Po novem eOpominjanje o neporavnanih davčnih obveznosti

Po novem bo Davčna uprava RS o neplačanih davčnih obveznostih opominjala tudi preko portala eDavki. V prehodnem obdobju, do konca avgusta, bodo opomini za neporavnane obveznosti zavezancem posredovani tako po klasični poti, kot preko portala eDavki.

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

To velja za zavezance, ki so vključeni v sistem eVročanja, in sicer fizične osebe, ki so (ali še bodo) vložile pristopnico za elektronsko prejemanje dokumentov ter vse pravne osebe in fizične osebe, ki opravljajo dejavnost.

Prehodno obdobje se bo zaključilo 1. septembra 2014, ko bodo vsi ti zavezanci opomine prejemali le še preko portala eDavki.

Davčna uprava RS zavezance poziva, da jim za namen dodatnega obveščanja o prejemu opomina preko portala eDavki sporočijo elektronski naslov, kar uredijo preko portala eDavki s posebnim obrazcem. Ker se prehodno obdobje pošiljanja opominov po klasični poti in preko portala eDavki izteče konec avgusta, priporočajo, da elektronski naslov za obveščanje sporočijo čim prej, zaradi prvih septembrskih opominov pa najpozneje do 31. avgusta.

Za ogled celotnega obvestila klikni na Sporočilo za javnost v celoti