Vabimo mlade, da se preizkusijo v oblikovanju kamna

Sekcija cementninarjev, kamnosekov in teracerjev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS) vabi mlade med 18. in 25. letom starosti, da se pomerijo v oblikovanju kamna in se prijavijo na predizbor za evropsko tekmovanje EuroSkills, ki bo potekalo od 19. do 21. junija 2015 v Pliskovici na Krasu v okviru prireditve FESTIVAL KAMNA.
 
Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.
Trije najboljši, ki se bodo pomerili v predizboru, se bodo nato pomerili še v finalnem izboru v poklicnih spretnostih na državni ravni, na t.i. Olimpijadi poklicev, ki bo januarja 2016. Državni prvak pa bo slovenske barve zastopal na tekmovanju EuroSkills, ki bo novembra 2016 v Göteborgu na Švedskem.
 
 
EuroSkills je tekmovanje na nacionalni in mednarodni ravni v poklicnih spretnostih, na katerem lahko sodelujejo mladi. Osnovni cilj tekmovanja, ki se odvija vsaki dve leti, je promocija deficitarnih in redkih poklicev. Tekmovanje je vedno izjemen, dobro obiskan dogodek, na katerem mladi izkazujejo poklicne spretnosti, ob tem pa se spletajo prijateljske in poklicne vezi, ki so na poklicni poti izjemnega pomena. Slovenija se je z nekaterimi panogami začela udeleževati tekmovanj EuroSkills leta 2008, v letu 2014 pa se je tekmovanja prvič udeležil tudi mladi slovenski kamnosek Leon Mahnič s Krasa in dosegel odlično 2. mesto.
 
Prijave zbira sekcija do vključno 31. maja 2015 (več informacij na  e-naslovu igor.pipan@ozs.si).