Evropski teden podjetništva

SPIRIT Slovenija ob podpori Evropske komisije in Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo organizira že šesti Evropski teden podjetništva.

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

Letošnji Evropski teden podjetništva se bo odvijal  med 29. septembrom in 5. oktobrom 2014  v 37 evropskih državah in bo namenjen tako tistim, ki se šele odločajo za podjetništvo, kot obstoječim mikro, malim in srednje velikim podjetjem.

 

Cilji Evropskega tedna podjetništva 2014 so:
- ponuditi informacije o ukrepih Evropske unije ter državnih, regionalnih in lokalnih oblasti za podporo mikro, malim in srednje velikim podjetjem,
- spodbujati podjetništvo, da bo več ljudi, predvsem mladih, resno razmislilo o podjetništvu, kot o možnosti za ustvarjanje kariere,
- dati priznanje podjetnikom za njihov prispevek k dobrobiti Evropske unije, zagotavljanju delovnih mest, inovacijam in konkurenčnosti na trgu.
 

Prireditve v okviru Evropskega tedna podjetništva 2014 bodo organizirane na nacionalni, regionalni ali lokalni ravni, ob podpori javnih in zasebnih izvajalcev, pod sloganom Spletni podjetniki - Evropski digitalni prvaki.
Spirit Slovenija, javna agencija koordinator evropske komisije Evropski teden podjetništva, skupaj s partnerji pripravlja pester program dogodkov, ki si jih lahko ogledate na spletni strani:
http://www.podjetniski-portal.si/index.php?t=News&id=1361