Seminar - Postopek ugotavljanja skladnosti za jeklene konstrukcije in CE označevanje

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije zaradi velikega zanimanja članov Sekcije kovinarjev ponovno organizira seminar z naslovom "Postopek ugotavljanja skladnosti za jeklene konstrukcije in CE označevanje". Seminar bo potekal v četrtek 8. maja 2014 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.
 
Za ogled celotnega vabila kliknite VEČ.

Na področju gradbenih proizvodov je bila lani spremenjena zakonodaja v zvezi s trženjem, prav tako so bili izdani novi standardi za določene proizvode (med njimi jeklene konstrukcije), ki opredeljujejo način označevanja izdelkov in opremljanja z dokumentacijo.

S 1.7.2014 bo tako obvezno CE označevanje jeklenih in aluminijastih konstrukcij. Ključni pogoj, da lahko proizvajalec jeklene konstrukcije označi proizvod z oznako CE, je, da ima vzpostavljen in certificiran sistem kontrole proizvodnje. 

Proizvajalci, ki do 1.7.2014 ne bodo pridobili certifikata, ne bodo mogli izdelane jeklene konstrukcije označiti s CE znakom ter posledično tudi ne bodo smeli dobaviti jeklene konstrukcije na trg oziroma na gradbišče.

Seminar bo potekal v četrtek, 8. maja 2014 , v čau sejma LOS 2014, v predavalnici Urška 3 (vhod s ploščadi na Dunajski cesti), na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Prijave na seminar sprejemamo do torka 29. aprila 2014 oz. do zapolnitve prostih mest. na tel št.: 02 88 21 590 ali na e-naslov: valentina.melkic@ozs.si

Stroške seminarja članom OOZ Slovenj Gradec krije zbornica za vse ostale je cena 116€ brez DDV.