ŠE NEKAJ PROSTIH MEST - BISERI SRBIJE - BEOGRAD, NOVI SAD IN ŠUMANDIJA

Območna obrtno-podjetniška zbornica Slovenj Gradec za svoje člane organizira izlet v BEOGRAD. 
Izlet bo od 1.4. do 3.4.2016.
 
Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.

BISERI SRBIJE: BEOGRAD, NOVI SAD IN ŠUMADIJA


TERMIN; 01.04.DO 03.04.2016

1.DAN SLOVENIJA  - BEOGRAD nočitev

Odhod  izpred AP Slovenj Gradec, v zgodnjih jutranjih urah in vožnja s postanki proti Beogradu, kamor bomo predvidoma prispeli v opoldanskih urah. Ogled glavnih znamenitosti. Obiskali bomo Hišo cvetja in Titovo grobnico (doplačilo), se zapeljali skozi najelitnejšo mestno četrt z razkošnimi vilami Beograjčanov, Dedinje, mimo znamenitega stadiona Marakana in neobičajne zgradbe TV Pink. Postanek pri največji pravoslavni cerkvi na Balkanu, cerkvi Sv. Save. Popeljali se bomo še čez znane trge,kot je Trg republike s parlamentom in  se za konec  sprehodili po glavni beograjski ulici, Knez Mihajlovi, do beograjske trdnjave Kalemegdan, od koder  se ponujajo čudoviti razgledi na mesto in sotočje Donave in Save. Nekaj prostega časa v centru, nato pa nastanitev v hotelu.

2.DAN IZLET V  ŠUMADIJO  zajtrk, nočitev

Zjutraj se bomo odpravili proti Šumadiji. Najprej se bomo ustavili na beograjski >>gori<< Avali, kjer so  nedavno spet odprli znameniti Avalski stolp, s katerega  se vidi daleč naokoli, tu pa  stoji tudi znani spomenik Ivana Meštroviča. Pot nas bo dalje vodila do vasi Topola, ki ji pravijo tudi srce Šumadije, in do Oplenca, kjer stoji mavzolej slavne srbske dinastije Karadjordjevič. Popoldne povratek v Beograd. Zvečer priporočamo večerjo na Skadarliji, kjer bomo ob spremljavi tipične starogradske glasbe uživali ob srbski hrani.

3.DAN FRUŠKA GORA – SREMSKI KARLOVCI – NOVI SAD – SLOVENIJA zajtrk

Po zajtrku se bomo odpravili proti severu. Pot nas bo popeljala čez Fruško goro, ki je zaradi čudovite pokrajine pravijo tudi biser Srbije. Ustavili se bomo pri enem najlepših vojvodinskih samostanov, Krušedolu, nato pa nadaljevali do Sremskih Karlovcev, nekoč duhovne prestolnice Srbije. Kratek  sprehod po mestu, nato pa bomo obiskali Novi Sad in mogočno Petrovaradinsko trdnjavo: sprehodili se bomo skozi  slovite obrambne sisteme do samega vrha, kjer bo naš trud poplačan  s čudovitim razgledom na vojvodinsko ravnico. Nato se bomo sprehodili po starem mestnem jedru s številnimi znamenitimi zgradbami. Nekaj časa za kosilo, sledi vožnja proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v poznih večernih/nočnih urah.

CENA: 155€, MIN. 40 POTNIKOV

            170€, MIN 30 POTNIKOV

CENA VKLJUČUJE: avtobusne prevoze, dve nočitvi z zajtrkom v hotelu 3*, ogled Beograda in Novega Sada  z lokalnim vodnikom, zunanje oglede, spremstvo in organizacijo izleta.

DOPLAČILA PO ŽELJI OB PRIJAVI: enoposteljna soba 40 €.

DOPLAČILA PO ŽELJI NA POTI: večerja na Skadarliji 19 €.

CELOTNO VSTOPNINO IN SICER ZA OGLED HIŠO CETJA, OPLENAC, KRUŠEDOL IN AVALSKI STOLP ČLANOM OOZ SLOVENJ GRADEC PLAČA ZBORNICA.

MOŽNOST PLAČILA NA 4 OBROKE IN SICER:

- 1 OBROK - DECEMBER 2015 - 43,00€

- 2 OBROK - JANUAR 2016 - 43,00€

- 3 OBROK - FEBRUAR 2016 - 43,00€

- 4. OBROK - MAREC 2016 (PREOSTANEK DO POLNE CENE)

Prijave zbiramo do 15. marca 2016. Ob prijavi je potrebno plačati prvi obrok. Prijave sprejemamo osebno v pisarni zbornice.