OPOZORILO: V Sloveniji znova aktivni zavajajoci tuji spletni poslovni registri - tokrat imenovan kot European Business Number

Obveščamo Vas, da je nov val zavajajočega vabljenja k vpisu v tuje spletne poslovne imenike, ko podjetnik misli, da se brezplačno vpisuje v neko bazo, ki ga ne bo nič stala. V resnici pa gre za visoko plačljivo storitev. 
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.
 

Do sedaj smo imeli opravka z European Union Web-register Republic of Slovenia/ EU WEB register Slovenija, Euco Data, European City Guide, Intercable Verlag, Construct Data Verlag, Expo Guide Mehika, Euro Bussines Guide, ali World Bussines Guide in še kdo, ki so na videz videti kot brezplačna storitev, a številni naši podjetniki pri podpisu obrazca velikokrat spregledajo droben tisk, kjer pa je navedeno, da se ob podpisu zavezujejo k sklenitvi triletne pogodbe in plačilu letnega prispevka 873 evrov.

Sedaj  se je našel spletni imenik, ki se imenuje EUROPEAN BUSINESS NUMBER, ki na zelo podoben način »vabi«, vendar še bolj prefirgano oz. zavajajoče. Njegova »limanica« je, da bo ta, ki bo izpolni podatke, dobil t.i. EVROPSKO POSLOVNO ŠTEVILKO. Kakšna je to številka? Ker ljudje to ne poznajo oz niso dovolj pozorno, hitro dobijo občutek, da  je to neka številka, ki jo v EU rabiš. TO PA NI RES!!!! In ko ti zavedeni izpolnijo in podpišejo obrazec. na drugi strani praviloma spregledajo zelo droben tekst, da so pravzaprav izpolnili  NAROČILO za objavo na portalu poslovnega imenika European Business Number, torej portalu tako imenovanega spletnega imenika. V tem drobnem tisku nadalje piše, da si se s tem prijavil ne samo za eno leto, temveč za 3 leta, in sicer za ceno 677 EUR na leto.

Pri European Business Number gre najverjetneje za isto združbo, kot so že zgoraj navedeni, npr. Intercable Verlag itd., le da si je nadela znova novo ime.  Prav tako ima sedež v Hamburgu. 

Pred kakršnim koli podpisom in izpolnitvijo podatkov vam svetujemo, da se podučite, kaj podpisujete in kaj to za vas pomeni. Če ste v dvomih, se najprej obrnite na nas. Skupaj bomo preverili ponudnika in vam svetovali.  Kajti ko je enkrat formular izpolnjen in poslan nazaj, kar pa je v bistvu naročilnica, mu  sledi račun ...

Znova apeliramo: nihče naj nič ne podpiše, dokler dokument prej natančno ne prebere in prouči in ugotovi za kaj gre. 

Hkrati prosim vse, ki ste dobili kakršnekoli zavajajoče ponudbe, da nam posredujete te informacije. Če imate kakršno koli dokumentacijo o tem (obrazce, formularje) vas prav tako prosim, da nam jih posredujete. Ker le-tako lahko preprečimo/opozorimo člane, da naj bodo pozorni in ne nasedajo "ugodnim" ponudbam.