ŠE VEDNO SE LAHKO PRIJAVITE - Izlet ARIZONA SARAJEVO IN MOSTAR - 3 dni ZAGOTOVLJEN ODHOD

Območna obrtno-podjetniška zbornica Slovenj Gradec ponovno razpisuje izlet v ARIZONO SARAJEVO in MOSTAR.
 
Termin izleta je 20.3. do 22.3.2015 in se bo izvedel tudi v primeru najmanj 20 prijavljenih. 
 
Za ogled celotnega povabila klikni na VEČ.

Območna obrtno-podjetniška zbornica Slovenj Gradec vabi svoje člane, da se udeležijo izleta v ARIZONO SARAJEVO in MOSTAR od 17. do 19. oktobra 2014.

 

Sarajevo, mesto različnih ver in kultur, grajeno v različnih obdobjih,pod različnimi vladarji,ki so pustili vsak svoj pečat, v načinu življenja in razmišljanja,pa tudi v arhitekturi in umetnosti. Danes, moderna prestolnica je polna ostankov otomanskih in drugih gradbenih mojstrov. V srce se nam je vtisnilo z zimskimi olimpijskimi igrami in grozotami štiriletne vojne. Danes je moderno, obnovljeno in še lepše,kot prej. Sarajevo je zelo živahno,tudi zvečer in ponoči. Slovencem je mesto še posebej pri srcu. Dovolite, da vam ga približamo na našem potovanju.

 

ARIZONA SARAJEVO IN MOSTAR ( 3 DNI )

20.3. do 22.3.2015


1.DAN; SLOVENJ GRADEC -LJUBLJANA- SARAJEVO

Odhod avtobusa iz AP Slovenj Gradec, zjutraj ob 01.00 uri. Vožnja s postanki mimo Zagreba, Slavonskega Broda in Zenice v Sarajevo.Najprej bomo obiskali nakupni center ARIZONA,kjer se bomo zadržali približno dve do tri ure; Pot bomo nadaljevali do Sarajeva,kjer si bomo po okrepčilu na Baščaršiji ogledali Begovo đžamijo Gazi Husrev iz 16.stol.,Carevo džamijo z medreso,arkadnim dvoriščem in kupolasto streho,staro pravoslavno cerkev, univerzitetno knjižnico,očarala nas bosta tipična muslimanska Svrzina kuća in Principov most,ki danes nosi svoje staro ime Latinska čuprija. Popoldan bomo preživeli na stari Baščaršiji;srcu in duši mesta,ki s svojimi trgovinicami,rokodelskimi delavnicami,kafiči in čevapdžinicami, ustvarja vzdušje domačnosti. Po ogledih namestitev v hotelu. Priporočamo večerjo, v pravi sarajevski restavraciji. Nočitev v hotelu.

 

2.DAN; SARAJEVO – MOSTAR – SARAJEVO

Zajtrk. Vožnja do Konjica,kjer si bomo ogkedali Titov bunker, narejen za primer jederske katastrofe...po ogledu vožnja do Jablanice,ki je znana po bitki na Neretvi iz II. svetovne vojne,ogledali si bomo porušen most. V središču Hercegovine, bomo obiskali Mostar,kjer se zanimivo prepletajo orientalski in mediteranski vplivi. Sprehodili se bomo po slikovitem mestu,ki se ponaša s številnimi džamijami,mostovi,kopališči, hamami,cerkvami in čaršijami. Obiskali bomo najpomembnejši mostarski spomenik,ki je danes pod zaščito Unesca – obnovljen most prek Neretve,ki stoji namesto v zadnji vojni porušenega starega kamnitega mostu,ki ga je leta 1566 zgradil Mimar Hajrudin.

Povratek v hotel. Priporočamo skupno večerjo.Nočitev.

 

3.DAN; SARAJEVO – TUNEL UPANJA – VRELO BOSNE- JAJCE – SLOVENJ GRADEC

Po zajtrku si bomo ogledali podzemni Tunel pod letališčem,med vojno edini izhod iz obkoljenega mesta. Po ogledu Tunela si bomo ogledali še Izvire reke Bosne. Po ogledih se bomo peljali do Jajca, orientalskega mestec, na sotočju Plive in Vrbasa, s čudovitim slapom. Obiskali bomo spominsko hišo AVNOJ, vračali se bomo mimo Banja Luke v poznih večernih urah bomo prispeli  v Slovenijo;

 

CENA: 195,00 € PRI NAJMANJ 20 UDELEŽENCIH POTOVANJA; (ZA ČLANE OOZ SLOVENJ GRADEC JE CENA 190,00€)

CENA; 175,00 € PRI NAJMANJ 30 UDELEŽENCIH POTOVANJA; (ZA ČLANE OOZ SLOVENJ GRADEC 170,00€)


CENA VKLJUČUJE;

- prevoz po programu,

- pristojbine in cestnine,

- 2 x nočitev z zajtrkom v 3* hotelu – v dvoposteljnih sobah- v centru Sarajeva;

- zunanje oglede po programu,

- osnovno nezgodno zavarovanje, spremstvo,ter organizacijo izleta;ter lokalno vodenje:

 

DOPLAČILA; VSTOPNINA TUNEL UPANJA, TITOV BUNKER, BEGOVA ĐAMIJA, SPOMINSKA HIŠA AVNOJ,

(ZA ČLANE ZBORNICE SLOVENJ GRADEC VSTOPNINO ZA OGLEDE PLAČA OOZ SLOVENJ GRADEC)

DOPLAČILA; enoposteljna soba 40,00€

Prijave sprejemamo do ponedeljka 9. marca 2015 na e-naslov: maja.savc@ozs.si ali na telefonsko številko: 02 88 21 590.