Vinjete za leto 2015

Podjetje DARS, ki upravlja s slovenskimi avtocestami, je že razkril cene in predstavil novo barvo, ki jo bo potrebno nalepiti na vetrobranska stekla v prihodnjem letu. Nova vinjeta bo rdeče-oranžne barve.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
 

Pri DARS-u pojasnjujejo, da s tem zaključujejo osembarvni ciklus vnparej določenega sistema barv. Cena vinjet pa ostajajo enake. Letna vinjeta bo za lastnike osebnih vozil s skupno maso do 3,5 tone stala 110 evrov. Mesečna vinjeta bo stala 30 evrov in tedenska 15 evrov. Lastniki vozil, ki se na avtocesto odpravljajo v kombiniranih vozilih, katerih prednji del je višji od 1,3 metra, bodo morali za celoletno vinjeto odšteti 220 evrov. Mesečna vinjeta stane 60 evrov in tedenska 30 evrov.

Novo vinjeto za vožnjo po slovenski avtocesti in

ljubljanski obvoznici bo mogoče kupiti

od  1. 12. 2014 dalje.

 

Do kdaj pa lahko uporabljate staro vinjeto?

S staro celoletno vinjeto se lahko vozite najdalj

do   31. 1. 2015.

 

NADOMESTNE VINJETE V LETU 2015 – PRI SEKCIJI AVTOSERVISERJEV

Z DARS-om se je OZS uspela dogovoriti, da se pridobitev nadomestne vinjete omogoči avtoserviserjem, ki opravljajo vsaj eno od naslednjih dejavnosti:

Zainteresirani avtoserviserji na OZS podajo vlogo (najdete jo na spletni strani sekcije), ki je obravnavana po postopku, kot ga predvideva interno navodilo  za pridobitev nadomestnih vinjet.

V letu 2015 je mogoče pridobiti naslednje vrste vinjet:

vloga za pridobitev 2015.pdf

nadomestne vinjete-postopek OZS.pdf