25. STROKOVNO SREČANJE KOVINARJEV in STROKOVNO SREČANJE PLASTIČARJEV, Portorož 12.-13. (14.) junij ..

 

Sekciji kovinarjev in plastičarjev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije bosta letos, prvikrat s skupnimi močmi, 12. in 13. (14.) junija 2015, organizirali sicer že tradicionalno, dvo-in-pol dnevno strokovno srečanje.

Dnevi kovinarjev bodo letos še posebno ,,posrebreni˝, saj bodo jubilejni, že 25. po vrsti, da pa bo srečanje dobilo še večje razsežnosti in možnosti mreženja, sta sekciji kovinarjev in plastičarjev, katerih dejavnosti se v večih segmentih prekrivata, skupaj sooblikovali tudi program predavanj.

Za ogled celotnega povabila klikni na VEČ.

 

Prvi dan srečanja, v petek, 12.06., bo pozornost namenjena predvsem splošnim podjetniškim temam, ki bodo zanimive tako za plastičarje kakor tudi za kovinarje. Iztok Mohorič iz OZS bo predstavil zakon o potrjevanju računov in prenesel nekaj najbolj aktualnih zadev s področja davkov, mag. Larisa Vodeb, specialistka za mednarodne projekte v OZS, pa bo predstavila finančne spodbude za podjetja. Pred petkovim ogledom podjetja CIMOS v Kopru bodo udeleženci dobili še nekaj informacij glede upravljanja s tveganji v podjetju.

Sobota, 13.06., bo namenjena strokovnim vsebinam. Zjutraj bodo tako kovinarji kot tudi plastičarji lahko priča praktičnemu prikazu reševanja problemov v orodjarstvu in proizvodnji, ki ga bodo pripravili predstavniki razvojnega centra TECOS, spoznali pa bodo še napredne programske rešitve s področja CAD in 3D CAD/CAM.

Pozneje bo kovinarjem Emilija Bratož iz podjetja Gomont spregovorila o skladnosti kovinskih izdelkov in strojev ter o tem, ali se odločati za označevanje s CE ali ne. Predstavilo se bo podjetje Riko Ribnica, predstavnika Inštituta za varilstvo pa se bosta osredotočila predvsem na najpogostejše probleme proizvajalcev pri certificiranju po EN 1090-1 in PED direktivi.

Plastičarji bodo sočasno spoznavali napredne tehnologije in materiale za proizvodnjo tehničnih komponent ter meritve tehničnih in mehanskih lastnosti biopolimerov.

Po predavanjih bo sledila sprostitev in prijetno druženje z degustacijo vin v eni od okoliških vinskih kleti, dan pa se bo končal z večerjo, zabavnim programom in plesom.

Ker bodo temperature v času srečanja najbrž že zelo prijetne in ker se bodo kovinarji in plastičarji družili na slovenski obali, sekciji udeležencem ponujata še eno obliko druženja – piknik na ladjici, in sicer v nedeljo, 14.06., dopoldne. Vzdrževanje že spletenih osebnih vezi in navezovanje novih stikov bo ob vzdušju morja in sonca zagotovo obrodilo kakšno novo poslovno sodelovanje!

Letos sekciji pripravljata še dodatno presenečenje ob večerji s plesom v soboto zvečer in tradicionalen, poseben program za spremljevalke, tako imenovan » lady program«, ki bo vključeval hitri tečaj stilskega in barvnega svetovanja pri oblačenju in tudi ogled solin.

V sekciji kovinarjev in sekciji plastičarjev so prepričani, da se jim boste z veseljem pridružili in morebiti razmislili tudi o promociji svojega podjetja v zbirni mapi srečanja.

Naročilnica se nahaja tukaj:PONUDBA za oglaševanje 2015.pdf

Ker pričakujejo več kot 100 udeležencev, v sekcijah vabijo, da se javijo tudi tisti, ki bi se na srečanju želeli predstaviti kot razstavljavci oziroma potencialni sponzorji:

Naročilnica se nahaja tukaj:PONUDBA za pokrovitelje in razstavljalce 2015.pdf

Dodatne informacije dobite pri sekretarki sekcije Valentini Melkić (telefon: 01 58 30 541, e-naslov:valentina.melkic@ozs.si).

Program, pogoje za udeležbo in prijavnico za srečanje boste člani sekcije kovinarjev in sekcije plastičarjev prejeli v naslednjih dneh po e-pošti.

 

Cenik in informacije o rezervacijah nočitev: CENIK in navodila za REZERVACIJE NOČITEV.pdf