JANUAR 2017

09.01.2017

Usposabljanje voznikov - podaljšanje kode EU 95 - PROGRAM 2017

Obveščamo Vse, ki ste se prijavili na usposabljanje za podaljšanje kode EU 95, da je usposabljanje v SOBOTO 14.1.2017 OB 8:00 URI, v prostorih Visoke šole za tehnologijo polimerov, Ozare 19, Slovenj Gradec.

Tisti, ki se še niste prijavili pa imamo še nekaj prostih mest in sicer termin 21.1.2017.

Območna obrtno -podjetniška zbornica Slovenj Gradec skupaj z odvetniško pisarno GRILC - VOUK - ŠKOF organizira seminar z naslovom Spremembe zakonodaje po 1.1.2017 in postopanje ob kontroli v čezmejnih storitvah z Avstrijo.

Seminar bo v sredo 25.1.2017 ob 16:00 uri v prostorih Visoke šole za tehnologijo polimerov, Ozare 19, Slovenj Gradec, III. nadstropje predavalnica 1.

Seminar je za člane OOZ Slovenj Gradec BREZPLAČEN za vse ostale je cena 40,00€ plus ddv.

Prijave sprejemamo do ponedeljka 23.1.2017 na e-mail: maja.savc@ozs.si ali na tel. št.: 02 88 21 590.

Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.

V sodelovanju s tehnično ekipo TRIMUŽJATA Vas vabimo na brezplačno  PREDSTAVITEV VARNEGA IN NAJNEŽNEJŠEGA NAČINA BARVANJA LAS YO COLOR SYSTEM Kemon

LASE OBNOVI ŽE MED PROCESOM BARVANJA!

Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.

Vljudno vas vabimo na dogodek na Kopah, kjer vam bomo predstavili možnosti pridobitve ugodnih dolgoročnih posojil SID banke za kapitalsko utrjevanje malih in srednje velikih podjetij (MSP), ki jih odlikujejo tudi zelo dolgi moratoriji na odplačilo glavnice.

 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Letni dopust je pravica delavca, ki se ji le ta ne more odpovedati in ki mu je delodajalec ne sme kratiti. Kakršna koli izjava ali sporazum, s katerim bi se delavec odpovedal pravici do dopusta ali dogovoril za odškodnino, je neveljavna, razen v primeru prenehanja delovnega razmerja, ko imata delavec in delodajalec možnost, da se dogovorita o odškodnini za neizrabljen dopust.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

Območna obrtno-podjetniška zbornica Slovenj Gradec organizira ZIMSKE ŠPORTNE IGRE za obrtnike in podjetnike ter njihove družinske člane. 

ZBOR UDELEŽENCEV OB 17:00 URI PRED HOLCER PUBOM.

Zimske športne igre bodo v soboto, 28. januarja 2017 na smučišču na KOPAH.
 
Rok prijave je do srede 25. 01. 2017.
 
Celoten članek si poglejte pod VEČ.

Na osnovi informacij, ki jih imamo, bo Republika Italija pri prevozih blaga in potnikov, ki se začne in konča na ozemlju Italije (kabotaža), zahtevala izpolnjevanje določenih pogojev. To pomeni, da mora prevoznik v takšnih primerih urediti naslednja dokazila.

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

Že poleti smo v PIT•STOP novičkah napovedali združitev Zavarovalnice Maribor, Zavarovalnice Tilia in še dveh hrvaških zavarovalnic v Zavarovalnico Sava ter napovedali podpisovanje novih pogodb z avtoserviserji. Predloge pogodb so nekateri avtoserviserji že dobili in mnogi so se za nasvet in mnenje obrnili na sekcijo avtoserviserjev pri OZS. 
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
11.01.2017

Delovni koledar 2017

Aplikacija za izdajo gotovinskih računov

Brezplačna mobilna aplikacija Finančne uprave RS, ki se imenuje miniBlagajna, omogoča izdajanje gotovinskih računov na POS tiskalnikih z uporabo Android tablice ali Android pametnega telefona. Aplikacijo je mogoče od 29. 12. 2016 prenesti iz Trgovine Play.

Z aogled celotnega obvestila klikni na VEČ.

 

V skladu z avstrijsko zakonodajo naj bi se vsi prevozi blaga in potnikov ne glede na velikost vozil,  na ozemlju Republike Avstrije, razen v tranzitu obravnavali za voznike slovenskih prevoznikov kot, da so napoteni delavci. To pomeni, da je potrebno v takšnih primerih zagotoviti, da ima vozniki pri sebi ustrezno dokumentacijo.

 

Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.

14.01.2017

OBVESTILO - ZAPRTA PISARNA OD 16.1. - 20.1.2017

Obveščamo Vas, da bo pisarna v času od 16.1. do 20.1.2017 zaprta.

Smučarske karte in kopalne karte boste lahko dobili v pisarni računovodskega servisa Ekatra (sosednja pisarna od zbornice), prav tako prijavo na seminarje lahko sporočite na tel. št.: 02 88 21 590 ali na mail: maja.savc@ozs.si.

23.01.2017

AVSTRIJA - obvestilo

Veleposlaništvo RS na Dunaju je pridobilo informacije, da bo avstrijsko Zvezno ministrstvo za delo, socialo in varstvo potrošnikov (BMASK) konec januarja/začetek februarja pripravilo specifične dodatne informacije, izključno za sektor transporta.

Na podlagi neformalnih informacij, nas obveščajo, da naj bi se nadzor nad opravljanjem prevozov pričel šele, ko bodo izvedbena pravila dovolj jasna. V kolikor se primeri poostrenega nadzora že pojavljajo, nam to prosim nemudoma sporočite (obvezno priložite dokumentacijo: zapisnik o opravljenem pregledu..;).

Kljub navedenemu obvestilu vam priporočamo, da se skušate držati »novih« pravil vsaj v tistem delu, ki je trenutno izvedljiv.

23.01.2017

sys - generirana novica

27.01.2017

ZIMSKE ŠPORTNE IGRE 28.01.2017

Obveščamo vse, ki ste se prijavili na zimske športne igre, da se dobimo jutri 28.1.2017 ob 16:45 pred HOLCER PUBOM, kjer boste prejeli štartne številke in kupone za večerjo.
 
Se vdimo ob 16:45 pred HOLCERJEM NA KOPAH.

Veleposlaništvo RS na Dunaju nam je poslalo nekaj konkretnejših informacij glede novega predpisa v Avstriji. BMASK (Avstrijsko zvezno ministrstvo za delo, socialo in zaščito potrošnikov) je zagotovil, da bodo informacije dostopne tudi v drugih jezikovnih različicah (v roku 10-14 dni).

 

Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.

Obveščamo vse prevoznike, da 1.2.2017 organiziramo semninar namenjen samo nosilcem dejavnosti - prevoznikom, glede izvajanje prevozov v Avstrijo, ter vse novosti, ki so jih uvedli z 1.1.2017.
 
Seminar je za člane OOZ SLOVENJ GRADEC BREZPLAČEN, za vse ostale je cena 40,00€ (brez ddv).
 
Prijave zbiramo do ponedeljka, 30.1.2017 na tel. št.: 02 88 21 590 ali na mail: maja.savc@ozs.si
 
Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.

FEBRUAR 2017

Vabimo vas na seminar  RAČUNOVODSKI IN DAVČNI OBRAČUN ZA LETO 2016 TER DAVČNE NOVOSTI 2017, ki bo v torek, 7.2.2017, ob 10.00 uri, v prostorih Mpik, Ozare 19, 2380 Slovenj Gradec. 
 
Seminar je za člane OOZ Slovenj Gradec BREZPLAČEN za vse ostale je cena 40,00€ plus ddv.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

Višja strokovna šola Slovenj Gradec bo v študijskem letu 2017/2018 izvajala dva prenovljena višješolska programa, in sicer Ekonomist in Poslovni sekretar.

Vabimo vas na informativna dneva, ki bosta:
- v petek, 10. 2. 2017, ob 10. uri, v predavalnici P15 na Koroški ulici 11 v Slovenj Gradcu in

- v soboto, 11. 2. 2017, ob 9. uri, v predavalnici P15 na Koroški ulici 11 v Slovenj Gradcu.

Poleg modernih metod poučevanja, sodobno opremljenih prostorov, velike skrbi za zadovoljstvo študentov in še česa, vam nudimo tudi najnižjo šolnino za izredni študij ter možnost obročnega odplačila le-te.
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.
07.02.2017

PIT•STOP novice št.12

Tokrat v PIT STOP novicah:
 • Zavarovalnice:
  • Stroški nadomestnega vozila – neodvisni zopet v boljšem položaju od pogodbenih
  • Zavarovalnica je dolžna poravnati celoten račun avtoserviserju
 • Avtosalon Ženeva 2017 – ugodne ponudbe za ogled za avtoserviserje!
 • Izpit za servisiranje avtoklim
 • Plačilo članarine OZS – bistveno ceneje
 • Pomoč članom pri pridobivanju posla

PIT STOP novice št. 12

 

07.02.2017

Razpis - štipendije deficitarni poklici

JSRK je objavil javni razpis za dodelitev štipendij za deficitarne poklice za šolsko leto 2017/2018 (230. javni razpis). Štipendije za deficitarne poklice so namenjene dijakom, ki se izobražujejo za poklice, za katere na trgu dela ni dovolj kadra glede na potrebe delodajalcev. Vlogo bo možno oddati od 15. 6. 2017 do 20. 9. 2017. Več o razpisu
Finančno upravo RS (FURS) so njeni zavezanci obvestili, da so iz njenega elektronskega naslova dobili opomine zaradi neplačanih obveznosti. FURS zato vse zavezance opozarja, da gre za lažna sporočila, ki so bila poslana iz lažnega elektronskega naslova, hkrati pa je v sporočilu tudi virus.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Finančna uprava RS bo prvič sestavila predizpolnjen obračun prispevkov za socialno varnost (POPSV) in ga zavezancem (samozaposlenim osebam in družbenikom) odložila v sistem eDavki do 10. februarja 2017, in sicer obračun prispevkov za januar 2017.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
07.02.2017

Davčne olajšave

FURS je na svoji spletni strani objavil pojasnila olajšav za investiranje z vsebino:

 • Splošno
 • Opredelitev sredstev, ki so predmet olajšave
  • Oprema – Pohištvo in pisarniška oprema
  • Oprema – Motorna vozila
  • Oprema – Gradbeni objekti
 • Pogoji glede uveljavljanja olajšave
07.02.2017

Popust pri plačilu celoletne članarine

Članu, ki najkasneje do konca meseca februarja tekočega leta plača letno članarino (12 članarin za tekoče koledarsko leto) v enkratnem znesku, se prizna popust v višini enomesečne članarine.
Na uradni spletni strani pristojnega Ministrstva za delo Republike  Avstrije so objavljene informacije glede izvajanja storitev v Avstriji. Spletna stran je v slovenskem jeziku in podaja vse relevantne informacije v zvezi z obveznostmi slovenskih ponudnikov storitev pri opravljanju storitev na ozemlju Avstrije.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

Sporočamo vam, da v kratkem Sekcija za gostinstvo pri OZS načrtuje sestanek z g. Janezom Posedijem,  generalnim direktorjem Uprave za varno hrano in veterino in varstvo rastlin ter sestanek z generalno direktorica Finančne Uprave RS gospo Jano Ahčin.

Problemov pri nadzoru gostincev je več, zato vas prosimo, da nam čim prej oziroma do 16.2.2017 pošljite morebitne izkušnje oziroma pripombe pri nadzoru inšpekcije s področja varne hrane ali pri nadzoru finančne uprave pri vaših gostincih ter navedite konkretno kaj so inšpektorji zahtevali oziroma kako je bil nadzor opravljen. 

 

Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.

17.02.2017

REZULTATI ZIMSKIH IGER

Sekcija frizerjev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenje vas vabi na

 

Ogled strokovnega sejma COSMOPROF v Bologni,

Sekcija frizerjev pri OZS organizira ogled sejma Cosmoprof Bologna 2017, vodilnega�frizerskega sejma. Mednarodni frizerski in kozmetični sejem v Bologni, ki poteka od 17. do 20.3.2017.  

Za ogled celotnega povabila klikni na VEČ.

Sekcija kozmetikov pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije organizira KONGRES KOZMETIKOV, ki bo potekal v soboto 1. in nedeljo 2. aprila 2017 v Hotelih Bernardin v Portorožu, kjer za člane pripravljamo zanimiv program z aktualnimi temami.Posebna gostja kongresa bo Slovenka leta, gospa Andreja Sterle Podobnik.
 
Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.
Sekcija plastičarjev in sekcija kovinarjev pri OZS namerava svojim članom omogočiti udeležbo na INDUSTRIJSKEM SEJMU 2017 (Celje, 4. – 7. aplil 2017). Kaj vse obsega program sejma si poglejte tukaj: http://www.ce-sejem.si/sejmi/2017/industrijski-s..
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

SPIRT Slovenija, javna agencija, omogoča sofinanciran nastop orodjarjev (večina stroškov je kritih) na sejmu Moulding Expo 2017 (30.05. – 2.6.2017, Stuttgart).

Sejem MOULDING EXPO je namenjen predstavitvi izdelkov in tehnologij s področja orodjarstva in modeliranja, izdelave prototipov, hitrega oblikovanja prototipov in vzorcev, orodij za litja, orodij za oblikovanje kovin, CAD/CAM tehnologij in orodij, procesiranja, simuliranja ter sorodnih vsebin (več o sejmu: http://www.messe-stuttgart.de/moulding-expo/)

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

23.02.2017

Poslovni kuponi za sejem FLORA, POROKA IN ALTERMED 10. - 12.3.2017

Sejem FLORA skupaj s sejmoma POROKA in ALTERMED oblikuje spomladanski sejemski trojček. Čez vikend se sejmom pridružita še čebelarska dneva ApiSlovenija, ki na sejmišče pripeljeta več tisoč domačih in tujih čebelarjev.
 
Sejmi se bodo odvijali od 10. - 12.3.2017.
 
Člani OOZ Slovenj Gradec lahko v pisarni zbornice prevzamejo brezplačen poslovni kupon za ogled sejma.
Predmet javnega naročila je oddaja del za »ureditev kuhinje Prve osnovne šole Sl. Gradec«. Naročnik bo upošteval vse ponudbe, ki bodo s strani ponudnikov predložene naročniku najkasneje do 09.03.2017 do 10.00ure na naslov Mestna občina Slovenj Gradec, Šolska 5, 2380 Slovenj Gradec. Do tega dne in ure oddana ponudba v vložišče občine ali prispela po pošti, se bo štela za pravočasno.
 
Za ogled celotnega razpisa klikni na VEČ.
Na Gospodarskem razstavišču se bo v času od 7.3. - 12.3.2017odvijal že 56. Sejem Dom. Raztezal se bo v vseh obstoječih dvoranah GR-ja in še treh montažnih, ki jih postavljajo te dni. Na največji specializirani mednarodni sejemski prireditvi s področja graditeljstva v Sloveniji in sosednjih regijah lahko najdete vse za gradnjo. 
 
Člani OOZ Slovenj Gradec lahko v pisarni zbornice prejemjo BREZPLAČEN poslovni kupon za ogled sejma.

Za ogled celotnega povabila klikni na VEČ.
 

Slovenski podjetniški sklad (v nadaljevanju SPS) je v Uradnem listu RS št. 8/2017 objavil javni razpis za Produkt P1 plus 2017, ki  je namenjen hitrejšemu, lažjemu in cenejšemu pridobivanju bančnih kreditov.

Kredit zavarovan z garancijo Sklada je za podjetja ugodnejši zaradi nižjih zahtev po zavarovanju, nižjih obrestnih mer, daljše ročnosti kredita in možnosti koriščenja moratorija pri vračilu kreditov. Skupno v višini 92 mio EUR razpisanih garancij s subvencijo obrestne mere, bodo tudi letos preko SPS-a lahko najemala mikro, mala in srednje velika podjetja.

 

Za ogled celotnega razpisa klikni na VEČ.

MAREC 2017

Mestna občina Slovenj Gradec razpisuje nepovratna finančna sredstva za uresničevanje ciljev ohranjanja in razvoja kmetijstva in podeželja za leto 2017, ki se dodeljujejo po pravilih o dodeljevanju državnih pomoči v kmetijstvu, skladno z Uredbo komisije (EU) št. 702/2014 in Uredbo komisije (EU) št. 1407/2013.
 
Za ogled celotnega obvetila klikni na VEČ.
Občina Slovenj Gradec 

Vas vabi, da jim predložite ponudbo za izvedbo javnega naročila »Izvedba GOI del za rekonstrukcijo mansarde na POŠ SELE - VRHE«

Naročnik mora ponudbe prejeti osebno ali po pošti najkasneje do 30. 3. 2017 do 09.00 ure na naslov: Mestna občina Slovenj Gradec, Šolska ulica 5, 2380 Slovenj Gradec.
Ker se je kar nekaj članov obrnilo na nas glede težav pri oddaji ZKO obrazcev Vam posredujem sledeče obvestilo.
S strani pristojnega socialnega ministrstva so me obvestili, da so IT težave glede ZKO prijav Finančni policiji zaznali in da se intenzivno dela na njihovi odpravi.
V tej zvezi na tuje delodajalce naslavljajo sledeče sporočilo.
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.
Območna obrtno-podjetniška zbornica organizira seminar z naslovom "ODPOVED POGODBE O ZAPOLSITVI IN DRUGI NAČINI PRENEHANJA DELOVNEGA RAZMERJA".
 
Seminar bo potekal, V SREDO 29. MARCA 2017 OB 10:30 URI v prostorih Visoke šole za tehnologijo polimerov, Ozare 19, 2380 Slovenj Gradec.
 
Seminar je za člane OOZ SLOVENJ GRADEC BREZPLAČEN, za vse ostale je cena 50,00 (brez ddv).
Prijave sprejemamo do petka, 24.3.2017 na tel. št.: 02 88 21 590 ali na mail: maja.savc@ozs.si
 
Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.

V priponki pošiljam ponudbo podjetja Turistične storitve Mateja Lorbek s.p.

V nadaljevanju je ponudba za ogled ŠARGANSKE OSMICE IN ZAHODNE SRBIJE.

Za ogled celotnega programa klkni na VEČ.

14.03.2017

sys - generirana novica

Javno komunalano podjetje Slovenj Gradec vse zainteresirane ponudnike obvešča, da so na portalu javnih naročil, dne 17. 03. 2017, pod št. objave JN001997/2017-W01, objavili javno naročilo » Sanacija obzidja na Meškovi ulici 24 v Slovenj Gradcu«. 

Rok za oddajo je 31.03.2017

 
Za ogled celotnega naročila klikni na VEČ.
FURS je 24. 1. 2017  objavil dokument: Kriteriji za določanje prioritetnih inšpekcijskih nadzorov v letu 2017, v katerem navajajo, katere dejavnosti bodo vzeli pod drobnogled.
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.

Vljudno vabljeni, da se udeležite 38. KOTNIKOVIH DNEVOV, ki bodo potekali v Radencih, 30. marca 2017!

Po oceni sekcije elektro dejavnosti pri OZS je tovrstno izobraževanje strokovno primerno širšemu spektru našega članstva, zato smo se za vas, člane Sekcije elektro dejavnosti pri OZS, z Elektrotehniškim društvom Maribor dogovorili, da je kotizacija za vas kar 100 Eur nižja, kot bi bila sicer .

Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.

Javno komunalno podjetje vse zainteresirane ponudnike obvešča, da so na portalu javnih naročil, dne 13. 03. 2017, pod št. objave JN001817/2017-W01, objavili javno naročilo » Ureditev infrastrukture v industrijski coni Pameče - Troblje, enota Pi1B, I.faza«. 
 
Rok za oddajo ponudbe je 27.03.2017.
 
Za ogled celotnega naročila klikni na VEČ.
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) podpira predlog Združene levice, da se bolniško nadomestilo zagotovi tudi samozaposlenim. Izenačitev osnove za obračun prispevkov za socialno varnost v času bolniške odsotnosti do 30 dni pri nosilcih samostojne dejavnosti z osnovo pri zaposlenih, je tudi ena od aktualnih zahtev slovenske obrti in podjetništva. V OZS ugotavljamo, da je sedanja ureditev celo protiustavna.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Sekcija za promet pri OZS, ki združuje več kot 3000 prevoznikov, ne bo pristala na nikakršno povišanje cestnine za težka tovorna vozila, kajti že do sedaj se je ogromno sredstev, ki so jih plačevali prevozniki, stekalo prav v železniško infrastrukturo. Vprašanje je tudi smotrna poraba teh sredstev. Prevozniki so že v začetku letošnjega leta občutili občutno povišanje cestnin (v povprečju 50 % in več, odvisno od ekološkega standarda vozila). 

Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.

Javno komunalno podjetje vse zainteresirane ponudnike obvešča, da so na portalu javnih naročil, dne 17. 3. 2017 pod št. objave JN002075/2017-B01 in v Uradnem listu Evropske unije, dne 21. 3. 2017 pod št. objave 2017/S 056-103962, objavili javno naročilo " Vzdrževanje cest in vzdrževanje ter izgradnja komunalne infrastrukture v Mestni občini Slovenj Gradec in občini Mislinja".

Rok za oddajo ponudbe je 24.4.2017

 
Za ogled celotnega razpisa klikni na VEČ.

Vlada RS je 2.3.2017 potrdila predlog novele Zakona o kmetijstvu in ga poredovala v potrditev DZ.

Zakon na novo ureja doniranje hrane zaradi preprečevanja izgub velikih količin hrane, ki je eden od pomembnih izzivov sodobne družbe. S tem se sledi ciljem krožnega gospodarstva, zmanjševanja odpadkov in predvsem pomoči socialno ogroženim. 

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

22.03.2017

NOVOSTI PRI ČEZMEJNEM OPRAVLJANJU PREVOZOV V ITALIJO

Tudi Italija je sprejela določene ukrepe vezano na čezmejno opravljanje storitev in s tem povezanimi predhodnimi sporočili o napotitvah ter spoštovanju delovnopravnih predpisov veljavnih v Italiji.

Prosim vse prevoznike, ki bi bili zainteresirani, da se predstavitev novosti izvede v Slovenj Gradcu naj mi napiše mail do 27.03.2017 na maja.savc@ozs.si in bomo organizirali seminar na to tematiko.

APRIL 2017

01.04.2017

Obvestilo - ZAPRTA PISARNA 3.4. - 7.4.2017

Obveščamo Vas, da bo pisarna v času od 3.4. do 7.4.2017 zaprta. Dosegljivi smo na mail: maja.savc@ozs.si
03.04.2017

BREZPLAČNI PEDAGOŠKO - ANDRAGOŠKI SEMINARJI

Obveščamo Vas, da zbiramo informativne prijave za udeležbo na BREZPLAČNEM PEDAGOŠKO-ANDRAGOŠKEM SEMINARJU, ki ga potrebujete za mentorstvo, v kolikor sprejemate dijake na prakso. V kolikor bo zadostno število prijavljenih bomo seminar izvedli na OOZ Slovenj Gradec.
 
Prosimo Vas, da svoj interes na seminarju sporočite na mail: maja.savc@ozs.si in sicer do 14.04.2017.
Slovenski regionalno razvojni sklad s svojimi spodbudami, med drugim tudi na področju podjetništva, želi pripomoči k uresničevanju vizij in ciljev podjetji na področju celotne RS. V ta namen je Sklad pripravil inštrument ugodnih posojil za projekte podjetnikov in lesarjev. 
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v sodelovanju z EuroCham Cambodia, European Chamber of Commerce in Korea - ECCK ter  South-East Asia IPR Helpdesk organizirata brezplačni seminar z naslovom »Priložnosti za slovenska podjetja v Južni Koreji in Kambodži«.  
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Problematika regresnih zahtevkov Zavoda za zdravstveno zavarovanje in Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje do delodajalcev za škodo, nastalo zaradi nesreče pri delu, predstavlja dolgoletne travme predvsem malega gospodarstva, zato OZS še posebej zadnja leta išče ustrezne sistemske rešitve, ki bi vsaj deloma olajšale položaj delodajalcev v tovrstnih postopkih.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Sekcija za promet pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenj Gradec organizira za člane OOZ Slovenj Gradec in člane ostalih zbornic BREZPLAČNO predstavitev glede novosti pri čezmejnem opravljanju prevozov v Italijo.
 
Predstavitev bo v SREDO, 26.4.2017 ob 11:00 uri v prostorih Visoke šole za tehnologijo polimerov, Ozare 19, Slovenj Gradec.
 
Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.
18.04.2017

PROST TERMIN 28.4. - 5.5.2017

Obveščamo Vas, da se je sprostil termin za najem apartmaja v Termah Olimie in sicer v času od 28.4. - 5.5.2017. Cena tedenskega najema s tremi kopalnimi kartami je 265,00€. V kolikor si želite apartma rezervirati napišite na mail: maja.savc@ozs.si
25.04.2017

ODPOVEDAN SEMINAR GLEDE ČEZMEJNEGA OPRAVLJANJA PREVOZOV V ITALIJO

Obveščamo Vas, da je zaradi premajhnega števila prijavljenih na seminar glede ČEZMEJNEGA OPRAVLJANJA PREVOZOV V ITALIJO, seminar ODPOVEDAN.
Določili bomo novi termin in vas o tem obvestili.
28.04.2017

Zaprta pisarna od 3.5. - 8.5.2017

Obveščamo Vas, da bo pisarna v času od 3.5. - 8.5.2017 zaprta. V nujnih primerih smo dosegljivi na mail: maja.savc@ozs.si
Območna obrtno-podjetniška zbornica Slovenj Gradec v sodelovanju s Šolskim centrom Velenje organizira BREZPLAČEN PEDAGOŠKO-ANDRAGOŠKI SEMINAR. Imamo še nekaj prostih mest, tako da prijave še sprejemamo  do 10. maja 2017 in sicer na mail: maja.savc@ozs.si
 
Za ogled celotnmega povabila klikni na VEČ.
Predmet javnega razpisa je dodelitev nepovratnih finančnih sredstev za pospeševanje in spodbujanje samozaposlovanja in razvoja podjetništva v Mestni občini Slovenj Gradec, skladno s pravili o dodeljevanju pomoči de minimis skladno z Uredbo Komisije (ES) št. 1407/2013 z dne 18. decembra 2013 o uporabi členov 107 in 108 Pogodbe o delovanju Evropske unije pri pomoči de minimis (Uradni list EU L 352, 24. 12. 2013).
 
Rok za prijavo je odprt od dneva objave razpisa do vključno 31. 8. 2017.
 
Za ogled celotnega razpisa klikni na VEČ.
Ker t.i. mini delovna reforma že dlje časa razburja delodajalce, smo v Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije za mnenje povprašali naše člane, obrtnike in podjetnike. Kar tri četrtine vprašanih od 1000 sodelujočih v anketi bi se udeležilo protestov, če delodajalske zahteve pri mini delovni reformi ne bodo upoštevane.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
29.04.2017

Kaj bodo delovni inšpektorji kontrolirali v letu 2017

Inšpektorat RS za delo (IRSD) je izdal Programske usmeritve za leto 2107. Vas zanima, KAJ in KOGA bodo inšpektorji za delo v letu 2017 najbolj kontrolirali? Največ poudarka bodo namenili kontroli na področju spoštovanja določb o delovnem času ter počitkih in odmorih. Kontrolirali bodo prekarne oblike dela - če obstajajo elementi delovnega razmerja, se delo ne sme opravljati na podlagi pogodb civilnega prava.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
29.04.2017

Delodajalci, pazite se študentskega dela

Delodajalci, imate študente, ki pri vas opravljajo študentsko delo? Kaj pa ti študentje pri vas delajo, koliko časa delajo, prihajajo na študentsko delo vsak dan, vsak drugi dan, dvakrat na teden? Če ste vsaj na eno izmed vprašanj odgovorili pritrdilno, nujno berite dalje in b oste ugotovili, kako je študentsko delo za delodajalce lahko nevarno in zakaj. 
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Predmet javnega razpisa je sofinanciranje manjših začetnih naložb v mikro, malih in srednje velikih gospodarskih družbah iz upravičenega območja, ki bodo pridobila garancije za bančne kredite, ki jih bosta podelili Mariborska razvojna agencija p.o. (MRA) in Regionalna razvojna agencija za Koroško, d.o.o. (RRA Koroška) po Pogodbi o dolgoročni finančni vlogi Slovenskega regionalnega razvojnega sklada (Sklad) na območju Podravja in Koroške in v sodelovanju z izbranimi bankami na podlagi ločenih javnih razpisov v okviru regijskih garancijskih shem, objavljenih v Uradnem listu RS, št. 22/17 dne 28. 4. 2017 (razpis RGS) hkrati s tem razpisom.
 
Za ogled celotnega razpisa klikni na VEČ.
Predmet razpisa so garancije Regijske garancijske sheme v Koroški regiji (RGS Koroška) za bančne kredite, ki jih RRA Koroška kot izvajalec razpisuje po Pogodbi o dolgoročni finančni vlogi Slovenskega regionalno razvojnega sklada na območju Koroške regije in v sodelovanju z bankami. Podatki o ponudbi kreditov z navedbo višine obrestne mere, stroškov v zvezi s kreditom, ročnostjo in s kontaktnimi podatki bank so navedeni v prilogi Kreditni pogoji sodelujočih bank v RGS Koroška.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

V nadaljevanju vam pošiljamo proste termine, ki jih imamo v Termah Olimie. Cena 7 dnevnega najema s tremi kopalnimi kartami za člane OOZ Slovenj Gradec je 265,00€. 

Pod več si poglejte  proste termine. 

MAJ 2017

Območna obrtno-podjetniška zbornica Slovenj Gradec v sodelovanju z LR Zdravje&Lepota Natalija Kotnik ter z Evgenom Gec organizira seminar na temo KAKO USPEŠNO POSLOVATI V SVETU KOZMETIKE?
 
Srečanje je za člane Sekcije kozmetikov OOZ Slovenj Gradec BREZPLAČNO, za vse ostale je kotizacija 25,00€ plus ddv.
 
Srečanje bo v ponedeljek, 15.5.2017 ob 9:00 do 14:00 ure v prostorih Visoke šole za tehnologijo polimerov, Ozare 19, Slovenj Gradec.
 
Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.
Nov znesek za PIZ od aprila/2017 naprej 33,01 EUR (prej 32,43 eur). Skupni znesek prispevkov za popoldanski s.p. od aprila dalje je 33,01 EUR + 8,31 EUR + 24,93 EUR = 66,25 EUR. Rok plačila 20.05.2017.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
12.05.2017

POSLOVNI KUPONI ZA SEJEM MOTO BOOM 18. - 21.5.2017

Obveščamo Vas, da boste lahko v pisarni zbornice prejeli brezplačen poslovni kupon za ogled sejma AVTO IN VZDRŽEVANJE, ki bo potekal na Celjskem sejmišču v času od 18.5. - 21.5.2017.

Od 18. do 21. maja bo na Celjskem sejmišču potekal sejem Avto in vzdrževanje – že 20 po vrsti, tudi tokrat v soorganizaciji sekcije avtoserviserjev. Sekcija ne le razstavlja in se predstavlja na sejmu, ampak tudi pripravlja in izvaja kar nekaj obsejemskih dogodkov. Razstavni prostor sekcije v hali L je velik 132 m2 in je namenjen tako članom OZS kot tudi nečlanom, saj mesečno v tej panogi na novo začne poslovati okoli 20 subjektov in nekateri ponudbe in dejavnosti sekcije še ne poznajo.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
 
Javna agencija SPIRIT Slovenija je v Uradnem listu RS št. 23/2017 z dne 5. 5. 2017 in na spletnih straneh objavila Javni razpis »Sofinanciranje individualnih nastopov podjetij na mednarodnih sejmih v tujini v obdobju med 1. 1. 2017 in 31. 5. 2017«.

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje upravičenih stroškov individualnih nastopov podjetij na mednarodnih sejmih v tujini, ki so jih podjetja izvedla v obdobju med 1. 1. 2017 in 31. 5. 2017.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Sekcija plastičarjev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije tudi letos organizira dvodnevno strokovno srečanje plastičarjev, ki bo letos potekalo na Fakulteti za tehnologijo polimerov v Slovenj Gradcu. Z izbranimi temami predavanj in strokovnostjo predavateljev bomo tudi tokrat sledili željam in potrebam članov sekcije ter ponovno strokovni del povezali s prijetnim neformalnim druženjem.
 
Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.

Obveščamo vas, da je bilo na izredni volilni seji skupščine Sekcije za promet pri OZS izvoljeno in imenovano novo vodstvo Sekcije za Promet, kjer je bil tudi izvoljen naš član in predsednik Sekcije za promet OOZ Slovenj Gradec Gašper Rudl. V nadaljevanju si lahko pogledate še ostale člane Upravnega odbora Sekcije za promet pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije. 

Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.

Prejeli smo več obvestil naših članov, ki jih po telefonu kliče ponudnik promocijskih storitev in med drugim navaja tudi časopis Podjetnik. Mnogi zato pomislite, da je na drugi strani predstavnik naše zbornice, pa temu ni tako. Preberite pismo enega od njih!
 
Za ogled klikni na VEČ.
Območna obrtno-podjetniška zbornica Slovenj Gradec je 15. maja 2017 v sodelovanju s članico Natalijo Kotnik LR Zdravje&Lepota in Evgen Gecom izpeljala delavnico na temo KAKO USPEŠNO POSLOVATI V SVETU KOZMETIKE.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

Vlada RS je 2.3.2017 potrdila predlog novele Zakona o kmetijstvu in ga poredovala v potrditev DZ.

Zakon na novo ureja doniranje hrane zaradi preprečevanja izgub velikih količin hrane, ki je eden od pomembnih izzivov sodobne družbe. S tem se sledi ciljem krožnega gospodarstva, zmanjševanja odpadkov in predvsem pomoči socialno ogroženim.

 

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

Predmet javnega naročila je oddaja del za dobavo in montažo opreme kuhinje 1. OŠ Slovenj Gradec. Naročnik je v ta namen pripravil projektno dokumentacijo, popise del in pridobil gradbeno dovoljenje.
 
Rok za oddajo ponudbe je 1.6.2017.
 
Za ogled celotne dokumentacije klikni na VEČ.

Vse zainteresirane ponudnike obveščamo, da je Javno komunalno podjetje na portalu javnih naročil, dne 16. 05. 2017, pod št. objave JN005024/2017-W01, objavili javno naročilo »Rekonstrukcija Tomšičeve ulice 13-15, Slovenj Gradec«. 

V skladu z zapisanim, vabijo vse zainteresirane ponudnike k predložitvi ponudbe. Rok za oddajo ponudbe je 31.5.2017 do 9:00 ure.

Ponudbena dokumentacija mora biti sestavljena v skladu z navodili iz razpisne dokumentacije.

 

Za ogled celotne dokumentacije klikni na VEČ.

JUNIJ 2017

08.06.2017

80 sladkih let SLAŠČIČARNE ŠRIMPF - 11.6.2017

Na več odsekih madžarskih avtocest se izvaja sektorsko merjenje hitrosti. Najvišja dovoljena hitrost za avtobuse znaša 100 km/h, vendar le v primeru, da vozilo za to izpolnjuje tehnične pogoje in je to razvidno iz dokumentacije vozila (vpis v prometno dovoljenje; zakonska osnova: Direktiva Sveta 92/6/EGS, ki je bila nazadnje spremenjena z Direktivo Sveta 2002/85/ES). 
Čeprav slovenski avtobusni prevozniki dosledno spoštujejo omenjene omejitve, vsakodnevno prihaja do neupravičenih postopkov zaradi domnevnih prekoračitev hitrosti.

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ. 

Na novo lahko štipendijo pridobijo le dijaki 1. letnikov,  ki so prvič vpisani v programe srednjega poklicnega izobraževanja in se izobražujejo za deficitarne poklice.

Dijaki lahko oddajo vlogo na sklad od 15. junija do vključno 20. septembra 2017. Čas oddaje vloge ni odločilen za pridobitev štipendije.
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.
Delodajalci bodo podatke za oblikovanje pokojninske osnove zaposlenih, ki se nanašajo na obdobja po 1. januarju letos, sporočali le na obrazcih REK-1, ne pa več na obrazcih M-4. Te podatke namreč pokojninskemu zavodu posreduje finančna uprava. Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije (ZPIZ) pa bo junija prvič poslal delodajalcem obvestila o podatkih.
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.
»Nikoli več ne bo, kot je nekdaj bilo« bi lahko zapeli poslanemu predlogu nabora ukrepov na davčnem področju za 2017. 
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
V nedeljo 11. junija 2017 je družina Šrimpf praznovala 80 sladkih let SLAŠČIČARNE ŠRIMPF. Praznovanja so se udeležili župan Mestne občine Slovenj Gradec in predsednik OOZ Slovenj Gradec Ivan  Meh, ki je Darkotu Šrimpf podelil priznanje za 80 let obstoja in uspešnega delovanja. Prav tako pa je v imenu Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije podelil priznanje ZLATI PEČAT, ki je največje priznanje na tem področju.
 
Za ogled fotografij s praznovanja klikni na VEČ.
Javno komunalno podjetje Slovenj Gradec vabi vse zainteresirane ponudnike,  da so na portalu javnih naročil, dne 23. 6. 2017, pod št. objave JN006214/2017-W01, objavili javno naročilo »Rekonstrukcija lokalne ceste Ribič - Dovže (LC 377161), Slovenj Gradec«. 
 
Za ogled celotnega naročila klikni na VEČ.

JULIJ 2017

11.07.2017

Kopalne karte za bazen Slovenj Gradec

Obveščamo Vas, da lahko v pisarni zbornice prejmete brezplačne kopalne karte za bazen v Slovenj Gradcu.

JAVNI RAZPIS ZA SOFINANCIRANJE IZVEDBE PROTIPRAŠNE ZAŠČITE LOKALNIH CEST, JAVNIH POTI IN GOZDNIH CEST V MESTNI OBČINI SLOVENJ GRADEC V LETU 2017

Mestna občina Slovenj Gradec objavlja javni razpis za sofinanciranje izvedbe protiprašne zaščite lokalnih in gozdnih cest ter javnih poti v letu 2017. Z razpisom pristopajo k izvedbi protiprašnih zaščit in sicer ureditve spodnjega ustroja ter asfaltiranja cest, ki vodijo mimo stanovanjskih stavb ali skozi dvorišča. Razpis je odprt do 7.8.2017.

Komisarka Violeta Bulc in prevozniki za enotni trg

Evropska komisarka za mobilnost in promet Violeta Bulc se je 10.07.2017 na sedežu Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) sestala s slovenskimi, hrvaškimi in madžarskimi prevozniki in jim predstavila sveženj mobilnosti. Poudarila je, da na evropskem trgu ni prostora za slamnata podjetja in nomadne voznike. Bulčeva predlaga tudi ukinitev vinjet, čemur pa prevozniki, združeni v sekciji za promet pri OZS, ostro nasprotujejo.

FURS podjetnike in podjetja opominja na elektronsko vročanje dokumentov

Medtem ko se seznam dokumentov, ki jih Finančna uprava RS vroča le elektronsko, vse bolj daljša, pa si nekatere pravne osebe in fizične osebe z dejavnostjo še vedno niso uredile vsega potrebnega, da bi jih lahko uspešno prejemale. A gre za zelo pomembne dokumente, opozarjajo na Finančni upravi RS.

V novih razpisih na voljo več kot 90 milijonov evrov

Novi razpisi ponujajo možnost finančne spodbude za podjetja s štirih področij. Največji kos pogače je namenjen spodbujanju raziskovalno-razvojnih projektov.

11.07.2017

Sprememba minimalne urne postavke za študentsko in dijaško delo

Sprememba minimalne urne postavke za študentsko in dijaško delo

V skladu z odredbo MDDSZEM se je 1. julija 2017 minimalna bruto urna postavka zvišala s trenutnih 4,53 €/bruto na 4,61 €/bruto.

Ure dela, ki jih bodo pri vas opravili študenti in dijaki:

 • do vključno 30. junija, lahko obračunate po minimalni urni postavki 4,53 €/bruto.
 • od vključno 1. julija dalje pa mora biti njihovo delo obračunano najmanj po 4,61 €/bruto.
13.07.2017

PROST TERMIN V TERMAH OLIMIE 25.8. - 1.9.2017

Prost termin v Termah Olimie v času od 25.8. - 1.9.2017

Obveščamo Vas, da se je sprostil termin v apartmaju v Termah Olimie in sicer v času od 25.8. - 1.9.2017. V kolikor si bi radi želeli rezervirat termin nas pokličite na tel. št.: 02 88 21 590. Cena 7 -dnevnega najema apartmaja s tremi kopalnimi kartami je 265,00€.

POVABILO K PREDLOŽITVI PONUDBE ZA IZVEDBO GOI DEL ZA PROJEKT "FONTANA"

Mestna občina Slovenj Gradec Vas vabi, da jim predložite ponudbo za izvedbo javnega naročila »IZVEDBA GOI DEL ZA FONTANA«.

 
Datum zaključka razpisa je 10.08.2017 ob 9:00 uri.
18.07.2017

Pred vračilom dohodnine pobot z obveznostmi

Pred vračilom dohodnine pobot z obveznostmi

Furs obvešča davčne zavezance, ki imajo izkazan dolg v knjigovodski evidenci pri Fursu in so upravičeni do vračila dohodnine na podlagi prejetih informativnih izračunov dohodnine za leto 2016, da bodo dne 17. julija 2017, še pred nakazilom zneska za vračilo, izvedli pobote za neplačane obveznosti, ki imajo rok zapadlosti do vključno 13. julija 2017. 

20.07.2017

Odsotnost - zaprta pisarna 24. 7. - 28.7.2017

Zaprta pisarna

Obveščamo Vas, da bo pisarna od 24.7. do 28.7.2017 zaprta. V nujnih primerih smo doseglijvi na mail: maja.savc@ozs.si

Vabilo na srečanje prevozniških družin

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) in Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), ki v zadnjih letih tesno sodelujeta pri aktivnostih za izboljšanje položaja cestnih prevoznikov želita, da se povezovanje slovenskih prevoznikov in delovanje družinskih podjetij še izboljša. Zato vabita prevoznike, da se v soboto, 30. septembra 2017, pridružite strokovnemu in družabnemu srečanju prevozniških družinskih podjetij!

AVGUST 2017

07.08.2017

Poslovni kuponi sejem AGRA - 26. - 31. avgust 2017

Poslovni kuponi za sejem AGRA 2017

Obveščamo Vas, da lahko v pisarni zbornice prejmete brezplačen poslovni kupon za sejem AGRA, ki bo potekal v času od 26.8. - 31.8.2017, v Gornji Radgoni.

SEPTEMBER 2017

Dovolilnice za leto 2018

V času od 1. 9. 2017 do 15. 9. 2017 je zakonsko predpisan rok, v katerem morajo prevozniki podati vlogo za določitev letnega načrta dodelitve dovolilnic za naslednje leto.

 

Poslovno srečanje SEE MEET SLOVENIA 2017

Pridružite se poslovnemu srečanju, ki se ga bo udeležilo 150 mednarodnih podjetij.

Bodite zraven in najbolje izkoristite dva dni vnaprej dogovorjenih individulanih sestankov s potencialnimi partnerji.

Vzpostavite prave stike in se srečajte s podjetji, ki vas zanimajo in ki jih zanima vaše podjetje. 

Prihaja nova TV oddaja IZZIVI – obrt in podjetništvo

Slovenski obrtniki in podjetniki boste po dolgih letih čakanja dobili svojo televizijsko oddajo. 1. septembra je namreč na televizijske zaslone prišla nova TV oddaja z naslovom IZZIVI – obrt in podjetništvo, ki bo v prvi vrsti namenjena obrtnikom in podjetnikom. Na sporedu bo vsak petek ob 20. uri na TV Maribor, ponovitvi bosta v nedeljo ob 16.30 in v torek ob 13.20 na TV Maribor, ogledati pa si jo bo mogoče tudi na MMC portalu RTV Slovenija.

08.09.2017

POSLOVNI KUPONI ZA 50. Mednarodni obrtni sejem

Poslovni kuponi za ogled 50. Mednarodnega obrtnega sejma v času od 12.9. do 17.9.2017

Obveščamo Vas, da lahko v pisarni zbornice prevzamete brezplačne poslovne kupone za ogled 50. Mednarodnega obrtnega sejma, ki bo potekal v času od 12.9. do 17.9.2017 na Celjskem sejmišču.

Lidlova lojtr'ca domačih se nadaljuje - IZDELKI MANJŠIH SLOVENSKIH DOBAVITELJEV KMALU SPET NA LIDLOVIH POLICAH

Po izjemno uspešno izvedenem projektu Lidlova Lojtr'ca domačih v lanskem letu, ki je poskrbel za še pestrejšo ponudbo slovenskih izdelkov v Lidlovih trgovinah, Lidl Slovenija ponovno odpira vrata butičnim slovenskim proizvajalcem. Izbrani domači proizvajalci bodo tudi tokrat imeli edinstveno priložnost, da svoje navdihujoče, inovativne in kakovostne butične izdelke predstavijo na policah Lidlovih trgovin že v začetku naslednjega leta. Razpis poteka od 7. septembra do 9. oktobra 2017, prijave pa sprejemajo preko spletne strani www.lojtrcadomacih.si.

Gremo na kozmetični sejem v München

Vabljeni na skupen ogled 32. strokovnega jesenskega sejma kozmetike, ki bo v soboto, 28. oktobra 2017, z odhodom iz Ljubljane.

Za člane Sekcije kozmetikov pri OZS s poravnano članarino je cena prevoza 30€. Prijave zbirajo do 28.9.2017.

FURS poziva: če še niste, si preko eDavkov uredite obveščanje na svoj elektronski naslov - eVročanje

Seznam dokumentov, ki se vročajo elektronsko, je vse daljši. Objavljen je na spletni strani FURS. Pravnim osebam in fizičnim osebam z dejavnostjo se dokumenti obvezno vročajo elektronsko, fizičnim osebam pa le, če so prostovoljno vključene v sistem eVročanje. Gre za zelo pomembne akte, zato vse davčne zavezance pozivamo, da (če še niso) uredijo vse potrebno za uspešno prejemanje elektronsko vročenih dokumentov.

Storitev podprevoznika pri izvozu blaga je obdavčena

FURS je na spletni strani objavil pojasnilo v zvezi z oprostitvijo prevoza blaga namenjenega izvozu, ki ga opravi podprevoznik. Od 28.8.2017 dalje storitev podprevoznika ni več oproščena plačila DDV v skladu z 52/1/e ZDDV-1.

18.09.2017

REGIJSKO SREČANJE Z VODSTVOM OZS - 21.9.2017

Regijsko srečanje z vodstvom Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije

V četrtek, 21.09.2017 ob 17:00 uri Vas Vabimo na regijsko srečanje z vodstvom Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije. Srečanje bo v prostorih Visoke šole za tehnologijo polimerov, Ozare 19, Slovenj Gradec. Srečanju se bo pridružil predsednik OZS gospod Branko Meh. 

Na srečanju boste lahko izpostavili svoje predloge, mnenja, kritike ter pobude za nadaljno delo Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije. Svojo udeležbo sporočite na mail: maja.savc@ozs.si

Javno povabilo delodajalcem za izvedbo projekta v okviru programa - Aktivni do upokojitve - Spodbude za zaposlovanje starejših

Predmet javnega povabila: Predmet javnega povabila je zbiranje ponudb delodajalcev za izvedbo projekta v okviru programa Aktivni do upokojitve, ki obsega vključevanje brezposelnih oseb iz ciljne skupine v subvencionirane zaposlitve za nedoločen čas.

Novi predlogi sprememb davčne zakonodaje 2017

Ministrstvo za finance je Ekonomsko socialnemu svetu in koalicijskim poslanskim skupinam posredovalo nov, dopolnjen paket sprememb davčne zakonodaje. Nov predlog so pripravili na podlagi novih izračunov, dosedanje razprave z različnimi deležniki in prejetih pripomb v javni razpravi.  Kaj se spreminja?

 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

4. oddaja IZZIVI - obrt in podjetništvo

IZZIVI tokrat prinašajo vpogled v svet gradbenikov - predlagajo ustanovitev paritetnega sklada za gradbeništvo – kajti eden od ključnih problemov ostaja plačevanje v sklade v tujini ( BUAK v Avstriji, SOKA BAU in ULAK v Nemčiji in CASSE EDILI V Italiji).  Za ogled oddaje klikni na VEČ.

Kaj prinašajo spremembe delovnopravne zakonodaje

Po več kot enoletnih pogajanjih socialnih partnerjev sta v Državnem zboru po skrajšanem postopku v obravnavi dva zakona, katerih predlagane spremembe bodo (lahko) imele vpliv tudi na delodajalce. To sta Zakon o inšpekciji dela (ZID-1) in Zakon o urejanju trga dela (ZUTD). Predmet pogajanj je bil tudi Zakon o delovnih razmerjih (ZDR-1), vendar glede njegove spremembe socialni partnerji nismo dosegli soglasja.

 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
26.09.2017

Univerzalni temeljni dohodek…ga bomo imeli (tudi) v Sloveniji?

Univerzalni temeljni dohodek…ga bomo imeli (tudi) v Sloveniji?

Univerzalni temeljni dohodek (v nadaljevanju UTD) je koncept za prerazporeditev državnega dohodka. To je nek stalen (tedenski /mesečni) dohodek, ki ga država brezpogojno izplačuje vsem svojim prebivalcem. 

 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

Neplačevanje prispevkov ima lahko hude posledice

S problematiko neplačevanja prispevkov se resno ukvarja tudi OZS. Čeprav smo že večkrat poudarili, da se z neplačevanjem prispevkov ne strinjamo (neplačniki namreč predstavljajo nelojalno konkurenco rednim plačnikom), pa smo hkrati tudi izpostavili, da je še pred »obsodbo« neplačnika nujno poznati tudi razloge zakaj je prišlo do neplačila prispevkov. 

 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

Predračun, račun za predplačilo in končni račun

Poslali ste ponudbo in stranka vam je nakazala predplačilo. Marsikateri podjetnik je v takem trenutku postavljen pred dilemo, ali mora izdati račun za predplačilo.

 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

OKTOBER 2017

Ugodna ponudba tiskalnikov KONICA

Biroservis in trgovina Nina Jeseničnik s.p., v mesecu oktobru 2017 vsem članom Območnih obrtno-podjetniških zbornic ponuja dodatni 10% popust na cene tiskalnikov znamke KONICA.
Glede ponudbe klikni na VEČ.

VABLJENI NA DELAVNICO - priprave na B2B - poslovno srečanje

RRA Koroška  16.10.2017 organizira brezplačno delavnico "Priprave na B2B - poslovno srečanje".

Delavnico bo vodil strokovnjak za javna nastopanja g. Leon Magdalenc z večletnimi izkušnjami in referencami doma in v tujini.

Za več informacij klikni na VEČ.

Nemški forum: INDIVIDUALNI POSLOVNI POSVET

Poznavanje trga, kamor želimo širiti poslovno dejavnost, je nujno. Nemški trg je drugačen od slovenskega, zato se je na širitev dejavnosti dobro ustrezno pripraviti.

 
Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.
OOZ Slovenj Gradec bo ponovno skupaj s Šolskim centrom Velenje izvedla BREZPLAČNI PEDAGOŠKO - ANDRAGOŠKI SEMINAR.
 
Seminar bo potekal v mesecu novembru 2017 (točen datum pričetka vam sporočimo naknadno), na Visoki šoli za tehnologijo polimerov, Ozare 19, 2380 Slovenj Gradec. Seminar morate imeti opravljen vsi, ki imate dijake na usposabljanju.
 
Vsi, ki si želite udeležiti seminarja se lahko prijavite do torka 31.10.2017 na mail: maja.savc@ozs.si
 
 

STROKOVNI SEMINAR ZA AVTOSERVISERJE IN AVTOKAROSERISTE - za člane OZS brezplačno

Avtoserviserji se pri svojem delu in poslovanju srečujete s predpisi kar 7 različnih ministrstev! Da bi vam delo olajšali, smo na sekciji avtoserviserjev pri OZS pripravili strokovno srečanje, kjer se bomo s pristojnimi pogovorili o najbolj perečih problemih, hkrati pa vam bomo predstavili še nekatere zanimive in aktualne teme. Zato vas vabimo na strokovno srečanje, ki bo potekalo v četrtek, 12. 10. 2017, ob 12.00 uri, v veliki dvorani OZS, Celovška cesta 69 v Ljubljani.

 
Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.

3. javni razpis za podukrep 4.2 Podpora za naložbe v predelavo, trženje oziroma razvoj kmetijskih proizvodov za leto 2017 za kmetije, samostojne podjetnike posameznike ter mikro, mala in srednja podjetja

Predmet javnega razpisa je podpora za naložbe v predelavo, trženje oziroma razvoj kmetijskih proizvodov. Višina razpisanih nepovratnih sredstev znaša do vključno 10.000.000 eurov. Od tega: 

 • 4.000.000 eurov za nosilce kmetij ali nosilce dopolnilne dejavnosti na kmetiji, ki niso nosilci kmetije (sklop A) ter 
 • 6.000.000 eurov za samostojne podjetnike posameznikein pravne osebe (mikro, mala in srednja podjetja) (sklop B).
Za dodatne informacije kliknite na VEČ.

Druženje z lepotnim kirurgom - 4.11.2017

Sekcija kozmetikov pri OOZ Slovenj Gradec organizira BREZPLAČEN posvet s priznanim lepotnim kirurgom. Posvet bo v soboto, 4.11.2017 ob 9:00 uri v porstorih Visoke šole za tehnologijo polimerov, Ozare 19, Slovenj Gradec.

 
Svojo udeležbo prijavite na mail: maja.savc@ozs.si do 30.10.2017.
17.10.2017

Lahko delodajalec preverja delavca na bolniškem dopustu

Lahko delodajalec preverja delavca na bolniškem dopustu

Ljudje zbolimo ali se poškodujemo, kar je razlog, da ne moremo v službo in ostanemo na bolniški. Temu strokovno rečejo tudi »pojav absentizma«, ki ga merijo v Inštitutu za varovanje zdravja na osnovi spremljanja začasne odsotnosti z dela zaradi bolezni, poškodb in drugih zdravstvenih razlogov. 

 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

Novosti pri poročanju v turizmu – Register nastanitvenih obratov ter poročanje o gostih in prenočitvah (eTurizem

AJPES bo s 1. 12. 2017 vzpostavil Register nastanitvenih obratov (RNO) in spletno aplikacijo oziroma spletni servis za poročanje podatkov o gostih in prenočitvah (eTurizem).

 
Izvajalci nastanitvene dejavnosti bodo morali obstoječe nastanitvene obrate, v katerih gostom nudijo nastanitev, vpisati v RNO v zakonsko določenem trimesečnem roku za vpis (prehodnem obdobju), torej od 1. 12. 2017 do 28. 2. 2018.
 
Za vas smo pripravili kratko predstavitev glede novosti in sicer v ponedeljek, 6.11.2017 ob 10.00 uri v prostorih Visoke šole za tehnologijo polimerov, Ozare 19, 2380 Slovenj Gradec.
 
Prijave zbiramo do 02.11.2017 na mail:maja.savc@ozs.si
 
Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.

FRIZERSKA DELAVNICA v sodelovanju z STEVO HAIR ACADEMY - 25.11.2017

Sekcija frizerjev pri OOZ Slovenj Gradec organizira frizersko delavnico s priznanim frizerskim mojstrom STEVOM PAVLOVIČEM. Delavnica bo v soboto, 25.11.2017 ob 17:00 uri v prostorih MKC Slovenj Gradec, Ozare 18, 2380 Slovenj Gradec.

Delavnica je za člane OOZ Slovenj Gradec BREZPLAČNA, za vse ostale je cena 50,00€ ( brez ddv). Prijave sprejemamo na mail: maja.savc@ozs.si, do torka 21.11.2017.

 

NOVEMBER 2017

MIKLAVŽEVANJE 6.12.2017

Leto je naokoli in že nas bo obiskal Miklavž in sicer v SREDO, 6. DECEMBRA 2017 ob 17:00 uri v prostorih MKC, Ozare 18, 2380 Slovenj Gradec.

Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.

SEZNAM JUBILANTOV ZA LETO 2017

Območna obrtno-podjetniška zbornica Slovenj Gradec bo 09. decembra 2017 ob 17:00 uri v Kulturnem domu v Starem trgu podelila jubilejne listine vsem, ki so in še bodo svoj jubilej praznovali v letu 2017. 

 
V nadaljevanju si poglejte seznam jubilantov.

VABILO NA NOVOLETNO SREČANJE 9.12.2017

Območna obrtno-podjetniška zbornica Slovenj Gradec tudi letos vabi svoje člane skupaj s partnerji kot tudi upokojene obrtnike s partnerji na novoletno srečanje, ki bo v soboto, 09. decembra 2017 ob 17:00 uri v Kulturnem domu v Starem trgu.

 
Prosimo, da svojo prisotnost potrdite do torka 05.12.2017 na tel. št: 02 88 21 590 oz. po e-mailu: maja.savc@ozs.si
 
Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.
10.11.2017

VSTOPNICE ZA SEJEM DOM IN AMBIENT LJUBLJANA

VSTOPNICE ZA SEJEM DOM IN AMBIENT LJUBLJANA

Obveščamo vse člane OOZ Slovenj Gradec, da v kolikor si želite pogledat sejem dom in ambient Ljubljana, ki poteka na Gospodarskem razstavišču še do nedelje 12.11.2017, lahko vstopnico prevzamete na tehnični recepciji, ki je v dvorani E (Jurček). Ob prevzemu, je potrebno priložiti kartico obrtnik.

AKCIJA Terme Olimie

V nadaljevanju Vam pošiljamo proste termine v Termah Olimie. Cena 7 dnevnega najema apartmaja s tremi kopalnimi kartami je 240,00€. AKCIJA VELJA DO 30.11.2017. Za rezervacijo terminov pokličite na tel. št.: 02 88 21 590 ali pišite na mail: maja.savc@ozs.si

14.11.2017

ZAPRTA PISARNA OD 15.11. - 17.11.2017

Zaprta pisarna 15.11. - 17.11.2017

Obveščamo Vas, da bo pisarna od 15.11. 2017 do vključno 17.11.2017 zaprta.

Z evropskimi sredstvi bodo spodbujali podjetnost v gimnazijah

Služba vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za javni razpis, ki bo spodbujal podjetnost v gimnazijah. Za razpis je tako namenjenih 2,7 milijona evrov, skoraj 2,2 milijona bo prispeval Evropski socialni sklad.

 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

Na 10. Strokovno srečanje gostincev pridejo Michelinovi kuharji - 21.11.2017

Strokovno srečanje gostincev – Grand Hotel Bernardin,

Portorož – 20. in 21.11.2017

Michelinovi kuharji letos prvič na strokovnem srečanju gostincev

 

Tradicionalno 10. Strokovno srečanje gostincev bo v torek 21.11.2017 v Grand Hotelu Bernardin v Portorožu. Pripravili bomo zanimive teme za osrednji dan in tudi poseben program za en večer prej.

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

Denarni tok - kaj morate vedeti, preden se odpravite na banko

Če pripravljate poslovni načrt za banko ali razpise, vas bodo vprašali tudi po denarnem toku. Tokrat smo za vas pripravili nekaj informacij o tem, kakšno mora biti razmerje med finančnimi obveznostmi in EBITDA, ki prikazuje, ali ima podjetje presežek denarnih sredstev in bo lahko izplačevalo kredit. 

 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
 

 

Pripravite se na novo cestninjenje

Republika Slovenija bo 1. aprila 2018 uvedla elektronsko cestninjenje v prostem prometnem toku za vsa vozila z največjo dovoljeno maso nad 3,5 tone (težka vozila).

 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
14.11.2017

ZAČETNI IN NADALJEVALNI TEČAJ NEMŠKEGA JEZIKA

Tečaj nemškega jezika

Obveščamo Vas, da bomo v mesecu februarju 2017 izvedli 40 urni tečaj nemškega jezika. Cena tečaja za člane OOZ Slovenj Gradec je 100,00€. Prosim, če mi lahko na mail: maja.savc@ozs.si sporočite v kolikor ste zainteresirani za obiskovanje tečaja, tako začetnega kot nadaljevalnega.

UPORABA KOLEKTIVNE POGODBE ZA OBRT IN PODJETNIŠTVO TER PANOŽNIH KOLEKTIVNIH POGODB

Ob upoštevanju Zakona o kolektivnih pogodbah, (Ur. list RS, št. 43/2006), določena kolektivna pogodba velja samo za stranki kolektivne pogodbe oziroma njune člane, razen v primeru, da ima posamezna KP status razširjene veljavnosti celotne ali dela kolektivne pogodbe.

 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

SPIRIT Slovenija za spodbujanje procesnih izboljšav podjetij namenja 1.500.000 evrov

Javna agencija SPIRIT Slovenija je v petek, 27. oktobra 2017, v Uradnem listu RS in na spletnih straneh objavila Javni razpis »Spodbujanje procesnih izboljšav podjetij v letih 2017-2018«, katerega namen je izboljšati konkurenčnost podjetij preko procesnih izboljšav. V ta namen je razpisanih 1.500.000 evrov sredstev.

 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

POSLOVNI KUPONI ZA OGLED SLOVEROTIKA 10. MEDNARODNI EROTIČNI SEJEM

Od 1. do 3.12.2017 se bo na Celjskem sejmišču odvijal 10. mednarodni erotični sejem. Člani OOZ Slovenj Gradec lahko v pisarni zbornice prejmejo brezplačen poslovni kupon za ogled sejma.

Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.

28.11.2017

Novosti pri zaposlovanju državljanov BiH v Sloveniji

Novosti pri zaposlovanju državljanov BiH v Sloveniji

S 1. novembrom se je začel uporabljati Zakon o Spremembah in dopolnitvah Sporazuma o zaposlovanju državljanov Bosne in Hercegovine v Republiki Sloveniji. Tako se odpravljajo nekatere pomanjkljivosti, ki so se pri dosedanjem izvajanju Sporazuma od leta 2013 pokazale v praksi in na katere so opozarjali delodajalci, delavci in socialni partnerji.

 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

Usposabljanje na delovnem mestu - novi razpis

V torek, 21. novembra, je Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje  objavil javno povabilo za usposabljanje približno 1.290 brezposelnih mladih na delovnem mestu pri delodajalcih iz vse Slovenije. Mladi do 30. leta si tako izboljšajo zaposlitvene možnosti, delodajalci pa usposobijo kandidate za konkretno delo.

 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

Razveselite zaposlene z davčno ugodnejšo božičnico

Približuje se čas obdarovanj, ko se lahko delodajalci odločijo tudi za izplačilo letos davčno ugodnejše božičnice.

 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

Davčni vidik kriptovalut

Kriptovalute so v zadnjem času vroča tema. V članku, ki so ga pripravili na minimax-u, so  obdelali davčne posledice trgovanja z njimi. 

 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

Ko potrkajo davčni inšpektorji…

Finančna uprava (FURS) je v začetku septembra objavila novico o poostrenem nadzoru nad nepredlagatelji obračunov prispevkov in nato od sredine septembra začel izvajati nadzore - še posebej tiste delodajalce, ki obračuna prispevkov za izplačilo plač niso predložili za dva ali več mesecev. Delodajalci, pri katerih je bil uveden nadzor, pa so po njihovih ugotovitvah v veliki meri izpolnili svoje obveznosti, saj je približno polovica vseh delodajalcev naknadno predložilo obračun prispevkov za zaposlene delavce.

 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

Pedagoški - andragoški seminar

Obveščamo vse, ki ste se prijavili na brezplačni pedagoški - andragoški seminar, da bomo seminar izvedli 12. 13. in 14 december 2017 od 8:00 do 15:00 ure in sicer v prostorih Visoke šole za tehnologijo polimerov, Ozare 19, 2380 Slovenj Gradec. V nadaljevanju Vam pošiljam vabilo.

Odpoved pogodbe o zaposlitvi zaradi neuspešno opravljenega poskusnega dela

Podjetje namerava delavcu zaradi neuspešno opravljenega poskusnega dela odpovedati pogodbo o zaposlitvi na zadnji dan poskusnega dela. Zanima jih, ali tudi v tem primeru znaša odpovedni rok sedem dni ali pogodba o zaposlitvi zaradi odpovedi preneha na zadnji dan poskusnega dela?

 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

Javni razpis »Sofinanciranje individualnih sejemskih nastopov podjetij na mednarodnih sejmih v tujini - 2018«

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje predstavitve proizvodov ali storitev MSP-jev na mednarodnih sejmih v tujini v letu 2018.

Namen javnega razpisa je uspešno uveljavljanje mikro, malih in srednjih podjetji (v nadaljevanju MSP) na tujih trgih ter zvišanje stopnje internacionalizacije podjetij.
 
Za ogled celotnega razpisa klikni na VEČ.
30.11.2017

SKI SERVIS - SERVIS SMUČI IN BORDOV

SKI SERVIS - SERVIS SMUČI IN BORDOV

Smučasrka sezona se bo kmalu pričela in da boste vedeli kam peljati na servis svoje smuči ter borde, Vam sporočamo o NOVEM SKI SERVISU, ki se nahaja na Pohorski cesti 21 ( Legen pod Dekor Dolenc). Člani OOZ Slovenj Gradec imate ob predložitvi kartice obrtnik podjetnih 20% popust na servis smuči ali borda. Odprto imajo vsak torek, četrtek in petek med 18. in 20. uro. Termin si lahko rezervirate na tel. št.: 040 742 348.

DECEMBER 2017

05.12.2017

NE POZABIT MIKLAVŽEVANJE JUTRI 6.12.2017 OB 17:00 URI MKC

MIKLAVŽEVANJE 6.12.2017

Obveščamo Vas, da ne boste pozabili na MIKLAVŽEVANJE, ki je JUTRI 6.12.2017 ob 17:00 uri v prostorih MKC.

Smučarske karte za smučišče na KOPAH

Obveščamo Vas, da imamo tudi letos za vas pripravljene smučarske karte za smučišče na KOPAH.

 
V nadaljevanju članka si poglejte cenik kart.
22.12.2017

SREČNO 2018

Srečno 2018

V letu novem Vam želimo,

da obdržite vse svoje dobre lastnosti,

da dosežete plemenite cilje,

še naprej bogatite svoje znanje in zavest

ter, da nesebično delite ljubezen,

ki jo premorete.

SREČNO 2018 Vam želi Območna obrtno-podjetniška zbornica Slovenj Gradec.