NUJNO OBVESTILO POŠTE SLOVENIJE

Pošta Slovenije opozarja vse uporabnike mobilnih telefonov na novo obliko kriminalnega dejanj, ki ga vršijo naši soevropski državljani.
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.

Potek nelegalnega početja gre tako:

Uporabnik mobilnega telefona dobi v nekem trenutku na mobilnem telefonu neodgovorjeni klic. Do tega lahko pride tako, da telefon dejansko zazvoni, lahko pa tudi da ne. V glavnem uporabnik dobi neodgovorjeni klic. Ko uporabnik mobilnega telefona pogleda številko klicatelja, se le-ta začne s +39..., +390..., +391..., + 392..., +393..., 394... in tako naprej. V dotičnem primeru, ki je znan, je bila telefonska številka naslednja:+393193260045. V kolikor je uporabnik ta neodgovorjeni klic nemudoma izbrisal, se je s tem dejanjem lepo zavaroval in storil pravilno stvar. V kolikor pa uporabnik mobilnega telefona pokliče nazaj na številko neodgovorjenega klica, pa lahko postane žrtev prebrisancev. 

Namreč za klic na navedeno številko je lahko uporabnik mobilnega telefona ob vsaj 2.000 EUR ali tudi več. Določene številke iz zgoraj navedenega seznama lahko povzročijo tudi to, da uporabnik mobilnega telefona, vzpostavljenega klica ne more prekiniti in so tako stroški enormni. - PREPROSTO PREKINEŠ TAKO, DA VZEMEŠ BATERIJO VEN.
 
Glede na dejstvo, da se število uporabnikov mobilnih telefonov, ki vračajo klice na številke, kot so navedene zgoraj, iz dneva v dan veča in da s tem uporabniki mobilnih telefonov spravijo sami sebe v finančne težave in tako
postanejo žrtev nepridipravov, vas opozarjamo, da na navedene številke ne odgovarjate, saj ste lahko v istem trenutku tudi sami žrtev že omenjenih nepridipravov.