SEMINAR - VPIS V IMENIK VODJA DEL - 17.3.2020

SEMINAR - VPIS V IMENIK VODJA DEL - 17.3.2020

V zadnjem obdobju se ponovno pojavlja večje število vprašanj glede vodij del in obveznega vpisa v imenik vodij del (Gradbeni zakon), zato bomo ponovno organizirali seminar na to temo. 

Seminar bo v torek, 17.3.2020, ob 13:00 uri v prostorih Fakultete za tehnologijo polimerov, Ozare 19, 2380 Slovenj Gradec.

Gradbeni zakon, ki je prinesel nekaj novih zahtev tudi izvajalcem del na gradbenih objektih, med drugim predvideva, da morajo vsi izvajalci del v gradbeništvu, po preteku prehodnega obdobja, ki poteče 1.6.2020 imeti redno zaposleno vsaj eno osebo, ki je vpisana v imenik vodij del. Zahteva velja za vse izvajalce v gradbeništvu, ki so poslovali že pred 1.6.2018 (pričetek uporabe novega zakona), to so izvajalci vseh gradbenih del, zaključnih gradbenih del (razen za tista zaključna dela, ki pomembno ne vplivajo na bistvene zahteve za objekte) in za izvajalce vseh vrst inštalacij.

Najmanj kar lahko stori vsak izvajalec del je, da se nemudoma vpiše v imenik vodij del pri OZS, kot nosilec obrtne dejavnosti. Ker bo skrajni rok za to zahtevo potekel konec meseca maja tega leta, na OZS priporočamo, da to uredite čim prej, saj je v zadnjih tednih pričakovati precej povečan vpis in bo težko pravočasno obdelati vse vloge. Vsi, ki ste člani OZS, lahko za pripravo vlog izkoristite pomoč svojih območnih obrtnih zbornic.

Vpis na podlagi obrtnega dovoljenja – kot nosilec obrtne dejavnosti zadošča oz izpolnjuje osnovno zahtevo iz zakona, vsem, ki dela izvajajo na novogradnjah pa v izogib težavam z inšpekcijami in težavam po zaključku gradnje, ko mora investitor na podlagi dokumentacije izvajalca del pridobiti uporabno dovoljenje za novozgrajeni objekt, na OZS priporočamo da opravijo mojstrski izpit in se na podlagi tega vpišejo v imenik vodij del. Za vodenje del na novogradnjah, predvsem kadar ima izvajalec sklenjeno pogodbo neposredno z investitorjem se pričakuje oz je obvezno, da ima opravljenega vsaj enega od že omenjenih izpitov (mojstrski, delovodski, strokovni).

Seminar je za člane OOZ SLOVENJ GRADEC BREZPLAČEN. Prijave sprejemamo do petka 13.3.2020 na mail: maja.savc@ozs.si