Praktične rešitve za učinkovito in brezskrbno poslovanje

Praktične rešitve za učinkovito in brezskrbno poslovanje

Kako s faktoringom in z rešitvami za izboljšanje bonitete do hitrejše rasti?

Ste vedeli, da se vse začne s preverjanjem kupcev in dobaviteljev in nadaljuje s spremljanjem obstoječih poslovnih partnerjev ter konkurence? Seveda pa je za obstoj in rast podjetja pomembno tudi, da plačila prejmete pravočasno – dolgo čakanje na plačilo izstavljenih faktur je pogubno za mnoga, tudi dobrostoječa podjetja. S praktičnimi rešitvami bomo ponazorili, kako izboljšati bonitetno oceno podjetja in se dodatno izobrazili o računovodskih posledicah prodaje / odpisa terjatev. Strokovnjaki vrhunskih podjetij Bisnode, Hiveterminal in Vizija računovodstvo vam bodo tematike predstavili s primeri iz prakse, po želji pa tudi na primerih podjetnikov in obrtnikov v publiki.

PROGRAM DOGODKA

1. SKLOP (Bisnode):

Vsaka stranka ni dobra stranka: kako najti zanesljive in se izogniti slabim?

Med najpogostejše težave, s katerimi se podjetniki dandanes srečujejo, tako na slovenskem kakor tudi na številnih tujih trgih, sodi vsesplošno nezaupanje na trgu, plačilna nedisciplina in oteženo sklepanje poslov. Na eni strani to porodi vprašanje: Kako se izogniti poslovanju s podjetji, ki so neplačniki ali imajo celo blokiran bančni račun? Na drugi strani pa: Kako naj potencialnim poslovnim partnerjem sporočimo, da smo ugledno in zaupanja vredno podjetje? Poleg tega strokovnjaki napovedujejo novo gospodarsko krizo. Bo kriza prinesla še več zadolževanja? Kako se obdržati tudi v kriznih časih in prehiteti konkurenco?

Podatki so dandanes ključnega pomena in njihova uporaba bo v prihodnosti le še naraščala. Če imate dostop do točnih in ažurnih podatkov z vsega sveta, lahko sprejemajte boljše odločitve, ustvarite dobičkonosnost z izogibanjem negotovosti in kreditnim izgubam ter prihranite čas in denar. Bodite tudi vi med tistimi, ki bodo pripravljeni na spremembe na evropskih in svetovnih trgih.

Izzivi poslovanja in rešitve na praktičnih primerih

Praktična delavnica:

Vsak udeleženec bo lahko preveril do 20 potencialnih kupcev, dobaviteljev ali konkurenčnih podjetij – preverili bomo najnovejše finančne podatke, BO (bonitetna ocena), učinkovitost poslovanja, bonitetno odličnost, plačilni indeks, … – in se tako na podlagi svojih primerov oz. izzivov poslovanja seznanili z Bisnode rešitvami.

Predavateljica Alja Stepišnik, Bisnode Slovenija

2. SKLOP (Hiveterminal):

Kako do plačila takoj po izstavljeni fakturi?

Podjetja v Sloveniji čakajo na svoj prisluženi denar tudi po več kot 30 dni, včasih celo več mesecev. Čakanje je za podjetja, ki potrebujejo denar za plače, stroške materialov ali davke, mučen in neprijeten proces, saj poleg čakanja obstaja še bojazen, da faktura ne bo plačana. A obstaja alternativa! Prodaja terjatev omogoča podjetjem, da denar dobijo takoj po izstavitvi računa, ob tem pa se znebijo tudi skrbi glede plačila fakture, saj to tveganje pri prodaji prek Hiveterminala prevzamejo kupci terjatve.

Problemi in rešitve na praktičnih primerih:

Praktična delavnica (cca. 45 min):

Individualna obravnava: Koliko je vrednost vaše fakture danes.

Na konkretnem bodo primeru podjetniki lahko preverili, za kakšno vrednost lahko prodajoi svojo odprto terjatev na platformi Hiveterminal. Podjetniki potrebujejo primer izdane fakture.

Predavatelj Dejan Radunić, vodja oddelka za pomoč uporabnikom, Hiveterminal

3. SKLOP (Vizija računovodstvo):

Kako prav pridejo dobri računovodski nasveti pri poslovanju, optimizaciji rezultatov in izboljšanju bonitete.

Praktični nasveti za optimizacijo bilanc (na kaj je treba gledati in kako poslovati, da si izboljšujete bonitetno oceno), primeri iz prakse glede knjiženja odpisa terjatev in storitve faktoringa, nasveti za podjetnike v povezavi s pogostimi inšpekcijskimi pregledi idr.

Predavateljica Sabina Jeršin, Vizija računovodstvo


PRIJAVE SPREJEMAMO DO PONEDELJKA 23.3.2020 NA mail: maja.savc@ozs.si