Jutri - 27.11.2014 dan odprtih vrat Slovenskega gospodarstva za mladino in starše

V četrtek, 27. novembra 2014, ob 16. uri bo več kot 170 podjetij po vsej Sloveniji iz različnih gospodarskih dejavnosti odprlo svoja vrata devetošolcem in njihovim staršem ter jim predstavilo delovne procese, naravo in pogoje dela v realnem delovnem okolju.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

Z akcijo, v kateri sodeluje več kot 300 šol prek Zavoda RS za zaposlovanje in Zavoda RS za šolstvo kot glavnih organizatorjev tega dogodka, želijo mladini in njihovim staršem približati nekatere očem bolj skrite poklice, prav tako želijo ponuditi čim več koristnih informacij o delovnih procesih, naravi in pogojih dela v realnem delovnem okolju. Z Dnevom odprtih vrat želijo razbiti številne stereotipe o »manj« oz. »bolj« priljubljenih poklicih ter omogočiti spoznavanje obetavnih poklicev, ki jih slovensko gospodarstvo potrebuje. Tako bodo pomagali šolajoči mladini in staršem lažje sprejemanje odločitve za nadaljnje izobraževanje ter prispevali k prepoznavnosti poklicev, ki jih slovensko gospodarstvo potrebuje.

Starši in otroci, kot tudi vsi drugi, ki jih to zanima, so tako vabljeni, da 27. novembra 2014 ob 16. uri pridejo pred vhod podjetja (ali drugo dogovorjeno mesto), kjer jih bodo pričakali predstavniki podjetja ter jim predstavili podjetje ter poklice in kompetence, ki so potrebni za izvajanje posameznega delovnega procesa. V vsakem podjetju bodo prisotni tudi predstavniki Zavoda RS za zaposlovanje. Po podatkih o prostih delovnih mestih, ki jih imajo na voljo na Zavodu RS za zaposlovanje, so letos med bolj iskanimi naslednjimi poklici:

Seznam sodelujočih podjetij na Dnevu odprtih vrat v četrtek, 27. novembra 2014, je objavljen na spletni strani Gospodarske zbornice Slovenije http://www.gzs.si/slo/65999.