Državno cvetličarsko prvenstvo v polnem zamahu

Posestvo Vile Bled bo prvi vikend v juniju najlepša cvetličarna v Sloveniji. Deset vrhunskih cvetličark in cvetličarjev bo na 13. državnem cvetličarskem prvenstvu ustvarilo skupaj 50 kreacij v petih različnih tekovalnih temah. 
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

Tekmovanje se bo pričelo v četrtek 4. junija, ko bodo izdelovali prve tri kreacije: prosti šopek, pogrinjek za dve osebi z naslovom "Romantično srečanje nad jezerom" in tema presenečenje, in nadaljevalo v petek 5. junija s krasitvami avtomobilov za poroko ter fanfazijsko temo, ki bo ponazarjala legedo o potopljenem zvonu.

Jerica Žužek, Gardenia Ars florae Ljubljana,
Vida Kovač, Cvetličarna Flora Škofja Loka,
Sonja Jenko, Vrtni center Gašperlin Komenda,
Boštjan Slovnik, Cvetličarna Slovnik Domžale,
Ivo Uršič, Floristika Ivo Idrija,
Matjaž Beguš, Kalika Kranj,
Marjan Planinšek, Cvetličarna Rožcar Domžale,
Natalija Pintar, PUP Velenje, 
in Katarina Zupančič Dežman, Cvetje Eli Ljubljana
so cvetličarke in cvetličarji, ki se bodo pomerili med seboj za naslov najboljšega v državi, kar bo znano v petek v večernih urah.
Njim se bo kot vabljen nastopajoči izven konkurence pridružil dvakratni cvetličarski prvak Jugoslavije Janez Seliškar, Cvetje Eli Ljubljana, kar bo letošnjemu prvenstvu dodalo še dodaten čar.
Vse kreacije si bo mogoče ogledati na rastavi poimenovani "Cvetlični dnevi na Vili Bled6. in 7. junija med 11. in 18. uro, kar sovpada tudi s ponovno otvoritvijo Kavarne Belvedere, najlepše razgledne točke na Bledu.

Ljubitelji lepega, ne zamudite ogleda državnega cvetličarskega prvenstva in Cvetlični dnevov na Vili Bled.