Rok za doplačilo dohodnine se izteče 1. junija 2015

Davčne zavezance, ki so prejeli informativne izračune dohodnine z datumom odpreme 31. 3. 2015 in imajo doplačilo dohodnine, želimo obvestiti, da se rok za plačilo izteče 1. 6. 2015. Sicer pa je omenjeni datum natisnjen na plačilnem nalogu, ki je sestavni del informativnega izračuna dohodnine.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

Zavezanci, ki so zoper informativni izračun dohodnine vložili ugovor, rok se je iztekel 30. 4. 2015, jim zneska ni treba poravnati, saj ugovor zadrži izvršitev.

 

Ob tem bi radi spomnili na pravico, da se odmerjeni davek lahko poravna v več obrokih. Najenostavnejši in najhitrejši način je plačilo na tri obroke. V primeru vložitve  obrazca ni treba predložiti nobenih dokazil o dohodkih, prihrankih in premoženju zavezanca in njegovih družinskih članov. Roka za vložitev obrazca ni. Priporočamo pa, da ga zavezanec vloži čim hitreje. Najbolje je takoj, ko zavezanec prejme plačilni nalog, ki ga ne more plačati v enkratnem znesku.

Osnovne informacije v zvezi z obročnim plačilom so objavljene v  spletni brošuri "Davki na 1, 2, 3". Podrobnejše informacije pa so objavljene v dokumentu z naslovom  Odpis, delni odpis, odlog in obročno odplačevanje davka.