Malo gospodarstvo od ministra Počivalška pričakuje veliko

V Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS), ki je največja reprezentativna zbornica malega gospodarstva, smo zadovoljni z imenovanjem g. Zdravka Počivalška za ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo. Obrtniki in mali podjetniki od novega resornega ministra pričakujemo veliko, med drugim takojšnjo zaustavitev dodatnih obremenitev gospodarstva, znižanje stroškov dela, zmanjšanje sive ekonomije in dela na črno in lažji dostop do bančnih posojil.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

»Slovenski obrtniki in mali podjetniki smo še vedno v krizi, zato od ministra Počivalška pričakujemo takojšnje ukrepe za zagon gospodarstva, da bo to lahko zaposlovalo in vlagalo v razvoj. Zavedati se moramo, da prav obrtniki in mali podjetniki v Sloveniji predstavljamo večino, okrog 99 odstotkov celotnega gospodarstva. Imamo specifične potrebe in probleme, ki jih bo moral novi resorni minister znati reševati. Prepričani pa smo, da je g. Počivalšek s svojim dosedanjim delom dokazal, da zna uspešno reševati tako probleme obrtnikov in malih podjetnikov kot velikih gospodarskih družb, zato smo ga za to mesto že sami predlagali v času vlade Alenke Bratušek,« pojasnjuje Branko Meh,  predsednik OZS.

V OZS pa ponovno poudarjamo, da ne pristajamo na nikakršno zviševanje davkov in prispevkov v gospodarstvu. Prav gospodarstvo lahko reši to državo, vendar pa ne na način, da se ga bo še dodatno obremenilo na račun javnega sektorja. Naloga gospodarskega ministra je, da zaščiti gospodarstvo in njegove interese ter prepreči, da bi gospodarstvo plačevalo »račune« javnega sektorja.