ZAVAJAJOČE VABLJENJE K VPISU V TUJE SPLETNE POSLOVNE IMENIKE

Očitno je nov val zavajajočega vabljenja k vpisu v tuje spletne poslovne imenike, ko podjetnik misli, da se brezplačno vpisuje v neko bazo, ki ga ne bo nič stala. V resnici pa gre za visoko plačljivo storitev.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Do sedaj smo imeli opravka z European Union Web-register Republic of Slovenia/ EU WEB register Slovenija, Euco Data, European City Guide, Intercable Verlag, Construct Data Verlag, Expo Guide Mehika, Euro Bussines Guide, ali World Bussines Guide in še kdo, ki so na videz videti kot brezplačna storitev, a številni naši podjetniki pri podpisu obrazca velikokrat spregledajo droben tisk, kjer pa je navedeno, da se ob podpisu zavezujejo k sklenitvi triletne pogodbe in plačilu letnega prispevka 873 evrov.
 
Sedaj pa se je našel spletni imenik, ki se imenuje EUROPEAN BUSINESS NUMBER, ki na zelo podoben način »vabi«, vendar še bolj prefirgano oz zavajajoče. Njegova »limanica« je , da bo ta, ki bo izpolni podatke, dobil t.i. EVROPSKO POSLOVNO ŠTEVILKO. Kakšna je to številka? Ker ljudje to ne poznajo oz niso dovolj pozorno, hitro dobijo občutek, da pa je to neka številka, ki jo v EU rabiš. TO PA NI RES!!!! In ko ti zavedeni, izpolnijo in podpišejo obrazec na drugi strani, praviloma spregledajo zelo droben tekst, da so pravzaprav izpolnili NAROČILO za objavo na portalu poslovnega imenika European Business Number, torej portalu tako imenovanega spletnega imenika. V tem drobnem tisku nadalje piše, da si se s tem prijavil ne samo za eno leto, temveč za 3 leta, in sicer za ceno 677 EUR na leto.
 
Pri European Business Number gre najverjetneje za isto združbo, kot so že zgoraj navedeni, npr. Intercable Verlag itd., le da si je nadela znova novo ime. Celo prav tako ima sedež v Hamburgu.
 
Iskreno upamo, da se boste pred kakršnim koli podpisom in izpolnitvijo podatkov podučili kaj podpisujete in kaj to za vas pomeni. Žal je po podpisu kakšnega dokumenta težko pomagati in imamo številne slabe izkušnje, ko člani razne formularje pošljejo v reševanje šele, ko že dobijo račun. Takrat je običajno že prepozno za učinkovito pomoč!