Vabilo na seminar: Inšpekcijski nadzor s področja varnosti in zdravja pri delu na gradbiščih

Območna obrtno-podjetniška zbornica Slovenj Gradec organizira seminar na temo "Inšpekcijski nadzor s področja varnosti in zdravja pri delu na gradbiščih".
 
Seminar bo v torek 17. februar 2015 ob 16.00 uri v predavalnici P2 - III nadstropje v prostorih Visoke šole za tehnologijo polimerov ( Mpik - mrežni podjetniški inkubator, Ozare 19, Slovenj Gradec).
 
Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.

 

Seminar je namenjen vsem delodajalcem, ki se kakorkoli pojavijo oziroma opravljajo dela na gradbiščih.
 
Vsebina seminarja:
 
1. Pravice in dolžnosti delodajalcev, ki izhajajo iz Zakona o varnosti in zdravja pri delu.
 
2. Obveznosti delodajalcev v primerih nezgod pri delu, ter možne posledice za delodajalca v primerih težjih nezgod pri delu ali nezgod pri delu s smrtnim izidom (prijava nezgode, raziskava vzrokov za nezgodo s starni inšpektorja, odškodninski zahtevki, kazenska odgovornost,...)
 
3. Ukrepi inšpektorja za delo v primeru kršitev obveznosti delodajalcev, ki izhajajo iz Zakona o varnosti in zdravja pri delu (ureditvena odločba, odločba o prekršku, plačilni nalog, ovadba,...)
 
4. Uredba o gradbiščih (obveznosti naročnika del, obveznosti izvajalcev del na gradbiščih - ureditev gradbišča, varno delo na višini, zavarovanje delavcev pred padci v globino, elektrika na gradbiščih, delovna oprema, osebna varovalna oprema,..).
 
5. Vprašanja in odgovori.
 
Predavatelj bo gospod Miloš Ljubojevič, dogoletni delovni inšpektor na Inšpektoratu RS za delo.
 
Seminar bo trajal cca 2 uri. Vsi udeleženci seminarja bodo prejeli gradivo in potrdilo o udeležbi.
 
Za člane OOZ Slovenj Gradec je seminar brezplačen, za vse ostale pa je cena 20,00€ (brez ddv). Prijave sprejemamo do petka, 13.2.2015 na tel.št.: 02 88 21 590 ali na e-naslov: maja.savc@ozs.si