RAZPIS ZA NOVA NEPROFITNA STANOVANJA PREDVIDOMA V MESECU MAJU

RAZPIS ZA NOVA NEPROFITNA STANOVANJA PREDVIDOMA V MESECU MAJU

Izgradnja bloka neprofitnih stanovanj v soseski Polje se je pričela. Razpis za 54 neprofitnih stanovanj načrtujemo predvidoma v mesecu maju.

Občanke in občani ste že lahko opazili, da je izgradnja bloka neprofitnih stanovanj Polje že v polnem zamahu ter v fazi izvedbe gradbenih, obrtnih in inštalacijskih del. Projekt, vreden slabe 4,3 milijona evrov, od katerih bosta 2,67 milijona evrov primaknila Republika Slovenija in Evropski sklad za regionalni razvoj (ESRR) v okviru namenskega financiranja celostnih trajnostnih naložb, bo Slovenj Gradec obogatil za 54 novih stanovanj, namenjenih neprofitnemu najemu. Razpis za neprofitna najemna stanovanja bo oblikovan skladno s Stanovanjskim zakonom in Pravilnikom o dodeljevanju neprofitnih stanovanj v najem. Predmet razpisa bo novih 54 stanovanj v bloku, ki ga trenutno gradimo, razpis in vloga pa bosta objavljena na spletni strani MOSG predvidoma v mesecu maju 2020.

Zavedamo se, da trenutna dela motijo vsakdanji mir okoliških prebivalcev, za kar se seveda opravičujemo, tovrstne investicije pa so za celotno lokalno skupnost velika pridobitev, zaradi česar bomo hvaležni razumevanja in kančka potrpljenja v letu 2020.