Vpihovanje celulozne izolacije

CELULOZNA IZOLACIJA je naravna izolacija, s katero lahko stavbo toplotno in tudi zvočno izoliramo. Celulozna vlakna sprejemajo in oddajajo vlago ter tako delno uravnavajo klimo v prostoru. Narejena je iz starega časopisnega papirja in se šteje med reciklirane materiale.
Celoten članek si poglejte pod VEČ.
S proizvodnjo celulozne izolacije in celuloznih peletov ne izčrpujemo narave. Proti požaru je celulozna izolacija zaščitena z borovo soljo. Sodi v razred požarne varnosti B2. Vgradimo jo s pomočjo vpihovalnega stroja, ki pakete izolacije zdrobi in kosmiče izolacije vpiha po cevi v hišo in nato v mansardni strop ali v steno. S pomočjo vpihovalnega stroja nastavimo gostoto izolacije med 35kg/m3 in 70kg/m3. Pri vpihovanju izolacija zapolni vse praznine in po končanem postopku vpihovanja dobimo kompaktno izolacijsko ploščo v enem kosu brez stikov in praznih prostorov. Priporočamo debelino izolacije od 25cm do 40cm.
 
Cena vgrajene celulozne izolacije  je primerljiva ceni izolacij ISOVER PREMIOM 032 ,URSA SF 032 , KNAUF INSULATION UNIFIT 035 , vendar še vedno lahko z zelo kvalitetno debelino in vgradnjo dosežete največ 6-6,5 h faznega zamika , z celulozo pa dosežemo celo 11 h faznega zamika.
 
Celotno ponudbo si oglejte TUKAJ.

Vpihovanje celulozne izolacije

Vpihovanje celulozne izolacije