OBVESTILO O ZAČASNIH UKREPIH UPRAVE MOSG GLEDE PREPREČEVANJA ŠIRJENJA OKUŽBE Z NOVIM KORONAVIRUSOM

Mestna občina Slovenj Gradec obvešča občanke in občane, da do nadaljnjega osebni obiski v prostorih uprave niso možni.

Uprava vam je na voljo izključno po telefonu, na številki 02 88 121 10, od koder vas bo zaposlena v centrali prevezala pristojnemu uradniku ali vam posredovala njegovo mobilno telefonsko številko, občanom pa smo na voljo tudi preko elektronske pošte na naslovih, ki so sestavljeni iz imena in priimka zaposlenega ter spletne domene občinske uprave (primer: janez.novak@slovenjgradec.si). Za vse informacije za medije smo na voljo na naslovu pr@slovenjgradec.si, splošne informacije pa lahko javnost pridobiva tudi na naslovu info@slovenjgradec.si. Delovni čas uprave zaenkrat ostaja nespremenjen in sicer od ponedeljka do četrtka od 7h do 15h, ob sredah do 17h in ob petkih do 13h.

Javnost tudi obveščamo, da je potrebno dosledno upoštevati navodila zdravstvenih služb ter se ravnati po priporočilih za preprečevanje okužb, samovarovanja pred okužbo ter dosledno slediti protokolom, ki so jih v luči preprečevanja prenašanja virusa SARS-Cov-2 in širitve bolezni Covid-19 razglasile pristojne institucije v državi ter lokalnih skupnostih.

Za potrebe koordinacije in komunikacije je Urad župana MOSG vzpostavil tudi službo za krizno komuniciranje, ki bo v prihajajočih dneh koordinirala aktivnosti posameznih deležnikov ter pripravila načrte v skladu s priporočili Vlade RS ter resornih ministrstev v zvezi s posebnostmi, ki jih prinaša zaprtje šol in vrtcev. V veljavi so odloki o prepovedih organizacije prireditev, odsvetujemo tudi vsakršna nepotrebna zbiranja in sestanke v zaprtih prostorih, kjer ni mogoče zagotoviti ustreznih varnostnih ukrepov za omejitev možnosti okužbe. Občani naj dosledno upoštevajo navodila NIJZ glede varovanja lastnega in zdravja okolice.

Za razumevanje in sodelovanje pri ukrepih ter skrajno resno obravnavo situacije se zahvaljujemo ter pozivamo k strpnosti, razumevanju in osveščenosti. Le na tak način nam bo, upamo, uspelo zajeziti in omejiti pandemijo, kot jo je včeraj razglasila tudi Svetovna zdravstvena organizacija.