Strokovno srečanje kovinarjev 28. maj 2016 in Strokovno srečanje plastičarjev 27. in 28. maj 2016

Sekciji kovinarjev in plastičarjev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije tudi letos organizirata sicer že tradicionalni strokovni srečanji:
   
 
26. STROKOVNO SREČANJE KOVINARJEV 28. maj 2016
in
STROKOVNO SREČANJE PLASTIČARJEV  27. in 28. maj 2016
Terme 3000, Moravske Toplice, hotel Livada.

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Dnevi kovinarjev bodo letošnje leto eno dnevni strokovni dogodek, ki bo potekal v soboto, 28. maja 2016. V dopoldanskih urah bodo potekala splošno podjetniška predavanja,  ki se bodo po pavzi nadaljevala s strokovnim delom vsebin. Po popoldanskem ogledu podjetja ROTO in degustaciji vinjakov ter konjakov bo sledila večerja z zabavo s plesom, kakor že leta do sedaj. Za vse, ki bodo želeli weekend zaključiti še s prijetnim, lahkotnim, neformalnim druženjem, bo v nedeljo, 29. maja dopoldne, na voljo možnost krajšega ogleda ene ali dveh lokalnih znamenitosti. Za nedeljsko druženje sicer ne bo fiksnih rezervacij in organiziranega prevoza, bo pa skupina na lokacije prednajavljena, tako da bo zagotovljen prostor in eventualno vodenje.  
 
Strokovno srečanje plastičarjev pa bo dvodnevni dogodek in bo potekalo 27. in 28. maja 2016, pri čemer bo prvi dan usmerjeno bolj na strokovne teme z dejavnosti plastičarjev, drugi dan, v soboto, 28. maja, pa bo druženje dobilo še nekoliko večje razsežnosti in možnosti mreženja, saj bosta v dopoldanskem delu programa sekciji kovinarjev in plastičarjev združili predavanja na vsebine splošno podjetniških tem, potem pa ločeno po strokah izvedli še predavanja posamezne stroke. Po predavanjih v petek, 27.5., bo v popoldanskem času organiziran obisk okoliške kleti z degustacijo vin, dan pa bo zaključen z večerjo in prijetnim druženjem.  
 
Naj povzamemo vsebine v okviru obeh srečanj: ponovno bomo spregovorili o novostih pri davčni zakonodaji, opozorili na najpogostejše napake na področju varilstva se bomo seznanili z modularno varilno robotsko celico ROBOFLEX, poglobili specializirano znanje na temo antikorozijske zaščite z vročim cinkanjem, izpostavili, kaj je potrebno vedeti o varnosti strojev skozi celoten življenjski cikel stroja, se seznanili o trdih prevlekah in možnostih zaščite orodij za predelovanje plastike, z novostmi pri večkomponentnih orodjih za brizganje plastike in drugimi aktualnimi teoretičnimi znanji s področja plastičarstva, kot npr. kompoziti, kompaundi in blendi. Na srečanju bodo udeleženci s strani Tržnega inšpektorata RS seznanjeni tudi z novostmi, ki jih pripravljajo in opažanji glede pogostejših napak, ki jih na terenu zaznavajo na področju kovinarke in plastičarske dejavnosti.
Dogodka bomo obogatili tudi z drugimi vsebinami, dobrodošlimi obrtnikom in podjetnikom: odgovorili bomo na vprašanje kako prihraniti pri nakupu računalnikov, vas seznanili z novostmi pri ugodnostih kartice Mozaik podjetnih in izvedli delavnico »Prodajati tam, kjer do sedaj še nismo prodali«.
 
Kakor leta do sedaj pa bo dobro poskrbljeno tudi za spremljevalke udeležencev srečanja. V vzporednem programu, ki bo potekal po predavanjih splošno podjetniških tem, bo v soboto, 28.5., organiziran ogled  Tropskega vrta Ocean Orchids.  
 
PROGRAM strokovnega srečanja kovinarjev in plastičarjev, maj 2016.pdf
PRIJAVNICA - PLASTIČARJI: PRIJAVNICA Strokovno srečanje PLASTIČARJEV 2016.pdf
PRIJAVNICA - KOVINARJI: PRIJAVNICA Strokovno srečanje KOVINARJEV 2016.pdf
 
Rezervirajte si čas za strokovna predavanja, druženje in vzdrževanje že spletenih osebnih vezi ter navežite nove stike za poslovne priložnosti!    
 
Sekcija kovinarjev in Sekcija plastičarjev pri OZS vas vljudno vabita, da se udeležite dogodka in morebiti razmislite tudi o promociji svojega podjetja v zbirni mapi srečanja: PONUDBA za oglaševanje 2016.pdf    
 

Prijave na oba srečanja potekajo do 20. maja 2016, rezervacije nočitev pa do 13. maja 2016

Vljudno vabljeni!
 
Več informacij: Valentina Melkić, sekretarka sekcij, tel.: 01 58 30 541