Strokovno Srečanje cementninarjev, kamnosekov in teracerjev

Strokovno Srečanje cementninarjev, kamnosekov in teracerjev

ekcija cementninarjev, kamnosekov in teracerjev pri OZS se je že pred leti odločila, da bodo letna strokovna srečanja organizirana vsakič v drugi slovenski regiji - in tokrat bo srečanje na Štajerskem, na Ptuju in sicer 13.-14. marca. Sekcija želi združevati čim več subjektov iz dejavnosti kamnoseštva in cementninarstva, zato na srečanje vabi vse - tako člane kot nečlane. Srečanje bo izvedeno v več delih: skupni oz. plenarni del srečanja v petek dopoldan strokovni del srečanja v petek popoldan, kjer bodo predavanja ločena po dejavnostih (kamnoseki, cementninarji) in praktični del srečanja, ko si bomo (v petek zvečer in v soboto dopoldan) skupaj ogledali Ptuj s poudarki na kamnoseštvu in cementninarstvu.

Sekcija cementninarjev, kamnosekov in teracerjev pri OZS se je že pred leti odločila, da bodo letna strokovna srečanja organizirana vsakič v drugi slovenski regiji - in tokrat bo srečanje na Štajerskem, na Ptuju in sicer 13.-14. marca.

Sekcija želi združevati čim več subjektov iz dejavnosti kamnoseštva in cementninarstva, zato na srečanje vabi vse - tako člane kot nečlane. Srečanje bo izvedeno v več delih:
 • skupni oz. plenarni del srečanja v petek dopoldan
 • strokovni del srečanja v petek popoldan, kjer bodo predavanja ločena po dejavnostih (kamnoseki, cementninarji)
 • in praktični del srečanja, ko si bomo (v petek zvečer in v soboto dopoldan) skupaj ogledali Ptuj s poudarki na kamnoseštvu in cementninarstvu.

Program: (vsebine in časovni razpored strokovnega srečanja CKT)

Petek, 13.3.2020
    9 – 9.10 Pozdrav predsednika OOZ Ptuj in predsednika sekcije
 9.10 – 11.30 g. Denis Hilčer: Trženje z rezultati
Program je namenjen vsem posameznikom, ki se pri svojem delu srečujejo s trženjem v različnih pojavnih oblikah, npr. prodaja, komerciala in podobno, ki hočejo in želijo osvojiti ali poglobiti kompetence povezane s trženjem, z vplivanjem v odnosih ter upravljanja s procesi trženja. Cilji razvoja so:
 • Razvoj profesionalnih kompetenc kadrov v vlogi trženja.
 • Razvoj osebnostnih potencialov kadrov v vlogi trženja.
 • Podpora vodstvu družbe pri doseganju ciljev trženja.
Glavni namen pa je, da se z doseže dvig kapacitete tržnikov v smeri ustvarjanja in doseganja želenih rezultatov.
Denis Hilčer, coach in trener. Področja dela: Razvoj vodij, Razvoj prodaje in prodajalcev, Komunikacija in odnosi, Doseganje učinkovitosti posameznikov, skupin in organizacij
11.30 – 11.45 odmor
11.45 – 12.30 Matjaž Gačnik (iMode): Uspešna prodaja na spletu ni samoumevna, ampak je stvar vašega znanja. 
(prodaja preko družbenih omrežji in Googla, tudi LinkedIna in E-mailinga, osnovne SEO optimizacije + konkretni primeri oglaševanja na FB  - cilj: Digitalni marketing je že nekaj časa eden izmed glavnih virov oglaševanja, kamor podjetja vlagajo svoj oglaševalski denar. Izkoristiti moč socialnih omrežij, postaviti svojo spletno stran na pravo mesto v iskalnikih, optimizirati svoje spletno mesto in poskrbeti za vidnost le tega. Skupaj poglejmo razlike in uspešnosti posameznih kanalov po dosedanjih izkušnjah)
iMode smo kreativna spletna agencija polnega obsega, s poudarkom na spletni prodaji, z več kot 20-letnimi izkušnjami. Ponujamo celostno rešitev za vaše spletne in oblikovalske želje. Smo ekskluzivni zastopnik in razvijalec nakupovalne platforme CS-Cart za regijo Adria, predvsem pa smo ekipa odprtih, zagnanih in delu predanih posameznikov, ki se trudimo biti najboljši v tem, kar delamo.
12.30 – 13.30 mag. Nina Scortegagna Kavčnik: Minimalna plača od 2020 dalje in prenehanje veljavnosti KPOP (zakaj je potrebno v podjetjih sprejeti pravilnik o delovnih razmerjih)
Vsebina seminarja: Minimalna plača v 2020, Minimalna osnova za obračun prispevkov v 2020, Koliko mora znašati osnova plača delavca zaposlenega pri delodajalcu, ki ga (ne) zavezuje kolektivna pogodba dejavnosti ali podjetniška kolektivna pogodba?, Kaj je osnova za obračun dodatkov v 2020, Kje so določene višine dodatkov?, Minimalna plača in nadomestilo plače v breme ZZZS, Ali pojem zajamčene plače še obstaja, ali ga je nadomestil pojem minimalne plače?, Katere kolektivne pogodbe dejavnosti poznamo?, Kako delodajalec ve, katera kolektivna pogodba dejavnosti ga zavezuje?, Kaj pomeni razširjena veljavnosti kolektivne pogodbe?, Kaj mora delodajalec narediti, če ga ne zavezuje nobena kolektivna pogodba dejavnosti?, Kaj delodajalec lahko določi v pravilniku o delovnih razmerjih?
Mag. Nina Scortegagna Kavčnik,
vodja Službe za pravne, kadrovske in splošne zadeve in vodja Svetovalnega in izobraževalnega centra pri Obrtno – podjetniški zbornici Slovenije ter predavateljica na fakulteti ter višjih šolah in strokovnih konferencah, avtorica številnih strokovnih in znanstvenih člankov ter knjig s pravnega področja
13.30 – 14.30 kosilo (v prostorih OOZ Ptuj)
14.30 – 18  po sekcijah
  Cementninarji:
14.30 – 18  Andrej Peteln, univ.dipl.inž.grad.: »Bistvene zahteve za kakovostno izvedbo vgrajevanja betonskih izdelkov v zunanje tlake«
tudi predstavitev nemških navodil za izvedbo zunanjih tlakov s prosto položenimi, navodila za kontrolo kakovosti in navodila za vzdrževanje tlakovanih površin
  Kamnoseki:
14.30 – 16.15  ROKAM d.o.o.: Priložnosti kamnoseštva z uporabo tehničnih materialov
Romina Žvab
16.15 – 18 

PROSEN COM d.o.o.:   

①Predzaščita kamna (znotraj – zunaj)
②Tehnični kamen – obdelava in lepljenje 

Jožef Prosen: Smo zanesljivo podjetje za obnovo in zaščito vseh kamnitih površin, izvajanje dnevnega in generalnega čiščenja s sodobno tehnologijo. Z našimi izkušnjami želimo dosegati boljše rezultate na učinkoviti in trajnosten način.

    
Sledi nastanitev v hotelu.
Ob 19 uri: obisk Osterbergerjeve kleti (v hotelu Mitra) in degustacija
Ob 20 uri: večerja v restavraciji.

14. marec 2020:
Po zajtrku ogled Ptuja s poudarki:
 • starorimski kamnoseški spomeniki (Orfejev spomenik, Povodnov muzej,…)
 • srednjeveška umetnost (cerkev Sv. Jurija, Dominikanski samostan s križnimi kamnoseškimi mojstrovinami, Minoritski samostan)
 • posebnosti po mestu Ptuj (oboki, okraski, zaključki vhodov - vse dela znanih kamnosekov iz Ptuja, Slovenske Bistrice, Graza,…)
 • nagrobna arhitektura (novi spominski park / pokopališče)
 • kosilo
 • obisk delavnice izdelave kurentov
 • po želji/opcija: ogled in degustacija v Ptujski kleti.
 
CENA: nastanitev Dodatno:
95,00 EUR Hotel Mitra ima lasten welness, finsko in turško savno, whirpool, sprostitveni kotiček in masažni prostor - http://www.hotel-mitra.si/
84,00 EUR Hotel Poetovio casino - https://www.admiral.si/si/poetovio-ptuj/ponudba/hotel/hotel-poetovio
130,00 EUR  Hotel Primus welness, notranji in zunanji termalni park, … - https://www.sava-hotels-resorts.com/si/
 
 V navedeno CENO je vključeno:
 • Osterbergerjeva klet z degustacijo
 • večerja
 • nočitev z zajtrkom
 • kosilo
 • kurentova delavnica
 • vsi ogledi po programu
 • stroški lokalnega vodenja in organizacije.
VABLJENI!
 


Prijava na dogodek