POVABILO na Strokovno srečanje gostincev

 

Sekcija za gostinstvo in turizem bo organizirala osrednji dogodek Strokovno srečanje gostincev, ki bo 17.11.2014 v Avditoriju Portorož. Za člane pripravljajo strokovni program z zanimivimi temami. Na prireditvi se bodo letos predstavili gostinci Kraške in Primorske regije, potekale bodo še spremljajoče aktivnosti. Isti dan se bo podelilo tudi priznanja za kakovost gostinske ponudbe in jubileje. V Avditoriju se bodo članom predstavili različni pokrovitelji in razstavljavci.

Za ogled celotnega povabila klikni na VEČ.

 

PREDSTAVITEV KRAŠKE IN GORIŠKE REGIJE

Vsako leto se v odmoru v času kosila predstavijo gostinci posamezne regije. Letos se bodo predstavili gostinci  Kraške in Goriške regije. V programu bo tako navedeno »Predstavitev jedi Kraške in Goriške regije«. Predstavitev jedi bo v odmoru predvidoma od 12.30 do 14.00 ure. Ura je okvirna in se lahko spremeni.

KUHANJE JEDI V KOTLIČKIH »OKUSITI SLOVENIJO« - povabilo k sodelovanju (vsem OOZ)

Upravi odbor Sekcije za gostinstvo in turizem je sprejel sklep, da se bodo letos na strokovnem srečanju pri kujanju jedi iz kotlička predstavile regije z značilnimi jedmi iz posamezne regije. Kuhanje jedi v kotličkih bo potekalo pod naslovom »Okusiti Slovenijo«.

V letošnjem letu mineva 100 let od začetka prve svetovne vojne, naslednje leto pa se bomo spominjali stote obletnice začetka soške fronte, zato bo predstavitev goriške regije zaznamovana s tem dogodkom tudi pri kuhanju jedi v kotličku.

Ekipa pri kotličku mora pripraviti cca 25 porcij značilne jedi iz regije, na običajen ali izviren način v kotličku na odprtem ognju (plinski gorilnik) pred gledalci pod naslednjimi pogoji:

a)Ekipa si priskrbi sam vsa živila in dodatke,

b) ekipa lahko s seboj prinese primerno prilogo in jo ponudi ob pripravljeni ali v pripravljeni jedi,

c)  ekipa si zagotovi sama plinsko kurišče in ostali pribor!

d) organizator zagotovi kotliček in plin;

e) organizator poskrbi za primerno zaščiten prostor s potrebno in primerno delovno površino,

f)  priprava jedi je časovno omejena na 120 minut,

g) v kolikor ni možno jedi pripraviti v 120 minutah si lahko pomagajo gostinci z delno predpripravo.

h) ekipa mora skupaj s prijavo poslati tudi OPIS JEDI,

i)  jed bodo poizkušali udeleženci strokovnega srečanja,

j) Sekcija za gostinstvo in turizem sodelujoči ekipi sofinancira predstavitev v višini 50€ (DDV vključen) na kotliček.

Število kotličkov je omejeno, zato pohitite s prijavo. Rok za prijavo je 30.10.2014 oziroma do zasedbe prostih mest.

Vse člane Sekcije za gostinstvo in turizem pri OOZ Slovenj Gradec obveščamo, da v kolikor bo dovolj zainteresiranih, da se strokovnega srečanja udeležijo, se bo organiziral skupinski prevoz v Portorož.

Prosim, da svojo udeležbo oz. prijavo na strokovno srečanje javite do 31.10.2014 na mail: maja.savc@ozs.si ali po telefonu na št.: 02 88 21 590.