podlagi predhodno izdanih dovoljenj (več o tem:  http://rosavtodor.ru/ ).

Omejitev ne velja za avtobuse.

 

OZS je 5.4.2016 podpisala tripartitno pogodbo skupaj s Slovenskim deželnim gospodarskim združenjem (SDGZ) in z Confatrigianato Transporto Servizi (CTS),  s katerim je dogovorila možnosti, da člani OZS, ki s tovornimi vozili prevažajo v Italiji tovor po avtocestah, lahko pod ugodnimi pogoji vsako leto del plačane cestnine dobijo nazaj in to za ekološka vozila razreda EURO 3 ali višje (dogovor velja za vsa podjetja, ki opravljajo prevoze v Italijo – ne samo za podjetja, ki se ukvarjajo z avtoprevozniško dejavnostjo).

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

Gospodarska zbornica iz Trsta v sodelovanju z Evropsko podjetniško mrežo EEN in mrežo zbornic Nova Alpe Adria, katerih članica je tudi OZS, organizira mednarodno poslovno srečanje ALPE ADRIA BIOHIGHTECH, ki se bo 29. junija 2016 odvijalo v Trstu.
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.
Vabimo vas na osrednji dogodek tiskarjev v Sloveniji. Svet grafičarjev in tiskarske industrije prinaša izjemno veliko hitrih sprememb, zato je potrebno nenehno slediti trendom.  Pomembno je ohranjati nove priložnosti za izobraževanja zato vas vabimo, da se udeležite strokovnega srečanja,ki bo 10. in 11. junija v Termah Olimije.

Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.
 
OBČINA DRAVOGRAD je objavila javno naročilo Izgradnja osebnega dvigala in servisnega stopnišča v dvorcu Bukovje.  Rok za predložitev ponudb je 16.6.2016.

Za ogled celotnega javnega naročila klikni na VEČ.
Zavod RS za zaposlovanje je objavili novo javno povabilo Zaposli.me. Delodajalcem omogoča subvencijo 5.000 do 7.000 EUR za zaposlitev 6.138 brezposelnih iz vse Slovenije. Povabilo je odprto od 3. 6. 2016 do porabe sredstev, najdlje do 31. 7. 2017. 
 
Za ogled celotnega povabila klikni na VEČ.
OOZ Slovenj Gradec ima proste termine za letovanje v apartmajih v Termah Olimia.  V nadaljevanju vam pošiljamo proste termine. Prav tako Vas obveščamo, da imajo vsi gosti apartmaja neomejen dostop do WIFI. Kodo dobite ob prijavi na recepciji Aparthotela Rosa. 

Za ogled prostih terminov klikni na VEČ.

Delodajalske organizacije Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS), Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) in Združenje delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije (ZDOPS) smo Ministrstvo za finance že večkrat opozorile, da se s trenutnim predlogom male davčne reforme ne strinjamo, saj predlagana reforma nikakor ne predstavlja dejanske razbremenitve gospodarstva, ampak ga le še dodatno obremenjuje. 

 
Za pregled celotnega članka klikni na VEČ.
Zaradi številnih težav, s katerimi se srečuje sektor transporta pri zaposlovanju in odpuščanju voznikov, so na OZS na to temo pripravili strokovni seminar Na kaj je potrebno biti pozoren pri sklepanju in odpovedi pogodbe o zaposlitvi voznikov
V primeru izkazanega zadostnega interesa bomo seminar izvedli tudi na OOZ Slovenj Gradec.
 
Za ogled celotnega obvestila klkni na VEČ.
Nepridobitnim organizacijam v skladu z uveljavljenimi spremembami pravilnika o izvajanju DDV ne bo več treba izdajati računov, s tem pa tudi ne uporabljati davčnih blagajn. Obveznosti izdajanja računov so oproščene nepridobitne organizacije, ki ustvarjajo prihodke priložnostno in izključno v svojo korist ter izpolnjujejo še nekatere pogoje.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Tržni inšpektorji v zadnjem času intenzivneje in dosledneje preverjajo, če imate pridobljeno obrtno dovoljenje za dejavnosti, za katere ga potrebujete. Bodite pozorni, opravljanje dejavnosti ali dela, za katerega nimate urejenih z zakonom predpisanih listin o izpolnjevanju pogojev za opravljanje dejavnosti, se namreč šteje za delo na črno, za tak prekršek pa je predpisana globa v znesku do 26.000 EUR za podjetje in do 2.600 EUR za odgovorno osebo.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
17.06.2016

OBVESTILO - ZAPRTA PISARNA!

Obveščamo Vas, da bo v času od 20.6. - 24.6.2016 pisarna zaprta. V nujnih primerih smo dosegljivi na mail: maja.savc@ozs.si.
Kopalne karte za bazene Ravne in Slovenj Gradec lahko dvignete v pisarni računovodskega servisa EKATRA - prvo nadstropje Doma obrtnikov.

Štipendije za deficitarne poklice so namenjene dijakom, ki se izobražujejo za poklice, za katere na trgu dela ni dovolj kadra glede na potrebe delodajalcev. Glavne spremembe, ki jih prinaša razpis, so zoženi nabor deficitarnih poklicev, pogoj, da bo vlagatelj vpisan v 1. letnik in razvrščanje vlog po uspehu.

Vlogo je možno oddati od 15. 6. 2016 do 20. 9. 2016.

Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.

Da bi se izognili nepravilnostim pri poslovanju, je pomembno, da podjetnik pozna določbe Zakona o davku od dohodkov pravnih oseb in podzakonskih aktov, ki se nanašajo na odhodke podjetja.
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.
Nemškemu vzoru predpisa, ki določa minimalno plačo za opravljanje storitev na njihovem ozemlju, je sledila tudi Francija. 
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

Javno kominalno podjetje Slovenj Gradec vabi vse zainteresirane ponudnike da so na portalu javnih naročil, dne 24. 6. 2016, pod št. objave JN003081/2016-B01, objavili javno naročilo po odprtem postopku

»NABAVA, NAMESTITEV IN VZDRŽEVANJE PROGRAMSKE OPREME ZA KOMUNALNO DEJAVNOST«. 

Rok za oddajo ponudbe je 26.7.2016 do 9:00 ure.

Za ogled celotne razpisne dokumentacije klikni na VEČ.

JULIJ 2016

12.07.2016

Kopalne karte za bazen Slovenj Gradec in Ravne na Koroškem

Člani OOZ Slovenj Gradec lahko v pisarni zbornice prevzamete brezplačne vstopnice za bazen Slovenj Gradec. Prav tako pa imamo kopalne karte za bazen na Ravnah na Koroškem in sicer je cena 2,00€ - karte za letni bazen.

Izšle so nove PIT.STOP novice z naslednjo vsebino:
 • Katera cena delovne ure je prava za popravilo poškodovanega vozila?
 • Obvestili Zavarovalnice Triglav
 • Pomoč članom pri pridobivanju posla:
 • Novice evropskega združenja serviserjev in prodajalcev vozil (CECRA)
 • Avtoklime – izpiti
 • Obiščite sejem Automechanika v Frankfurtu
 • Imate vprašanje – na OZS svetujemo, najdemo rešitev ali pravo pomoč.
Za ogled celotnih novic klikni na VEČ.

Obveščamo Vas o aktualni razpisih.

Za ogled vseh razpisov klikni na VEČ.

Letos je zopet tisto leto, ko se zgodi: bienalni sejem Automechanika v Frankfurt in sicer v mesecu septembru 2016.
 
Sekcija avtoserviserjev pri OZS skupaj z ABCTOUR d.o.o. organizira ogled tega najpomembnejšega sejma za avtomehanike.
 
Za ogled povabila klikni na VEČ.
Francija bo voznike s 1.julijem 2016 začela obravnavati kot napotene delavce v pomenu direktive 96/71/ES o napotenih delavcih na dela v tujini.
Glede na naše predhodne obvestilo (20.6.2016), ki se nanaša na francoski predpis o minimalni plači "Loi Macron", vam posredujemo do sedaj prejete informacije.
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.
13.07.2016

Hrvaška - davčna registracija in plačilo DDV s strani prevoznikov

Hrvaška davčna uprava opozarja na obveznosti davčne registracije in plačila DDV s strani prevoznikov, ki na ozemlju Hrvaške opravljajo mednarodni cestni prevoz potnikov.
Več informacij je objavljenih: tukaj intukaj.
13.07.2016

A1 obrazci za osebe, ki opravljajo dejavnost v cestnem prometu

Vse osebe, ki opravljajo delo v mednarodnemcestnem prometu morajo imeti A1 obrazec.

A1 obrazci se izdajajo za osebe, ki opravljajo dejavnost oziroma delo v mednarodnem cestnem prometu v skaldu s 13. členom uredbe (ES) 883/2004.

 
Obrazec A1 se lahko izda največ za eno leto. Osebe, ki imajo sklenjeno pogodbo o zaposlitvi za določen čas morajo priložiti k izdaji A1 obrazca pogodbo o zaposlitvi.
 
Na OOZ Slovenj Gradec članom A1 obrazce uredimo brezplačno, za vse ostale je strošek 10,00€ brez ddv.
Obveščamo Vas, da lahko na zbornici kupite omarice za prvo pomoč po zelo ugodnih cenah in sicer:
 

- kovinski kovček za prvo pomoč z vsebino - 25,00 € + ddv

- plastični kovček za prvo pomoč z vsebino - 29,00 € + ddv

- sanitetni material (vsebina) za prvo pomoč - 15,00 € + ddv 

- kovček za prvo pomoč za avtomobiliste (veljavnost l. 2020) - 7,50 € + ddv

 

Za ogled ceč informacij klikni na VEČ.

Javna agencija SPIRIT Slovenija je na svojih spletnih straneh objavila javni razpis za sofinancirnaje individualnih predstavitev podjetij iz slovenske lesno-predelovalne industrije (dejavnost SKD C16 in C31) na mednarodnih sejmih v tujini v letu 2016. Rok prijave: 9. 9. 2016 do 13.00 ure.

 
Za ogled celotnega razpisa klikni na VEČ.

Dne 1. 7. 2016 je bil v Uradnem listu RS, št. 47/2016, objavljen Zakon o trošarinah<http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?sop=2016-01-2035>, ki na novo ureja mešanje pijač v gostinski dejavnosti takrat, ko gostinci pripravljajo sami žgane pijače z dodatki (zelišča, razne rože, tavžent roža, vršički, …). Po novem ne nastane obveznost za obračun in plačilo trošarine, kar je bilo do sedaj obvezno in so na terenu tudi nadzorovali. Pripombe sekcije žal niso bile v celoti upoštevane, saj še vedno ostaja veliko administrativnih obveznosti. Spodaj navajamo 80. Člen v celoti.

Ko bo ministrstvo pripravilo podrobnejše določbe, vas bomo o tem obvestili. Zakon začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije, uporablja pa se od 1. avgusta 2016.

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

25.07.2016

Nadzor inšpektorjev za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin

Pri Uradu za varno hrano, veterino in varstvo rastlin je Sekcija za gostinstvo in turizem pri OZS že zaprosila za nujen sestanek zaradi  nadzora inšpektorjev na terenu, zato vas prosimo, da nam posredujete konkretne primere ravnanja inšpektorjev za katere menite, da bi jih bilo potrebno izpostaviti. Le s konkretnimi primeri lahko pri UVHVVR dosežemo, da bo nadzor bolj objektiven.

Sekcija meni, da je ustrezen nadzor seveda potreben, a se nenehno soočamo z neživljenjskimi zahtevami pri nadzoru, ki se po posameznih regijah zelo razlikujejo. Predvidevamo, da imajo inšpektorji s strani UVHVVR usmeritve oziroma navodila, da se na terenu zagotovi čim bolj enoten nadzor. Žal pa prepogosto ugotavljamo, da so nekatere zahteve regijsko neusklajene.

Posledica nadzora na terenu je nato zaznamovanje gostincev z uvrstitvijo na javni seznam med najhujše kršitelje, zato je zelo pomembno, da je nadzor po vsej Sloveniji enoten in opravljen objektivno.

 

Mestna občina Slovenj Gradec si prizadeva, da bi promet na območju občine in mesta Slovenj Gradec načrtovali celostno, s ciljem v čim večji možni meri uporabljati bolj trajnostne načine mobilnosti. S tem namenom MO Slovenj Gradec pripravlja t.i. celostno prometno strategijo. 

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

 

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je v Uradni list RS, Št. 41, 10.6.2016 objavilo  Javni razpis za sofinanciranje razvoja novih in inovativnih produktov ter storitev turističnega gospodarstva (2016 – 2018). 

Predmet razpisa je sofinanciranje izvedbe aktivnosti za razvoj in promocijo novih in inovativnih turističnih proizvodov turističnega gospodarstva, ki temeljijo na principih trajnostnega razvoja ter s tem okrepiti konkurenčnost in kakovost na vseh področjih in na vseh ravneh slovenskega turizma. Pri aktivnostih vezanih na umestitev turističnega proizvoda na trg je poudarek na digitalnih vsebinah. Turistični proizvod je po tem razpisu kombinacija izdelkov in storitev, ki so namenjene za zadovoljitev potreb turistov v povezavi z njihovim obiskom turistične destinacije.

Za ogled celotnega razpisa klikni na VEČ.

Z namenom preventivnega delovanja nam je UVHVVR poslala obvestilo o ugotovitvi neustreznega ravnanja z živilom - tuno. V prvi polovici leta je namreč prišlo do nekaj zastrupitev s histaminom. Vzrok za zastrupitev je bil histamin, v vseh primerih je bilo osumljeno živilo file tune.
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.
Sekcija fotografov obvešča člane, da je Javna agencija RS za civilno letalstvo izdala Direktivo o varnosti glede uporabe brezpilotnih zrakoplovov. Direktiva bo veljala do izdaje predpisa, ki bo celovito uredil področje brezpilotnih zrakoplovov.Direktiva velja za vse brezpilotne zrakoplove, katerih operativna masa ne presega 150 kilogramov, ne velja pa za brezpilotna plovila, katerih masa ne presega 250 gramov in ki ne dosegajo 79 J kinetične energije
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
29.07.2016

OBVESTILO - Zaprta pisarna

Obveščamo Vas, da bo pisarna od 1.8. do 8.8.2016 zaprta. V nujnih primerih nas kontaktirajte po mailu: maja.savc@ozs.si

Kopalen karte za bazene Slovenj Gradec, katere so za člane brezplačne ter kopalne karte za bazene Ravne na Koroškem, ki so 2,00€, lahko dobite v pisarni računovodskega servisa Ekatra - pisarna v I. nadstropju Doma obrtnikov.

Ste že izkoristili ugodnost, ki jo daje Telekom članom OZS?
Pridobite lahko: 
 • 20% popust na mesečno naročnino mobilnih paketov za naročnike storitev Mobitel
 • 50% popusta za storitev Prednostna obravnava
 • 15% popust pri nakupu predplačniške Mobilne blagajne.
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.

Občina Črna na Koroškem je objavila javni razpis za oddajo javnega naročila po postopku mane vrednosti. Predmet javnega razpisa so gradbeno obrtniška dela za obnovo atletske steze in montažo pokrite tribune na nogometnem igrišču Peca, ki so razdeljena na dva sklopa.

Rok za oddajo ponudb je 12.8.2016.

Za ogled celotnega razpisa klikni na VEČ.

V okviru Mednarodnega sejma obrti in podjetnosti, ki bo v času od 13.-18.9.2016, strokovne sekcije pri OZS organizirajo različne seminarje. Seminarji, ki jih pripravljajo sekcije kovinarjev, plastičarjev, elektro dejavnosti in sekcija elektronikov in mehatronikov pri OZS si lahko pogledate pod VEČ

Odlične rešitve za kamnoseke! Po dolgih letih prizadevanj za enakopravnejšo obravnavo kamnosekov na slovenskih pokopališčih je državni zbor Republike Slovenije 14.07.2016 z le 10 glasovi proti sprejel ZAKON O POGREBNI IN POKOPALIŠKI DEJAVNOSTI (ZPPDej).
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.

Občina Črna na Koroškem je na svoji spletni strani objavila javni razpis za odajo javnega naročila po postopku male vrednosti. 

Predmet javnega naročila je rekonstrukcija nestabilnega terena, na cesti LC 052 020 v Javorju nad kmetijo Dretnik.

Rok za oddajo ponudb je 17.8.2016.

Za ogled celotnega razpisa klikni na VEČ.

Občina Prevalje je na svoji spletni strani objavila javni razpis za izbiro izvajalca gradbenih del. Predmet javnega naročila je OBNOVA LOKALNE CESTE LC 350371 – SUHI VRH, v občini Prevalje, kratki naziv operacije: Obnova LC Suhi vrh. 

Rok za oddajo ponudb je 11.8.2016.

Za ogled celotnega razpisa klikni na VEČ.

V Kompas shop-u Holmec lahko  od 16.5.2016 kupite tudi Velanine zavese kot tudi razne dodatke za zavese (karnise, drsniki,...).  

Kot člani OZS s kartico Mozaik podjetnih dobite kar 20% ceneje.

Za ogled celotne ponudbe klikni na VEČ.

AVGUST 2016

16.08.2016

TERME OLIMIE - PROST TERMIN 19.8. - 26.8.2016

Obveščamo Vas, da se je sprostil termin v Termah Olimie in sicer od 19.8. - 26.8.2016. Cena najema s tremi kopalnimi kartami je 265,00€.
 
V kolikor se bsote odločili za najem apartmaja nas pokličite na tel. št.: 02 88 21 590.
 Letošnja Agra bo namenila posebno pozornost mednarodnemu letu stročnic. Sejem bo obeležil 25 letnico zamejstva, povezovanja s Slovenci po svetu, ki jih iz tujine vabi Urad vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu.
 
Sejem bo potekal od 20. do 25. avgusta 2016.
 
Člani lahko v pisarni zbornice prejmete brezplačen poslovni kupon za ogled sejma.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

Mestna občina Slovenj Gradec je objavila povabilo k oddaji ponudbe »Prevoz učencev iz območja Mestne občine Slovenj Gradec do socialnovarstvenega zavoda – Dnevnega centra Ravne na Koroškem, za šolsko leto 2016/2017, v času šolskih dni«

Upoštevale se bodo ponudbe, ki bodo do 25.  08.  2016  do 9. ure prispele na Mestno občino Slovenj Gradec, Šolska ulica 5, 2380 Slovenj Gradec.

Za ogled celotne ponudbe klikni na VEČ.

Obveščamo Vas, da imamo še proste termine v Termah Olimie. V kolikor bi želeli si najeti apartma nas pokličite na tel št.: 02 88 21 590. Cena najema apartmaja za 7 dni s tremi kopalnimi kartami je 265,00€.

Zavoda RS za zaposlovanje je danes objavo javno povabilo delodajalcem, s pomočjo katerega se bo za najmanj 12 mesecev lahko zaposlilo 500 brezposelnih od 30. do 49. leta iz vse Slovenije. Subvencija za zaposlitev znaša 5.000 EUR za polni delovni čas. 

Povabilo je odprto do porabe sredstev, najdlje do 10. 10. 2016.

Za ogled celotnega povabila klikni na VEČ.

22.08.2016

Sklepanje individualnih učnih pogodb

Bliža se novo šolsko leto in s tem sklepanje učnih pogodb v srednjem poklicnem izobraževanju. Delodajalci, ki imate verificirano obratovalnico in želite skleniti individualno učno pogodbo, morate to storiti do 30. 9. 2016, saj je ta rok vezan na dodatno stimulacijo s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo. Trajanje sklenjenega razmerja je praviloma do konca izobraževanja. 
30.08.2016

SPREMEMBA LOKACIJE - SESTANEK Z ŽUPANOM MESTNE OBČINE SLOVENJ GRADEC - 7.9.2016

Obveščamo Vas, da smo sklicali sestanek z županom Mestne občine Slovenj Gradec z Andrejem Časom in občinsko direktorico Vesno Kozlar.
 
SPREMEMBA LOKACIJE:
Sestanek bo v sredo, 7. septembra 2016 ob 8:00 uri v prostorih MKC Slovenj Gradec, Ozare 18, Slovenj Gradec.
 
Namen sestanka je PLAČEVANJE NADOMESTILA ZA UPORABO STAVBNEGA ZEMLJIŠČA V MOSG.
 
Prosimo, da se sestanka udeležite. Svojo udeležbo potrdite na tel. št.: 02 88 21 590 ali na mail: maja.savc@gmail.com
 
OPOZARJAMO VAS: V kolikor se ne strinjate z izdano odločbo o višini nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča se lahko na izdano odločbo pritožite, pazite da ne boste zamudili rok za pritožbo.

SEPTEMBER 2016

Obveščamo Vas, da smo zaradi premajhnega števila prijavljenih določili novi datum izleta in scier bo izlet "PO POTEH GORSKEGA ZDRAVNIKA" 24. septembra 2016.
 
Cena za člane OOZ Slovenj Gradec je 39,00€.
 
Rijave zbiramo do ponedeljka 19.septembra 2016 na tel. št. 02 88 21 590 ali osebno v pisarno zbornice.
 
Za ogled celotnega programa klikni na VEČ.
Občina Ravne na Koroškem je na portalu javnih naročil objavila javno naročilo male vrednosti:  Izgradnja dveh nadomestnih mostov v Strojnski Reki v Občini Ravne na Koroškem. 

Na podlagi Zakona o javnem naročanju (ZJN-3, Uradni list RS, št. 91/2015), OBČINA RAVNE NA KOROŠKEM, GAČNIKOVA POT 5, 2390 RAVNE NA KOROŠKEM (v nadaljevanju: naročnik), vabi zainteresirane ponudnike, da predložijo svojo pisno ponudbo v skladu s to razpisno dokumentacijo in sodelujejo v postopku oddaje javnega naročila.

Rok za predložitev ponudb je 15.09.2016.

Za ogled celotnega naročila klikni na VEČ.

V septembru 2016 bodo ponovno stekli brezplačni Pedagoško andragoški (v nadaljevanju: PA) seminarji za mentorje, delodajalce in njihove zaposlene. Čim večjemu številu mentorjev in mojstrskim kandidatom želi OZS omogočiti pridobitev usposobljenosti, ki je eden od pogojev za verifikacijo učnega mesta in s tem za sodelovanje delodajalcev s praktičnim usposabljanjem in izobraževanjem v srednjem poklicnem, strokovnem in višjem strokovnem izobraževanju. Mojstrskim kandidatom s tem olajša opravljanje četrtega dela mojstrskega izpita.  
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.
08.09.2016

NUSZ - ODLOČBE ZA LETO 2016

Obveščamo Vas, v kolikor se boste pritožili na izdano odločbo za NUSZ - nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča, se lahko za pomoč obrnete v pisarno zbornice, kjer vam bomo pomagali sestaviti pritožbo.
Januarja 2015 uvedene vrednotnice za osebno dopolnilno celo se bodo s septembrom nekoliko podražile. Namesto devet evrov bo za dokument, na podlagi katerega se lahko opravlja osebno dopolnilno delo, prinaša pa tudi pravice iz zdravstvenega in pokojninskega zavarovanja, treba plačati 9,06 evra.
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.
Namen brezplačnega strokovnega posveta, ki bo potekal 23. septembra 2016, od 9.00 do 13.30 ure v prostorih Steiermärkische Bank und Sparkassen AG, Sparkassenplatz 4, A-8010 Graz (6. nadstropje - Schlossbergsaal) v Avstriji, je predstaviti novosti, ki bodo začele veljati 1.1.2017, ter trenutne težave slovenskih podjetij, absurdne kazni zaradi malenkostnih birokratskih prekrškov, uporabljanje napačnega obrazca, manjkajoča dokumentacija ipd.
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.

Vabimo Vas  na Strokovno srečanje frizerjev, ki bo 25.9.2016 v Ljubljani. Pripravili so zanimiv program s tujim predavateljem in strokovnim look&learn seminarjem. 

Rok za prijavo je 19.9.2016 oziroma do zasedbe prostih mest.
Prijava: Prijava je možna samo preko spletne prijavnice objavljene med dogodki OZS na spletni strani OZS. Prijavite se lahko s klikom na povezavo.

 

Za ogled celotnega povabila klikni na VEČ.

08.09.2016

Brezplačne vstopnice za MOS 2016

Član zbornice OOZ Slovenj Gradec lahko prejme brezplačen poslovni kupon za ogled 49. Mednarodnega sejma obrti in podjetnosti, ki bo potekal od 13. do 18. septembra na Celjskem razstavišču.   
 
Poslovni kupon je potrebno prevzeti v pisarni zbornice.
13.09.2016

VABILO NA PODPIS PETICIJE - 19.9.2016

19.09.2016

VABLJENI K PODPISU PETICIJE - MESTA ZA ZBIRANJE PODPISOV

Obveščamo Vas, da so k peticiji proti previsoko odmerjenemu nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča v Mestni občini Slovenj Gradec za leto 2016 ter znižanju le tega pristopila tudi velika podjetja v Slovenj Gradcu kot so:
- NIEROS METAL tovarna opreme d.o.o.
- GRAMMER AUTOMOTIVE SLOVENIJA d.o.o.
- JOHNSON CONTROLS SLOVENJ GRADEC
in drugi. Še vedno se zbirajo podpisi tudi na vseh ostali mestih:
OOZ SLOVENJ GRADEC, ŠOLSKA ULICA 6, SLOVENJ GRADEC
- TRGOVINA LI-LO TUŠ, PAMAČE 129A, PAMEČE
- TRGOVINA KOMPANI (BIVŠA KOLINSKA), FRANCETOVA 17, SLOVENJ GRADEC
- CVETLIČARNA ANJA, ŠMARTNO 89, ŠMARTNO PRI SLOVENJ GRADCU
- GOSTILNA KREVS, PODGORSKA 103, SLOVENJ GRADEC
- ZIPO BAR, CELJSKA CESTA 33, SLOVENJ GRADEC
- KOMISIJSKA PRODAJALNA SARA, CELJSKA CESTA 29A, SLOVENJ GRADEC
- UPRAVNA ENOTA SLOVENJ GRADEC (SREDA 21.9.2016)
- PORT PUB, TROBLJE 1A, SLOVENJ GRADEC
- PIZZERIJA DI ANTONIO, GRADIŠČE 8A, SLOVENJ GRADEC
- RADIO LASER, LEGEN 101 A, SLOVENJ GARDEC
- CROSS COUNTRY CLUB LEGEN.

VABLJENI K PODPISU PETICIJE TAKO OBRTNIKI, PODJETNIKI IN VSI OBČANI MESTNE OBČINE SLOVENJ GRADEC.

19.09.2016

VABILO NA PODPIS PETICIJE - 19.9.2016

Obveščamo Vas, da danes začnemo s peticijo in z zbiranjem podpisov prosti previsoko odmerjenemu nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča v Mestni občini Slovenj Gradec ter zahteva za znižanje le tega.

Podpise zbiramo od danes naprej od 10:00 ure dalje na OOZ Slovenj Gradec. Podpise bomo zbirali tudi na ostalih mestih:

- TRGOVINA LI-LO TUŠ, Pameče 129a,  PAMEČE

- KOMISIJSKA PRODAJALNA SARA, Celjska cesta 29a, Slovenj Gradec

- TRGOVINA KOMPANI (BIVŠA KOLINSKA), Francetova 17, Slovenj Gradec 

- UPRAVNA ENOTA SLOVENJ GRADEC (V SREDO 21.9.2016)

- CVETLIČARNA ANJA, ŠMARTNO 89, ŠMARTNO PRI SLOVENJ GRADCU


- GOSTILNA KREVS, PODGORSKA 103, SLOVENJ GRADEC


- ZIPO BAR, CELJSKA CESTA 33, SLOVENJ GRADEC

 Ostale lokacije Vam bomo sporočili naknadno.

28.09.2016

SOOČENJE PREDSEDNIKA OOZ SLOVENJ GRADEC IN ŽUPANA MOSG ANDREJA ČASA

Obveščamo Vas, da bo danes predsednik OOZ Slovenj Gradec Ivan MEH gost v oddaji TELE M, ki je na sporedu 28.9.2016 ob 17:45 na TV MARIBOR.
 
V oddaji se mu bo pridružil tudi župan Mestne občine Slovenj Gradec Andrej Čas. Tema oddaje bo predstavitev težav in pripomb glede plačila stavbnega zemljišča in novega odloka, zahteve iz peticije ter predlogi in rešitve.
 
Oddaja bo potekala v živo, tako da boste lahko tudi vi poklicali v oddajo ter  zastavili vprašanja.
 
VABLJENI K OGLEDU!

OKTOBER 2016

Javna dražba za prodajo nepremičnine: Partizanski dom na Kopah, Legen 168 , 2383 Šmartno pri Slovenj Gradcu oziroma nepremičnina ID znak: 846-1418/25-0, k.o. 846-Gradišče (stavbno zemljišče v izmeri 3.000,00 m2) na kateri stojita stavba št. 371, k.o. 846-Gradišče (nestanovanjska stavba, neto površina 405,84 m2) in stavba št. 377, k.o. 846-Gradišče ( nestanovanska stavba, neto površina 639,89 m2). Izklicna cena za prodajo je 367.700,00 EUR 
Javna dražba bo potekala v sejni sobi MO Slovenj Gradec, v sredo dne 19.10.2016 s pričetkom ob 14.00 uri.
 
Za več informacij klikni na VEČ.
 • Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije
 • Gospodarske zbornice Slovenije
 • Združenja delodajalcev Slovenije
 • Združenja delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije 
 • Kluba slovenskih podjetnikov – SBC  
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Delodajalec, ki odpove pogodbo o zaposlitvi iz poslovnih razlogov, je dolžan izplačati delavcu odpravnino. Osnova za izračun odpravnine je povprečna mesečna plača, ki jo je prejel delavec ali ki bi jo prejel delavec, če bi delal, v zadnjih treh mesecih pred odpovedjo.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Zavezancem, ki doslej Finančni upravi RS še niso sporočili odprtega plačilnega računa v tujini, FURS svetuje, da to storijo čim prej. Če bodo to storili sami, še preden bo do podatka o njihovem računu v tujini prišel davčni organ, se bodo lahko izognili kazni.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

ZAVOD ZA KULTURO, ŠPORT, TURIZEM IN MLADINSKE DEJAVNOSTI RAVNE NA KOROŠKEM je na portalu javnih naročil objavil naročilo male vrednosti Izgradnja objekta Poseka-garaža za teptalec snega.

Rok za oddajo ponudb je 7.10.2016.

Za ogled celotnega naročila klikni na VEČ.

Stolpce medijev pogosto polnijo zgodbe o javnih naročilih, pri katerih se neizbrani ponudniki ne strinjajo z naročnikovim izborom ponudnika. Katera pravna sredstva so na voljo, da zaščitimo svoje interese, kadar nismo izbrani, razlaga strokovnjakinja za javno naročanje odvetnica Maja Prebil.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Kaj vse je potrebno vedeti, predno se prične z opravljanjem lesarske dejavnosti,  je opisano v spletnem Priročniku za opravljanje lesarske dejavnosti. Sam priročnik pa vsebuje tudi ključne informacije, ko dejavnost že opravljate. 
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
11.10.2016

Prosto delovno mesto v tiskarni

Tiskarna Grešovnik iz Šmartna pri Slovenj Gradcu išče delavca TISKARJA. Željena izobrazba je tehnične smeri (srednja šola), delo v proizvodnji, s papirjem in strojem, izkušnje niso obvezne. Za čas uvajanja bo sklenjena pogodba s skrajšanim delovnim časom, z poizkusno dobo 1-3 mesecev, kasneje za nedoločen čas, polni delovni čas, delo dopoldansko, vikendi in prazniki prosto.

Samo resni kandidatki. Delo se začne takoj. Za dodatne informacije naj kandidati pokličejo 041 615 372, Vesna

Tiskarstvo in knjigoveštvo Grešovnik d.o.o.Brda 10 a, 2383 Šmartno pri Slovenj Gradcu

11.10.2016

Prosto delovno mesto - voznik

Elektro Štumpfl d.o.o. išče voznika - šoferja, ki ima s.p. za izvajanje storitev prevoza materiala po Sloveniji. Relacija je Slovenj Gradec - Maribor - Ljubljana - Slovenj Gradec in sicer vsakodnevno.
 Vsi zainteresirali lahko kontakrirate gospo Petro Štumpfl 

Tel. +386 2 883 92 81, Fax +386 2 883 81 94

@: petrta.stumpfl@elektro-stumpfl.si

11.10.2016

POČITNICE IN IZLETI

Pošiljamo Vam nekaj naj novejših izletov, ki vam jih ponuja turistična agencija MATEJA LORBEK s.p.
 
V nadaljevanju si poglejte LETAK.
11.10.2016

UGODNO AVSTRIJSKI A1 PELETI

Zima se približuje in za vas imamo ugodno ceno Avstrijskih A1 peletov. Cena 990kg z dostavo na dom je 240,00€ (brez ddv).

Naročila sprejemajo na telefonsko številko: 040 541 480 (Dejan).

11.10.2016

SMUČARSKE KARTE ZA KOPE IN BUKOVNIK 2016

Obveščamo Vas, da bomo tudi letos imeli po ugodnih cenah smučarske karte za smučišče na Kopah in Bukovnik. Kdaj boste lahko jih kupili in cene vam bomo sporočili naknadno.

V nadaljevanju vam pošiljamo proste termine, ki jih imamo v Termah Olime. V kolikor si boste rezervirali termin nas pokličite na tel. št.: 02 88 21 590. Cena najema za 7 dni s tremi kopalnimi kartami je 265,00€.

 

Za ogled prostih terminov klikni na VEČ.

11.10.2016

Vročanje sklepov o davčni izvršbi

Od 1. novembra 2016 dalje se bodo sklepi o davčni izvršbi, s katerimi se izterjujejo neporavnane davčne obveznosti, pravnim osebam vročali izključno na elektronski način preko portala e-davki.
 
Pozivamo člane, da si pravočasno uredijo dostope oziroma pooblastijo osebo za vročanje. Več informacij preberite v priloženem sporočilu za javnost.
Ministrstvo za okolje in prostor je v javno razpravo in medresorsko obravnavo vnovič podalo predloge za spremembo treh zakonov s področja gradbeništva zakonov – Zakona o urejanju prostora (ZUREP s kazalom), Gradbenega zakona in Zakona o pooblaščenih arhitektih in inženirjih, s katerim celovito prenavlja področje urejanja prostora in graditve objektov. 
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.
11.10.2016

Tekmovanje

Spletni portal Žurnal24.si ter specializirana revija Mehanik in voznik bosta, letos prvič skupaj s sekcijo avtoserviserjev pri OZS, ponovno izbirala Mehanika leta. Najpomembnejšicilj tekmovanja je iskanje dobrih praks na avtomehaničnem področju ter prepoznavanje kakovostnih avtoservisnih delavnic in mehanikov.
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.

Center za usposabljanje, delo in varstvo Črna na Koroškem je na portalu javnih naročil objavil javno naročilo ADAPTACIJA OBJEKTA »HIŠA SREČE« na naslovu Čečovje 63D Ravne na Koroškem, kratki naziv operacije: ADAPTACIJA »HIŠE SREČE«

Rok za predložitev ponudb je 14.10.2016.

Za ogled celotnega naročila klikni na VEČ.

V Lidlu Slovenija verjamejo v tesno sodelovanje z lokalnimi proizvajalci, še posebej pa želijo pomagati tistim podjetnikom, ki so na svojo poslovno pot šele stopili. Zato so zasnovali projekt z imenom Lidlova Lojtr’ca domačih, s katerim nagovarjajo vse manjše, butične slovenske proizvajalce, ki si želijo svoj posel razširiti in svoje izdelke postaviti na prodajne police Lidla Slovenije.

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Svet grafičarjev in tiskarske industrije prinaša Izjemno veliko hitrih sprememb, zato je potrebno nenehno slediti trendom. Pomembno je ohranjati nove priložnosti za izobraževanje in izpopolnjevanje znanja, zato ne smete zamuditi Strokovnega srečanja grafičarjev, ki ga pripravljamo 21. in 22. oktobra 2016 v Mariboru. Zagotovite si mesto na predavanjih o najaktualnejših temah.
 
Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.
 
Vabimo vse keramičarje, slikopleskarje in gradbince na brezplačno predstavitev materialov podjetja MUREXIN. Predstavitev bo v sredo, 19. oktobra 2016 ob 17.00 uri v prostorih Visoke šole za tehnologijo polimerov, Ozare 19, Slovenj Gradec - I. nadstropje. Prijave sprejemamo na tel. št.: 02 88 21 590 do ponedeljka 17.10.2016.
 
Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.
18.10.2016

ZAPOSLOVANJE TUJCEV

Obveščamo Vas, da v kolikor želite zaposliti delavca tujca (SRBIJA, BOSNA, HRVAŠKA,....) se lahko obrnete v pisarno zbornice, kjer vam bomo pomagali pri ureditvi in pridobitvi ustrezne dokumentacije za zaposlitev.
Slovenska podjetja so spet tarča goljufov. Z direktorjevega elektronskega naslova na računovodstva podjetij prihajajo nenavadna elektronska sporočila z navodili o hitrem nakazilu med 10.000 in 15.000 evrov na račun v tujini.  
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.
Na javno povabilo Nova možnost se delodajalci po novem lahko prijavijo najdlje do 30. 12. 2016. Ponudbo lahko oddajo tudi elektronsko. Skupna sredstva so povečana na 3 milijone EUR. Tako se bo za najmanj 12 mesecev lahko zaposlilo 600 brezposelnih od 30. do 49. leta. Subvencija je 5.000 EUR za polni delovni čas.
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.

Vabimo vas na Novoletni obrtno-podjetniški SEJEM ŽELJA, ki bo potekal od 1. do 4. 12. 2016 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

 
Sejem nudi prodajo in promocijo unikatnih, okolju prijaznih darilnih izdelkov in sicer izdelke domače in umetnostne obrti, unikatne izdelke iz lesa, stekla, kamna in plastike, dekoracijo za dom, cvetje, modne dodatke, modni nakit, kozmetiko, oblačila, igrače, knjige, glasbila, gospodinjske aparate, embalažo za darila, kulinarične izdelke ter druge darilne izdelke.
 
Zgodnji rok za prijavo je 20. 10. 2016!

Za ogled celotnega vabila klikni an VEČ.
20.10.2016

sys - generirana novica

20.10.2016

IZOBRAŽEVANJA ZA LETO 2017

Vse člane pozivamo, da izrazijo svoje želje, predloge in ideje za izvedbo izobraževanj. Predloge sporočite na e-mail maja.savc@ozs.si do 15. novembra 2016, da jih bomo lahko vključili v program dela za leto 2017.
V sredo, 19.10.2016, se je keramičarjem, slikopleskarjem in gradbincem Koroške predstavilo podjetje Murexin. Predstavitev izdelkov in njihovo uporabo so izvedli predstavniki Murexin Slovenija in Murexin ITV Hrvaška.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
 

NOVEMBER 2016

Svet fotografije prinaša izjemno veliko hitrih sprememb, zato je potrebno nenehno slediti trendom. Pomembno je ohranjati nove priložnosti za izobraževanje in izpopolnjevanje znanja. Med njimi gotovo ne smete zamuditi Strokovnega srečanja fotografov pri OZS, ki ga pripravljamo 12. in 13. novembra 2016 v Sežani.

Za ogled celotnega povabila klikni na VEČ.
V Termah Olimie imamo še nekaj prostih terminov. Cena tedenskega najema s tremi kopalnimi kartami stane 265,00€.
 
Za ogled vseh prostih terminov klikni na VEČ.
Sekcija zlatarjev in draguljarjev pri OZS za svoje člane in ostale zlatarje ter draguljarje organizira strokovno srečanje s poudarkom na strokovnih predavanjih treh različnih tem ter druženju in izmenjavi izkušenj.
 
Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije objavlja javno povabilo zainteresiranim ponudnikom gostinskih storitev za sodelovanje na prireditvi »Novoletni obrtno-podjetniški sejem želja«.  

 

Javno povabilo zajema sodelovanje s ponudbo gostinskih storitev v dvorani A2 Kocka v okviru sejma, ki bo od 1. do 4. decembra 2016 potekal na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.  

 
Za ogled celotnega povabila klikni na VEČ.
07.11.2016

Objavljen terminski načrt objave javnih razpisov programa razvoja podeželja do konca leta 2016

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je objavilo okvirni terminski načrt objave javnih razpisov za ukrepe Programa razvoja podeželja 2014–2020 v letu 2016.

Predvideni termini objav javnih razpisov so zgolj informativne narave in se lahko spremenijo.

Zaradi predloga novega tobačnega zakona, ki je bil v javni razpravi, slovenskim gostincem grozi dejstvo, da bodo morali zapreti večino gostinskih teras. Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije pri tem opozarja, da zaradi omenjenega predloga zakona med njihovimi gostinci vre, saj bo večina gostinskih teras neustreznih za kajenje, kar je popolnoma nesprejemljivo.

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

Seznam dokumentov, ki jih Finančna uprava RS vroča elektronsko, je vse daljši. Od 1. novembra dalje bo elektronski način vročanja veljal tudi za sklepe o davčni izvršbi, s katerimi se izterjujejo neporavnane davčne obveznosti. Ker gre za zelo pomembne akte, vse pravne osebe pozivajo, da uredite vse potrebno za uspešno prejemanje elektronsko vročenih dokumentov. 
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.
Vse gostince vabimo na tradicionalno Strokovno srečanje gostincev v Avditorij Portorož, ki bo v torek 22.11.2016. Že v ponedeljek 21.11.2016 ob 16.00 uri bo odhod izpred hotela Tomi na ogled Vinske kleti Kozlovič in večerje v Hrvaško Istro.
 
Za ogled celotnegačlanka klikni na VEČ.
09.11.2016

Vstopnice za Sejem pohištva in sejem dom 9.11 . - 13.11.2016

Obveščamo Vas, da od 9. do 13. novembra 2016 poteka na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani sejm pohištva in sejem dom. Vsi, ki bi si sejma radi ogledali lahko prejmete brezplačni vip kupon za ogled sejma.
Na podlagi dogovora med Sekcijo za promet pri OZS, Združenjem za promet pri GZS in DARS, z dne 4.7.2016, bosta zbornici prejeli omejeno število  rabljenih ABC tablic (664 tablic za cestninski razred R3 in 1.736 tablic za cestninski razred R4). Tablice je za ponovno uporabo usposobil DARS, ki jih bo tudi aktiviral v sistem.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Vabljeni na brezplačni pedagoško andragoški seminar za mentorje dijakom in študentom višjih strokovnih šol, ki ga bodo izvedli na OOZ Ravne na Koroškem 9., 10. in zaključili 16. januarja 2017.Seminar poteka vse tri dni med 11 in 18 uro. OZS izvaja enoten seminar z vsebinami tako za mentorje dijakov kot študentov višjih strokovnih šol. 
 
Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.
14.11.2016

USPOSABLJANJE ZA KODO EU 95 - PROGRAM 2017

Obveščamo vse prevoznike, da bomo začeli s predavanji za podaljšanje kode EU 95, PROGRAM 2017, v mesecu januarju in sicer:
sobota 14.1.2017 ter 21.1.2017.
 
Prijave bomo pričeli sprejemati v mesecu decembru 2016.
 
14.11.2016

KOPALNE KARTE ZA BAZEN IN SAVNO

Člani OOZ Slovenj Gradec lahko v pisarni zbornice dobite kopalne karte za bazen Ravne.
Cena za karto bazen + savna = 4,00€ (redna cena 12,00€)
Cena za karto bazen = 2,00€ (redna cena 5,00€)
 
 
14.11.2016

PROSTI TERMIN 18.11. - 25.11.2016 samo 235,00€

Obveščamo Vas, da se nam je sprostil termin v Termah Olimie in sicer od 18.11. - 25.11.2016. V kolikor ste zainteresirani, nas kontaktirajte na tl. št.: 02 88 21 590 ali na mail: maja.savc@ozs.si. Cena najema 235,00€.

Vabimo vas na tradicionalno poslovno srečanje slovenskih in avstrijskih kovinarjev, ki ga organiziramo v sodelovanju z Advantage Austria Ljubljana.

Srečanje, ki je namenjeno podjetjem iz kovinsko predelovalne industrije, bo potekalo v četrtek, 24. novembra 2016, hotelu City Maribor.

Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.

14.11.2016

BREZPLAČNA UPORABA TELOVADNICE

Člane OOZ Slovenj Gradec obveščamo, da imamo rezerviran termin za uporabo telovadnice na Višji strokovni šoli Slovenj Gradec, Koroška ulica 11, Slovenj Gradec.
 
Telovadnico lahko uporabljate za rekreacijo in sicer vsak torek od 17:30 do 19:00 ure
 
Sporočamo Vam, da rekreacija že poteka, tako da se lahko pridružite skupini, ki igra košarko. V kolikor se boste priklučili nam prosim javite oz. lahko javite tudi Urošu Soršaku na tel. št.: 041 505 644.
 
 

Sekcija tekstilcev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije organizira strokovno ekskurzijo : enodnevni nakup metražnega blaga v Italijo (Trst in  Udine)  Strokovna ekskurzija bo potekala 26.11.2016.

Cena znaša 30,00 €. Za člane OZS sekcije tekstilcev sofinancira del stroškov, tako bo cena 15,00 € v kolikor bo prijavljenih 35 potnikov v avtobusu in 30,00 € za nečlane. Za potencialne člane oziroma nečlane, ostaja cena nespremenjena.  

Za ogled vabila klikni na VEČ.

Bliža se decembrski čas obdarovanj. Kot vsako leto izbiro daril spremljajo tudi vprašanja o njihovi davčni obravnavi. Komu, s kakšnim namenom in v kakšni višini podjetje podari darilo, vpliva na tri različne davke. Na davek od dohodka pravnih oseb ter odbitek in obračun DDV na strani podjetja ter na plačilo dohodnine na strani prejemnika darila.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

22. julija 2016 je v Italiji stopil v veljavo zakonodajni odlok št. 136/2016, ki obravnava problematiko čezmejne napotitve delavcev v Italijo.

Zakon določa minimalne pogoje, ki jih je treba obvezno nuditi napotenim delavcem (minimalna plača, delovni urnik, letni dopust, zaščita nosečnic in delavcev z majhnimi otroki, itd.), ki so sicer predvideni samo za dela, ki trajajo več kot 8 dni; izjema je gradbeništvo, kjer je potrebno predpise spoštovati ne glede na trajanje del.

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
 
 

Obveščamo vas, da FURS opozarja vse davčne zavezance glede »sumljive pisne ponudbe slovenskega podjetja, ki davčnim dolžnikom pošilja zavajajoče ponudbe za razrešitev njihove situacije ter novo obliko sumljivih telefonskih klicev, v katerih se osebe lažno predstavljajo za uradne uslužbence Finančne uprave RS in obljubljajo visoke denarne zneske proti vnaprejšnjemu plačilu na roke. 

Finančna uprava RS je v zadnjih dneh zaznala kar dva poskusa goljufive poslovne prakse.«


Za ogled celotnega obvestila klkini na VEČ.

Obveščamo Vas, da imamo poslovne kupone za ogled sejma NARAVA - ZDRAVJE 2016. Sejem poteka v času od 24.11. - 27.11.2016. na Gsopodarskem razstavišču v Ljubljani.
 
Vsi, ki bi si sejem radi ogledali lahko v pisarni zbornice dvigmete poslovne kupone.
 
Za ogled sejma klkini na VEČ.
 
 
 
Območna obrtno-podjetniška zbornica Slovenj Gradec organizira Miklavževanje za otroke obrtnikov, njihovih zaposlenih in ostalih.
 
Miklavževanje bo v ponedeljek, 5. decembra 2016, ob 17:00 uri v prostorih MKC, Ozare 18, Slovenj Gradec.
 
Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.
28.11.2016

NOVOLETNO SREČANJE - 17.12.2016

Ker se leto počasi poslavlja bomo tudi letos priredili novoletno srečanje obrtnikov in podjetnikov ter upokojenih obrtnikov, članov Območne obrtno-podjetniške zbornice Slovenj Gradec. Novoletno srečanje bo v soboto, 17.12.2016 ob 18:00 uri v dvorani v Starem trgu. V sklopu srečanja bomo podelili tudi jubiljene listine za opravljanje obrtne dejavnosti in sicer za 10,20,25,30,35 in 40  let delovanja.

Podelili bomo jubilejna priznanja vsem, ki so v letih 2014, 2015 in 2016 dopolnili (10,20,25,30,35 in 40) let delovanja v obrtni dejavnosti. Prosimo vse, ki so v tem času imeli jubilje, da nam le to sporočijo, da skupaj uskladimo datume.

 

28.11.2016

REDNO USPOSABLJANJE VOZNIKOV KODA EU 95 - PROGRAM 2017

Obveščamo vse prevoznike, da imamo redno usposabljanje za kodo EU 95 za program 2017 v SOBOTO 14.01.2017 IN V SOBOTO 21.01.2017.
 
Za člane OOZ Slovenj Gradec je usposabljanje brezplačno, za njihove delavce je cena 25,00 (brez ddv), za vse ostale je cena 30,00 (brez ddv).
 
Usposabljanje bo v prostorih Visoke šole za tehnologijo polimerov, Ozare 19, Slovenj Gradec.
 
Prijavite se osebno v pisarni zbornice, kjer je potrebno izpolniti prijavnico ter priložiti kopijo vozniškega dovoljenja.
 

DECEMBER 2016

Območna obrtno-podjetniška zbornica Slovenj Gradec bo 17. decembra 2016 ob 17:00 uri v Kulturnem domu v Starem trgu podelila jubilejne listine vsem, ki so svoj jubilej praznovali v letu 2015 in v letu 2016.
 
V nadaljevanju si poglejte seznam jubilantov.
Območna obrtno-podjetniška zbornica Slovenj Gradec tudi letos vabi svoje člane kot tudi upokojene obrtnike na novoletno srečanje, ki bo v soboto, 17. decembra 2016 ob 17:00 uri v Kulturnem domu v Starem trgu.
 
Prosimo, da svojo prisotnost potrdite do ponedeljka 12.12.2016 na tel. št: 02 88 21 590 oz. po e-mailu: maja.savc@ozs.si
 
Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.

Sporočamo vam veselo novico in sicer je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MGRT) oz. Uprava za varno hrano, ugodilo zahtevi Sekcije živilskih dejavnosti pri OZS in določilo izjeme glede označevanja hranilnih vrednosti živil, natanko tako kot smo predlagali

v skladu z 19. točko priloge V Uredbe 1169/2011/EU (v nadaljevanju Uredba) označevanje hranilne vrednosti na predpakiranih živilih ni obvezno za obrtno proizvedena živila torej živila, ki jih v okviru svoje živilske dejavnosti dajejo na trg posamezniki, posamezniki, ki samostojno opravljajo dejavnost, ali mikro družbe v skladu s predpisom, ki ureja gospodarske družbe, katerih povprečno število delavcev v poslovnem letu ne presega 10. Po razlagi MGRT se ne štejejo samo zaposleni, temveč vsi, ki delajo za določeni pravni subjekt (torej tudi študentsko delo, pogodbeno dela ...skratka prekarne oblike zaposlitve).

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.


 

Sekcija cvetličarjev in vrtnarjev Koroške regije organizira pred zaključkom leta skupno druženje - strokovno ekskurzijo.

Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.

 

 

07.12.2016

PROST TERMIN V TERMAH OLIMIE 16.12. - 23.12.2016

Obveščamo Vas, da imamo prost termin v Termah Olimie in sicer v času od 16.12. - 23.12.2016. 
Cena 7 dnevnega najema apartmaja s tremi kopalnimi kartami je 265,00€. V kolikor se boste odločili za najem, nas pokličite na tel. št.: 02 88 21 590 ali pa se oglasite osebno v pisarni zbornice.
Sekcija za gostinstvo in turizem pri OZS (Sekcija) ugotavlja, da so v novem predlogu Zakona o omejevanju uporabe tobačnih in povezanih izdelkov predvidene dvakrat višje kazni.

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) je na slovesnosti na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani razglasila že 14. Obrtnika leta. Prestižno priznanje je za svojo poslovno odličnost prejel Štefan Pavlinjek. Najstarejši obrtnik leta je postal prevoznik 79-letni Boris Zucchiati iz Vrtojbe, ki v prevozništvu vztraja že 52 let. Na dogodku so podelili tudi 50 mojstrskih diplom že 16. generaciji mojstric in mojstrov.

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

Javna agencija SPIRIT Slovenija v sodelovanju s poljskim podjetjem Emil Lux in ob podpori Veleposlaništva RS na Poljskem, vabi zainteresirana slovenska podjetja k posredovanju interesa za udeležbo na individualnih sestankih s strateškim nabavnikom varšavskega podjetja Emil LUX GmbH, ki je del skupine OBI. Dogodek bomo organizirali v Ljubljani, predvidoma v prvi polovici leta 2017 (natančen datum bo določen naknadno).

 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.
15.12.2016

NOVOLETNO SREČANJE 17.12.2016

V nadaljevanju Vam posredujemo termine v Termah Olimie za leto 2017.
 
Rezervacije so možne takoj, prav tako termini za zimske počitnice, prvomajske, krompirjeve, božič in novo leto. Ob rezervaciji je potrebno plačati avans 60,00€.
 
Za ogled vseh terminov klikni na VEČ.

MojObrtnik.com je največji slovenski portal za povezovanje obrtnikov z njihovimi kupci. Je idealna rešitev za vse, ki si želite povečati število kupcev in s tem širiti svoje poslovanje.

 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
V nadaljevanju članka vam pošiljamo informacije za prevoznike.
 
Za ogled klikni na VEČ.
Boste zaposlenim izplačali trinajsto plačo, božičnico ali letno nagrado? Ne pozabite, da bo tokrat za zaposlene ugodneje, da jo dobijo v začetku prihodnjega leta.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

Rok za oddajo podatkov o štipendistih za leto 2016/2017.

Štipenditorji morajo vsako leto poročati skladu o podeljenih štipendijah preko spletne aplikacije. Rok oddaje podatkov za aktualno šolsko oziroma študijsko leto je 31.12.2016.

Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.

Obveščam vas, da imajo na OZS (že) na razpolago nadomestne vinjete za leto 2017!

Do nadomestne vinjete je upravičen cestninski zavezanec, ki je že imel na svojem vozilu ustrezno nameščeno vinjeto za leto 2017 , pa je:

 • zaradi uničenja zamenjal vetrobransko steklo ali del motornega kolesa, na katerega je bila nameščena vinjeta,
 • v garancijski dobi zamenjal vozilo, vetrobransko steklo ali del motornega kolesa,
 • oddal vozilo v razgradnjo na predpisanem prevzemnem mestu izrabljenih vozil.

Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ. 

20.12.2016

VOŠČILO

V vsaki pogodbi stranki določita pravice in obveznosti, ki sta jih dolžni izpolniti. Če določbam s svojimi dejanji nasprotujeta, obstaja možnost civilne pravde. Vendar pa lahko stranki že v sami pogodbi določita pogodbeno kazen kot institut zavarovanja oziroma utrditve obveznosti.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
23.12.2016

Aktivnosti in dogodki v mesecu januarju 2017

V nadaljevanju Vam pošiljamo nekaj aktivnosti, ki jih bomo izvedli v mesecu januarju 2017:
 
14.1.2017 - Usposabljanje voznikov koda EU 95 (I. SKUPINA) od 8:00 - 14:00 ure, v prostorih Visoke šole za tehnologijo polimerov, Ozare 19, Slovenj Gradec
 
21.1.2017 - Usposabljanje voznikov koda EU 95 (II. SKUPINA) od 8:00 - 14:00 ure, v prostorih Visoke šole za tehnologijo polimerov, Ozare 19, Slovenj Gradec
 
25.1.2017 - Seminar glede opravljanja storitev v Avstriji - novosti po 1.1.2017
 
26.1.2017 - Predstavitev barvanja YO COLOR SISTEM  v sodelovanju s podjetjem Trimužjat, ob 17:00 uri, v prostorih Visoke šole za tehnologijo polimerov, Ozare 19, Slovenj Gradec
 
28.1.2017 - Zimske športne igre na smučišču na KOPAH
Nov 5-dnevni zamik pri plačilu davčnega odtegljaja in prispevkov za socialno varnost se nanaša na vse zavezance za obračun davčnega odtegljaja in zavezance za prispevke, tudi na samostojne zavezance za prispevke, denimo samozaposlene osebe.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
SPIRIT Slovenija skupaj z Veleposlaništvom RS v Pragi in ostalimi partnerji 22. marca 2017 organizira »Dan slovenskih dobaviteljev (Slovene Supplier Day)« na sedežu podjetja Tatra Trucks, a.s., v Kopřivnici na Češkem. Dogodek je namenjen podjetjem iz avtomobilskega sektorja in namenske industrije, ki želijo vstopiti v nabavno verigo oziroma vzpostaviti sodelovanje s podjetjem Tatra Trucks a.s..

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

Obveščamo vas, da na Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, tako kot vsa leta, konec januarja 2017 organiziramo skupno strokovno srečanje gradbincev, kleparjev, krovcev, slikopleskarjev, fasaderjev in inštalaterjev-energetikov, ki bo 

27. in 28. januarja 2017, v Kongresnem centru Terme Zreče.

Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.

V času, ko je vsakodnevna skrb za plačila med glavnimi prioritetami vsakega podjetja, pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije – Sekciji za promet s podjetjem Advancing Trade d.o.o. nudimo strokovno pomoč na tem zahtevnem področju. 
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
27.12.2016

Podaljšan rok za oddajo napovedi oddajanja premoženja v najem

Zavezanci, ki so v letu 2016 fizičnim osebam oddali v najem premično ali nepremično premoženje, morajo vložiti napoved za odmero dohodnine od dohodka iz oddajanja premoženja v najem najpozneje do 28. februarja 2017.

 Celotno sporočilo za javnost   

Že od julija 2010 ima Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom status upravičenca do dela sredstev z naslova naših dohodnin.
Zato pozivamo vse člane, da svoj del dohodnine namenite svoji stanovski humanitarni organizaciji, torej svojim kolegom (in sebi, če bo treba).
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
27.12.2016

ZAPRTA PISARNA 28.12. - 30.12.2016

Obveščamo Vas, da bo pisarna v času od 28.12. do 30.12.2016 zaprta. V nujnih primerih smo dosegljivi na mail: maja.savc@ozs.si