20 let Urarstva Zlatarstva Planinšec

V sredo 20. avgusta 2014 so obeležili 20. let odprtja poslovalnice v PTC Katica, kjer svojo dejavnost opravljajo še danes.

Kakšno je njihovo poslanstvo in kako so 20. obletnico obeležili si poglejte pod VEČ.

 

20. avgusta bo minilo natanko 20 let od kar so leta 1994 otvorili poslovalnico v PTC Katica, kjer svojo poslovno pot nadaljujejo še danes.  

Podjetje je pred dobrima dvema letoma leta zaradi upokojitve očeta, prevzela hči Petra, še naprej pa ostajajo majhno družinsko podjetje, ki se ukvarja s prodajo in popravilom ur ter nakita kot glavno dejavnostjo. Druga generacija tako nadaljuje obrt, pri poslovnih odločitvah in strokovnem delu v trgovini pa  še vedno svetujeta in pomagata oče in mama, ki sta podjetje ustanovila. Družinski člani so podjetju zvesti, imajo večino skupnih vrednot med sabo in v povezavi s podjetjem, družina ima na poslovanje podjetja velik vpliv, vsi se trudijo za uspeh in nadaljujejo začrtano pot.

BRANKA, PETRA in STANE (leto 1994)                BRANKA, PETRA in STANE (leto 2014)

Urarstvo in zlatarstvo sta v Slovenj Gradcu razširjeni panogi, saj aktivno delujejo 4 zlatarne in 5 urarstev, ravno zaradi tega se je potrebno v takem okolju previdno lotevati sprememb in uvajanja novih strategij, ob enem pa težiti k temu, da si pri vpeljevanju novih izdelkov in idej korak prek konkurenco. Potrebno je biti inovativen, slediti trendom na trgu in se hitro prilagajati. Mesto, kjer delujejo, je po število prebivalcev majhno, zato se informacije hitro širijo, stranke velikokrat tudi same pridejo v poslovalnico povedati ali so bile z izdelkom zadovoljne ali ne. Vsaka pohvala ali graja je bila v vseh teh letih dobrodošla. 

Svoje poslovanje podjetje danes usmerja tako, da nadaljuje s prodajo ur ter izdelkov iz zlata in srebra, ki so v ponudbi že od začetka, novost je lasten uvoz, ker se na domačem tržišču ne najde več izdelkov, ki bi bili zanimivi in predvsem na trgu ne nasičeni. Trudijo se ohranjati kvaliteto urarskih in zlatarskih storitev tudi v prihodnje, saj se zavedajo, da postaja znanje v tej panogi vse redkejše, zato pa toliko bolj cenjeno in iskano.

Veseli so, da so se v teh dvajsetih letih uspeli obdržati na trgu navkljub trendom pretirane rasti ali padca cen žlahtnih kovin skozi leta in v odvisnosti od gospodarskih situacij. Vedno so si prizadevali zagotoviti kakovostne in raznovrstne izdelke ter v času, ko prodaja ni bila najbolj uspešna, dali večji poudarek na kvaliteto storitve in ohranitev le te.

V prihodnosti si želijo v Urarstvu Zlatarstvu Planinšec nadaljevati s strategijo, ki jo je hči prevzela po očetu, s prenosom znanja na področju urarskih in zlatarskih storitev na mlajšo generacijo pa nadaljevati uspešno poslovno pot kot majhno družinsko podjetje.

Kontakt Urarstva Zlatarstva Planinšec:  tel. št.:  02 88 43 890

Delovni čas: ponedeljek - petek:   08:00 - 12:00 in 15:00 - 19:00

                     sobota: 08:00 - 12:00

                     nedelje in prazniki: ZAPRTO